Redaktionella artiklar / Alla (sida 1 av 105)

Alla (1120)   Darkside (177)   Samhälle (201)   Kultur (589)   Internationellt (35)   Shopping (46)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Kultur 14 feb 12:14 av David

B-klubben ger dig mer Technobastu

Drivaren bakom fjolårets hype Technobastun, Stockholms technoställe för den kinky och queera undergroundpubliken, återkommer med B-klubben. B-klubben ser nattens ljus för första gången ikväll när den intar Klubb Blå vid Fridhemsplan. Arrangören utlovar "lagom kinky" och skriver:

Vi har bjudit in Sindra Afrodite Liebe att spela dagen till ära, Tony Lundström från Berlin och Meeon från PLX. Resident kör sen hårt och avslutar i tryckare. Sveriges hetaste författare Tone och Eliz läser kärleksdikter. Atlasgruppen stylar hela lokalen som ett lusthus. Olydia visar senaste visuals från båsen. Paula Slav simmar runt i ett hav av blått och Harry Star är bortsprungen.
/../
På Technobastun var det allt från råbögar till gamla tanter som ville testa något nytt. Hoppas vi kan få en liknande öppenhet på onsdag, att alla olika människor ska kunna känna sig välkomna.


Läs mer i kalendariet: Hjärta Kinky Queer - Blue Valentine

Kultur 22 jan 21:47 av David

Svensk repkonstkortfilm: The Hangman

Flickan i vitt är fast i sin lägenhet, hon väntar tålmodigt på The Hangman vars plikt det är att binda och frigöra. Shibari som även går under namnet Kinbaku är en gammal japansk repkonstform. Kinbaku betyder "att binda med en intention". Två repkonstnärer från den svenska BDSM-communityn bjuder med en ny kortfilm in dig på en rytmisk resa in i bondagen. Kortfilmen The Hangman ser du på Vimeo (trailer här).

Kultur 22 jan 21:19 av David

Inget kinkykvarter i Göteborg

Det ideella nätverk som föresatt sig att arrangera ett kinkykvarter under årets Euro Pride-delfestival i Göteborg har lagt ner planerna. De menar att West Prides krav på att hela festivalområdet ska vara tillgängligt för alla åldrar gör det svårt att genomdriva arrangemanget. Nätverket skriver: "Vi har ingen vana av att hantera upprörda föräldrar och eventuella kulturkrockar som vårt tält kan ge upphov till. /../ Vi i ledningsgruppen kommer att ha ett möte under februari för att diskutera eventuella andra lösningar. Vi hoppas fortfarande på att någon form av samarbete med West Pride ska kunna ske". För mer information, se Darkside-profilen KK-Göteborg.

Kultur 9 jan 14:32 av David

Glad International Fetish Day 19 januari

Fredagen den 19 januari är International Fetish Day, en dag för att vara öppen och stolt över ens uttryck. Kommer du också gå till jobbet i hel-latexdräkten eller favoritlädret? Om du föredrar att manifestera stolthet och sympati på ett mer diskretare vis kan du hänga på sloganen "Perverts Wear Purple" och iklä dig något lila. Har du möjlighet att åka till Göteborg, varför inte joina nya klubben F*CKs premiärkväll tillika firande av International Fetish Day fredagen den 19e och F*CKs större fetischfest dagen efter. Fetischdagen ska inte förväxlas med fettisdagen, men ät gärna en fetischdagsbulle ändå. Hur firar du dagen? Dela med dig här!

Samhälle 4 jan 12:09 av David

Lack och läder men ingen lokal

"BDSM-utövare har precis som alla andra behov av mötesplatser men lokalfrågan är allt annat än lätt. Föreningar och festarrangörer möter både fördomar och säkerhetsproblem". Så börjar en helsidesartikel i tidskriften Ottars senaste nummer som belyser BDSM-utövares och fetischisters svårigheter med att hitta lokaler för sina verksamheter. Representanter för BDSM Community Stockholm, Quid Pro Quo och Dekadance intervjuas. Läs artikeln här

Darkside 31 dec 2017 av David

Gott nytt 2018!

2017 är över om ett par timmar. Vårt community har växt och frodas som aldrig förr. Bland dagböckerna finns otal årskrönikor att läsa, som gör en glad och full av tillförsikt inför det nya året. En god avslutning av 2017 och ett kanonfint nytt 2018 - låt oss göra det till det bästa hittills - önskar Darksides webmaster David!

Darkside 24 dec 2017 av David

En riktigt God Jul!

En riktigt God Jul önskar vi bakom Darkside! :-)

Darkside 19 dec 2017 av David

Gåvosymboler, just nu med julstämning

Du som ger VIP-medlemskap till någon kan bifoga en gåvosymbol som kan betona din tanke med gåvan. Den hamnar på mottagarens presentationssida (mottagaren kan ta bort den om hen vill). Nu inför jul och nyår är särskilda gåvosymboler tillgängliga för extra julstämning.

Kultur 9 dec 2017 av David

Lack och läder men ingen lokal

"BDSM-utövare har precis som alla andra behov av mötesplatser men lokalfrågan är allt annat än lätt. Föreningar och festarrangörer möter både fördomar och säkerhetsproblem". Så börjar en helsidesartikel i tidskriften Ottars senaste nummer som belyser BDSM-utövares och fetischisters svårigheter med att hitta lokaler för sina verksamheter. Representanter för BDSM Community Stockholm, Quid Pro Quo och Dekadance intervjuas. Läs artikeln här

Kultur 8 dec 2017 av David

Årets Eldsjäl: Trans, BDSM, fetischism

RFSL Stockholm har tilldelat Kimpe priset Årets Eldsjäl 2017. Motiveringen är Kimpes långa engagemang i transfrågor, BDSM och fetischism. Grattis! Bild och dagboksinlägg


« Föregående     Nästa »