Redaktionella notiser / Samhälle (sida 1 av 20)

Alla (997)   Darkside (171)   Samhälle (195)   Kultur (555)   Internationellt (35)   Shopping (41)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Samhälle 11 apr 07:58 av Alexis6y

Tjetjenien: Homosexuella i koncentrationsläger

Tjetjenien, den autonoma delrepubliken i den Ryska Federationen har öppnat två koncentrationsläger för homosexuella. Det uppger den oppositionella ryska tidningen Novaja Gažeta. Öppnandet är en del av president Ramzan Kadyrovs plan för att nå "den slutgiltiga lösningen av homoproblemet".

Läs mer »

Samhälle 24 mar 08:49 av David

Kaj Heino-priset instiftat

West Pride har instiftat Kaj Heino-priset, en utmärkelse till minne av BDSM-aktivisten, jämlikhetsivraren, queereldsjälen och kinkykulturprofilen som gick bort i höstas. Utmärkelsen kommer ges till den eller de som verkat i Kajs anda och delas ut i samband med West Prides festival.

Samhälle 30 jan 09:26 av David

Transpersoner ska inte längre sjukdomsklassas

Flera demonstrationer har ägt rum mot att transpersoner klassas som "sjuka" i vården. Socialstyrelsen har nu hörsammat detta. Transpersoner kommer framöver inte längre få sin könsidentitet klassad som en sjukdom, skriver Socialstyrelsen i ett pressmeddelande. Läs mer i Sydsvenskan.

Samhälle 22 nov 2016 av David

BDSM Community Stockholm utsatt för attacker, verksamheten lagd på is

BDSM Community Stockholm har utsatts för eskalerande attacker, från inbrott med skadegörelsesyfte till polisanmälda hatbrott. Föreningen har bedömt det omöjligt att fortsätta i en miljö som blir alltmer hotfull och har ställt in verksamheten tills vidare.

Läs mer »

Samhälle 19 okt 2016 av David

Porrdebatt i svenska medier

En debatt kring porr har blossat upp. Flera tunga debattörer, däribland representanter för politiska partier och socialt engagerade organisationer, vill låta en haverikommission utreda porrens skadliga verkningar. De får svar från bl.a:

Samhälle 25 sep 2016 av David

Utredning förväntas föreslå sexsamtycke

Varje år anmäls runt 6.000 våldtäkter men bara omkring 200 leder till att misstänkta gärningsmän fälls. Om ett par veckor kommer regeringens utredare att föreslå att Sverige inför en samtyckeslag som innebär att man måste försäkra sig om att den andra personen vill ha sex. Det skriver idag SVT Nyheter.

Samhälle 17 sep 2016 av David

BDSM- och fetischinkluderande Pridefestival i Uppsala

Welcome OUT är en pridefestival i Uppsala som äger rum denna helg. Festivalen har en inkluderande ansats och vill även täcka in BDSM- och fetischcommunityt. I dess paradevent fångas ambitionen: "Uppsala is a diverse city with many perspectives and opinions uniting behind one message /../: that the people of Uppsala value our diversity and welcome /../ BDSM-F /../ to full, open and equal participation in our society." Festivalens program är inte stort men de lyckas ändå klämma in ett Cookies, Coffee & Conversations-event för BDSM-utövare och fetischister idag lördag. Imorgon söndag sker en parad.

Samhälle 7 aug 2016 av David

Hur ser psykologer på BDSM?

Om du går till en psykolog, hur sakligt eller fördomsfullt blir du då behandlad? En ny studie undersöker hur verksamma psykologer ser på och förhåller sig till BDSM-utövning under förändringsprocessen från patologisering mot en normalisering av begreppet. Resultatet innefattade ett avståndstagande från ett patologiserande förhållningssätt, en erkänd okunskap kring ämnet samt en brist på teoretisk uppdatering hos respondenterna. Läs studien här: Psykologers syn på BDSM - i gränslandet mellan patologisering och normalisering

Samhälle 25 jul 2016 av David

Fritt fram för män att bära kjol på jobbet

Man får själv välja mellan manlig och kvinnlig uniform på jobbet. Det slår fackförbundet Unionen fast i en rättsutredning. Läs mer hos Dagens Nyheter

Samhälle 14 jul 2016 av David

Stockholm Pride med Kinkykvarteret: En uppsjö av BDSM-/fetischhändelser!

Stockholm Pride med dess BDSM- och fetischfestivalområde Kinkykvarteret är bara dagar bort. Efter för-uppladdningen på internationella BDSM-dagen den 24/7 drar Prideveckan igång. Årets tema är "Vem bestämmer?". Gissa om det händer mycket Darksiderelaterat? Från olika källor har Darkside sammanställt runt hundra (!!!) programpunkter som kan vara av extra intresse för BDSM-, fetisch- och läderkulturen; varav en hel del du inte hittar i officiella program.

Darksides guide till Stockholm Pride 2016


Darksides unika Pride-guide uppdateras löpande. Vill du lägga till programpunkter eller ändra någon information? Kontakta David. Om du har hand om någon programpunkt, lägg in dem i Darksides kalender och få dem länkade!


« Föregående     Nästa »