Redaktionella artiklar:   Alla (1289)   Darkside (185)   Samhälle (223)   Kultur (638)   Internationellt (35)   Shopping (48)

Kultur 28 nov 2016 av David

Kinky Bar Bizarre: Stockholms hetaste kinkyscenhäng

Kinky Bar Bizarre har blivit ett populärt häng för Stockholms kinkyscen. Ibland pub, ibland klubb, ibland något mittemellan. Utlevnad såväl som chosefritt umgänge. Darkside har pratat med MarlboroMan, en av de drivande bakom den bisarra baren, om tillkomsten och framtidsplanerna.

Hej Micke! Det är roligt att Bar Bizarre har blivit så välbesökt på så kort tid. Hur gick det till egentligen?

- Jag lärde känna (arrangörskollegan, red.anm.) Vargen inför den lyckade Mega Abzint The Factory som gick av stapeln den 24 maj i våra lokaler. När alla gått hem efter den festen kände det så tomt. Han och jag hördes på telefon och Vargen berättade om tidigare klubbar och barer som han haft erfarenhet av, såsom WhipClub, och föreslog att vi skulle testa att dra igång ett litet häng på torsdagar. Först tänkte vi att det skulle ske i liten skala med kanske 30-40 personer och kanske någon enstaka fest - "okej, vi testar!". I samma veva blev Texas Sauna uppvaktade av Kinkykvarteret och vips så låg det reklamlappar med olika bilder i Prideparken som berättade om vår premiär den 28 juli. Det blev födelsen för Kinky Bar Bizarre, Stockholms nya utlevnadsbar.


Så det blev en rivstart direkt från premiärkvällen?

- Ja, på premiären jobbade Yellownordica14 helt själv i baren fram till klockan 2, Torgny i både dörr och entre och jag på skivspelare och diskplock. Vi hade ju föreställt oss att det bara skulle komma 40 personer men gästerna bara rasade in och vi höll på till småtimmarna! Vargen var ju upptagen med att slita i baren på Kinkykvarteret samma kväll men tog en taxi till klubben så snart han kunde. Wow vilken fest det blev! Och strax efter premiären gick filthymcnasty till handling i sin verkstad och ordnade en stor del av Kinky Bar Bizarres BDSM-möbler.


Hur har mottagandet varit hittills?

- Över förväntan, vi blev totalt tagna på sängen! Grejen med KBB är ju gästerna som har tålamod med oss, gäster som efter många besök blivit som vänner. All värme vi som jobbar med klubben får och känner, alla kluriga förslag på förbättringar, gäster som tar med fantastiska maskiner och låter andra gäster få blomma ut, det är Kinky BarBizarre!


Och ni är öppna för samarbeten med föreningar och intressegrupper inom kinkykulturen?

- Javisst. Technoklubben ФОМО hade sin premärfest hos oss för några månader sedan. Vi är öppna för samarbeten också. Är det klubbar som delar Prides värdegrund, så visst! AmandaX kör ju sin klubb The Naked Eye hos oss ibland och det är verkligen på riktigt. Vi hade Squirt Season, ett queer/HBTQI/femme rave och filmvisning lördag den 26 november.


Ni har after work-bar på torsdagar som blivit väldigt uppskattade. Planerar ni några mer roliga events?

- Med tanke på all utlevnad tror jag formatet vi kör nu är ganska lagom. Kan vi komma in i någon större spännande lokal vore det skoj med en riktigt stor fest ibland men vi vill ju ha det hemtrevligt, tryggt och intimt i vårat vardagsrum för kinkyfamiljen. Just nu ser jag verkligen fram emot Daus fotofest i helgen den 3-4 december, KBB Goes Photolicious.


Vad siktar ni på framöver?

- Vi siktar på att få till nischade fester. Det vore skoj att få visa lokalen i sin fulla potential, det finns ju nästan dubbelt så stor yta bakom plåtväggen som idag skärmar av men planen är att få till KBB 2.0 i nästa lokal, antingen i andra lokaler eller utomhus i sommar. Eller varför inte låta klubben yngla av sig och gästspela i t.ex. Sundsvall, Motala, Göteborg, Malmö eller Berlin?


Tack för pratstunden!


Kinky Bar Bizarre har ett eget nätverk på Darkside som du kan gå med i. I Darksides kalender hittar du kommande arrangemang. Kinky Bar Bizarres fotofest KBB Goes Photolicious är den 3-4 december. Du kan läsa mer om den här.

David
28 nov 2016

Bookmark and Share


Citera gärna men glöm inte att ange källa.   Direktlänk till denna text: http://www.darkside.se/?news=996