Redaktionella artiklar / Samhälle (sida 1 av 20)

Alla (1049)   Darkside (173)   Samhälle (198)   Kultur (562)   Internationellt (35)   Shopping (45)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Samhälle 13 jun 10:16 av David

GSRM - Gender, Sexual and Romantic Minorities

Känns begreppet HBTQIA+ svårt, rangordnande eller exkluderande? Ett nytt samlingsbegrepp som är brett, inkluderande, ospecifikt och icke-rangordnande har dykt upp: GSRM - Gender, Sexual and Romantic Minorities. Det går även att utläsa på svenska: Genus-, sexuella- och romantiska minoriteter. Eller varför inte Genus-, sexuell/sensuell och romantisk/relationell mångfald? Här får även sadomasochister, fetischister och polyamorösa plats. Tillsammans är vi starka!

Samhälle 12 jun 14:24 av David

Premiär för sexpositiva podden Sex+

Idag premiärar den sexpositiva podden Sex+, av och med Padma Screwelius och Per Pettersson. Det första avsnittet, "Vi gillar sex", gästas av Jasmine Sundström och i det diskuteras vad sex är, att våga prata om att vara kåt, om kartläggningen av svenskars sexvanor och om sex och nakenhet i det offentliga rummet och i reklam. Lyssna på sexplus.se!

Samhälle 4 jun 10:34 av David

Folk för BDSM i West Pride-paraden

Nätverket Folk för BDSM anordnar en sektion i West Prides Regnbågsparad i Göteborg den 10 juni. Nätverkets målsättning är att få riksdagen att erkänna BDSM som sexuell läggning och för att få myndigheter att anamma mer upplysta och nyanserade synsätt på BDSM-relaterade ämnen. Nätverket vill att deltagare klär sig vardagligt eller representativt för sin yrkesgrupp för att visa att utövare av BDSM finns överallt i samhället. Läs mer i kalendariet: Folk för BDSM i West Pride-paraden

Samhälle 11 apr 07:58 av Alexis6y

Tjetjenien: Homosexuella i koncentrationsläger

Tjetjenien, den autonoma delrepubliken i den Ryska Federationen har öppnat två koncentrationsläger för homosexuella. Det uppger den oppositionella ryska tidningen Novaja Gažeta. Öppnandet är en del av president Ramzan Kadyrovs plan för att nå "den slutgiltiga lösningen av homoproblemet".

Läs mer »

Samhälle 24 mar 08:49 av David

Kaj Heino-priset instiftat

West Pride har instiftat Kaj Heino-priset, en utmärkelse till minne av BDSM-aktivisten, jämlikhetsivraren, queereldsjälen och kinkykulturprofilen som gick bort i höstas. Utmärkelsen kommer ges till den eller de som verkat i Kajs anda och delas ut i samband med West Prides festival.

Samhälle 30 jan 09:26 av David

Transpersoner ska inte längre sjukdomsklassas

Flera demonstrationer har ägt rum mot att transpersoner klassas som "sjuka" i vården. Socialstyrelsen har nu hörsammat detta. Transpersoner kommer framöver inte längre få sin könsidentitet klassad som en sjukdom, skriver Socialstyrelsen i ett pressmeddelande. Läs mer i Sydsvenskan.

Samhälle 22 nov 2016 av David

BDSM Community Stockholm utsatt för attacker, verksamheten lagd på is

BDSM Community Stockholm har utsatts för eskalerande attacker, från inbrott med skadegörelsesyfte till polisanmälda hatbrott. Föreningen har bedömt det omöjligt att fortsätta i en miljö som blir alltmer hotfull och har ställt in verksamheten tills vidare.

Läs mer »

Samhälle 19 okt 2016 av David

Porrdebatt i svenska medier

En debatt kring porr har blossat upp. Flera tunga debattörer, däribland representanter för politiska partier och socialt engagerade organisationer, vill låta en haverikommission utreda porrens skadliga verkningar. De får svar från bl.a:

Samhälle 25 sep 2016 av David

Utredning förväntas föreslå sexsamtycke

Varje år anmäls runt 6.000 våldtäkter men bara omkring 200 leder till att misstänkta gärningsmän fälls. Om ett par veckor kommer regeringens utredare att föreslå att Sverige inför en samtyckeslag som innebär att man måste försäkra sig om att den andra personen vill ha sex. Det skriver idag SVT Nyheter.

Samhälle 17 sep 2016 av David

BDSM- och fetischinkluderande Pridefestival i Uppsala

Welcome OUT är en pridefestival i Uppsala som äger rum denna helg. Festivalen har en inkluderande ansats och vill även täcka in BDSM- och fetischcommunityt. I dess paradevent fångas ambitionen: "Uppsala is a diverse city with many perspectives and opinions uniting behind one message /../: that the people of Uppsala value our diversity and welcome /../ BDSM-F /../ to full, open and equal participation in our society." Festivalens program är inte stort men de lyckas ändå klämma in ett Cookies, Coffee & Conversations-event för BDSM-utövare och fetischister idag lördag. Imorgon söndag sker en parad.


« Föregående     Nästa »