Redaktionella notiser / Alla (sida 1 av 100)

Alla (995)   Darkside (171)   Samhälle (195)   Kultur (553)   Internationellt (35)   Shopping (41)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Darkside 18 apr 11:09 av David

Stängnings-utförsäljning hos Justine & Juliette

Stiliga sexleksaksbutiken Justine & Juliette som servat kinkykulturen med sexleksaker i flera år tar farväl under våren. Passa på att fynda under utförsäljningen som pågår nu!

Samhälle 11 apr 07:58 av Alexis6y

Tjetjenien: Homosexuella i koncentrationsläger

Tjetjenien, den autonoma delrepubliken i den Ryska Federationen har öppnat två koncentrationsläger för homosexuella. Det uppger den oppositionella ryska tidningen Novaja Gažeta. Öppnandet är en del av president Ramzan Kadyrovs plan för att nå "den slutgiltiga lösningen av homoproblemet".

Läs mer »

Kultur 10 apr 17:13 av David

Urban Burn: Eclectical Spectacle

Under påskhelgen äger Burning Man-inspirerade festivalen Urban Burn rum i Stockholm. Till årets festival, med namnet Eclectical Spectacle, går det att köpa biljett fram till och med tisdag 11 april. Läs mer i kalendariet: Urban Burn: Eclectical Spectacle

Kultur 4 apr 21:37 av David

Påskfest i Gbg: "Naturens gåvor" 15 april

"Mer utlevnad och sex än mingel och party. Mer lekstationer och edgeplay än dansgolv och alkohol. Mer queer än norm. Fler livsstilsutövare med utlevnadssällskap än nyfikna singlar. En fest för alla som vill kunna utöva BDSM som de gör hemma, ha hårda sessioner eller krävande psykisk Dominans utan dömande eller skrämda blickar, utan att ta hänsyn till eventuella nybörjare eller oinvigda." Så beskriver Göteborgsbaserade Club Sunset sin påskfest Naturens Gåvor den 15 april.

Läs mer »

Kultur 3 apr 11:32 av David

Snart uppståndet: KGB (Kinky Garage Bar), ger Stockholmare välbekant vattenhål

Lämpligt nog ett par veckor efter påsk kan Stockholmare uppleva en alldeles egen halvt religiös återuppståndelse. På Barnängsgatan 9b, i de lokaler som i höstas inrymde populära Kinky Bar Bizarre, kommer klubben KGB (står för Kinky Garage Bar) uppstå. Drivande eldsjälar, stämning och mycket annat kommer säkert kännas välbekant. Förberedelser pågår för fullt. Enligt uppgift siktas det på premiär torsdagen den 27 april. För mer info, kolla in nätverket KGB Sweden.

Darkside 1 apr 12:19 av David

För säkerhet, erfarenhet och nytänkande inom communityt

En av årets största nyheter är nog att den nybildade internationella kommittén för BDSM-utövande (ICWUDT) har enats om en rad kriterier för att kunna utfärda certifikat gällande säkerhet, erfarenhet och nytänkande inom communityt.
- En certifiering är något som skulle kunna skilja äkta och säkra utövare från alla 50 Shades of Grey-wannabes, säger ordföranden Pete, aka Master_of_Disaster i ett mejl till Darksides redaktion, och fortsätter;
- Just nu är certifieringen tänkt främst för Dominanta eftersom det främst är de som har ansvaret för hur BDSM utövas, men på sikt tänker vi nog att vi ska kunna utforma en version för undergivna också.

För en fullständig lista och instruktioner på hur du skaffar dig ditt alldeles egna certifikat (OM du är behörig såklart) läs mer här.

Samhälle 24 mar 08:49 av David

Kaj Heino-priset instiftat

West Pride har instiftat Kaj Heino-priset, en utmärkelse till minne av BDSM-aktivisten, jämlikhetsivraren, queereldsjälen och kinkykulturprofilen som gick bort i höstas. Utmärkelsen kommer ges till den eller de som verkat i Kajs anda och delas ut i samband med West Prides festival.

Kultur 24 mar 08:21 av David

Nocturnia: Creatures Of The Night 29 april

Uppdaterat 26 april: festen är inställd.

Nocturnia är ännu ett nytillskott till Stockholms klubbliv. Den 29 april drämmer de till med festen Creatures Of The Night på välkända Klubb Blå vid Fridhemsplan. Fetish, kink, bondage, burlesque, steampunk - anything goes är dresscoden för "an evening of warm up entertainment, mingling and dancing." Fabulösa dragdivavärdinnan IMAA QUEEN välkomnar dig. Biljetter har nyss släppts, både vanliga och VIP (fast track access, comfortable seating, table service with drinks). Läs mer i kalendariet: Nocturnia presents - Creatures of the Night Stockholm Party och på Facebook.

Kultur 23 mar 20:50 av David

Undersökning: Stigma hos BDSM-utövare

Till en kandidatuppsats i psykologi vid Stockholms Universitets sker en undersökning om hur det står till med internaliserad stigma bland BDSM-utövare. Är du BDSM-utövare och kan tänka dig att ge ett par minuter åt att besvara en enkät? Klicka då här!

Darkside 23 mar 15:55 av Lejon_65

Lyckad premiär för Club Sunset

Förväntningarna från både gäster och arrangörer hade hunnit byggas upp rejält då de flesta gästerna anmälde sig redan innan jul till Club Sunsets storslagna premiär med tema Electroplay den 18 mars. M

(Artikel inskickad av Lejon_65, ej författad av Darkside-redaktionen)


« Föregående     Nästa »