Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald

Just nu: 231 013 likasinnade, 785 835 bilder, 21 571 noveller och massvis med diskussioner.

Medlemskap är gratis.   Bli medlem eller logga in uppe till höger. Läs mer

24 maj lyfter vi Pansexualitet – Attraktion och åtrå oberoende av kön

Samhälle I förrgår  Dagens sexualnorm förutsätter att sexualitet ska ha att göra med kön – Och kön förväntas också vara på vissa sätt. Dessa föreställningar begränsar förståelsen för hur vi kan vara som människor. Därför är det viktigt att synliggöra och lyfta grupper som marginaliseras av dessa normer. I detta kan vi tala om pansexualitet – attraktion och åtrå oberoende av kön. Den 24 maj är Pansexual and Panromantic Awareness Day, en dag för att lite extra uppmärksamma och visa solidaritet med pansexuella och panromantiska personer.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Min sexualitet, min rätt: Lyfter lust och njutning hos personer med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom

Samhälle 21 maj  För att synliggöra positiva erfarenheter av sexualitet, lust och njutning hos personer med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom har ett projekt lanserats: Min sexualitet – min rätt. Projektet efterfrågar tankar och berättelser om sexualitet. I detta kan det ses som viktigt att även ickenormativa berättelser representeras. Du får själv vara med och bestämma vad du vill berätta om och på vilket sätt du vill dela dina erfarenheter – Kanske kan du berätta ditt roligaste minne? Ditt mest spännande äventyr? Din dråpligaste historia? Maila till minsexualitet@funktionsratt.se. Projektet drivs av Funktionsrätt Sverige i samarbete med RFSU. Läs mer

Stor aktivitet i Dekadance: Stockholm Fetish Fair 7 maj och 18-årsjubileum helgen efter

Kultur 4 maj  I kulturföreningen Dekadance är det mycket som händer just nu. På lördag, den 7 maj, arrangeras den stora mässan Stockholm Fetish Fair. I Medborgarhuset på Södermalm ges föreläsningar, prova-på-aktiviteter, workshops, loppis och utställare. I dagarna fyller dessutom Dekadance 18 och firar med en 18-årsfest helgen därefter, den 14 maj, som en del av technofestivalen RESET där tårta och stor fest utlovas!

Det verkar som att Dekadance verkligen är tillbaka efter pandemin. Hur ser tankarna och planerna för framtiden ut? Darkside har ställt ett par kvicka frågor till föreningens ordförande Eyeless_One.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Manifests grundare Stig Christensen död

Kultur 18 apr  Legendariska klubben Manifests grundare Stig Christensen gick bort under påskhelgen efter en längre tids sjukdom. Stig startade, tillsammans med andra pionjärer, de populära Danska kinkykultursfesterna 1995 och har genom årtiondena därefter frekventerat allehanda media som en talesperson för frisinnad sexualitet. Vila i frid Stig!

Svensk coffeetablebok om BDSM - en värld av dominans och underkastelse

Shopping 14 apr  En svensk coffeetablebok om BDSM är på väg att se dagens ljus genom en crowdfundingkampanj. Adaline Parker har författat BDSM - en värld av dominans och underkastelse som ges ut lagom till jul. Hos Vulkan Media beskrivs boken som en faktabok om vad BDSM är, var det kommer ifrån och hur BDSM har påverkat och påverkar samhällen liksom civilisationer genom historien, illustrerad med sensuella bilder i svartvitt. Boken är framtagen i samarbete med välkända tillverkare av BDSM-relaterade kläder, möbler och utrustning, konstnärer och modeller. För att lägga in en förhandsbeställning, se bokens webbplats. Du kan även följa Instagramkontot _adalineparker_ som lägger ut information om boken löpande.

Ny Stockholmsklubb: Sinners & Saints

Kultur 1 apr  Stockholm har fått ett nytillskott i klubblivet: Sinners & Saints arrangerar den första festkvällen torsdagen den 7 april. Här handlar det inte om ljusskygghet, snarare är ambitionen att erbjuda en konventionell nattklubbsmiljö som plockar upp traditionen från legendariska hedonistklubben Abstrakt. Besökare uppmanas att klä sig extravagant, kinky eller lack/läder/latex/uniform. Sinners & Saints välkomnar dig framöver på torsdagar på Västgötagatan 4 på Södermalm i Stockholm. För mer information, se kommande torsdags premiärevenemang eller klubbens nätverk på Darkside.

Undergivnas rättigheter stärks i nytt internationellt projekt

Darkside 1 apr  Det har varit på gång i många år nu, redan sedan innan pandemin höjdes röster för att på riktigt arbeta med säkerheten och rimligheten på BDSM-scenen. Framför allt handlar det om rimligare krav på tillgänglighet och lydnad, avskaffandet av hälsovådliga normer samt möjligheten att vara ledig, s.k. 24/6-kontrakt.

Fortsättning: Läs hela artikeln skriven av

Transgender Day of Visibility

Samhälle 31 mar  Idag, den 31 mars, är Transgender Day of Visibility – en dag för att lite extra lyfta fram, synliggöra och erkänna transpersoner och deras situation; QX pekar på 10 kända svenskar som är öppet trans. Som FPES - föreningen för transpersoner uppmanar: Var den du är, vem det än är - det är mångfalden som gör det!

Debatt: Prideparaden är till för alla!  

Debattartiklar (kink, kärlek & livsstil)  Årets blomstertid nalkas och med den kommer årets Pridesäsong för oss alla som lever utanför normern… Läs mer

KINKSTERS HELP UKRAINE!  

🡵 thefetishistas.com  Kinksters help Ukraine – pleads a London latex designer with family in Lviv. We tell her story and li… Läs mer

Heidi Ingensdotter är död  

🡵 qx.se  Heidi Ingensdotter känd från SVT:s dokumentärserie Tjejer som oss är död. Hon blev 31 år gammal. Läs mer

Höstmodet 2022 är besatt av BDSM  

🡵 expressen.se  BDSM-estetik är tydligt förekommande i höstmodet 2022. Versace, Dior och Cavalli visar alla tydliga d… Läs mer

FPES Hjältepris 2021  

🡵 fpes.se  Föreningen för transpersoner FPES (Full Personality Expression) har beslutat sig för att dela ut året… Läs mer

Förtroende, diskretion, vänskap - Informationspraktiker för erotiska minoriteter 1975-1995

Samhälle 23 feb  Petra Hansson har vid Uppsala universitet skrivit en masteruppsats som ger en inblick i hur det var förr i den subkultur som idag kan kallas BDSM- eller kinkkultur, betitlad Förtroende, diskretion, vänskap - Informationspraktiker för erotiska minoriteter 1975-1995. Uppsatsen skildrar en tid då det var förenat med betydligt mer bestyr att hitta likasinnade än vad det är idag. Darkside har fått tillfälle till en intervju med författarinnan.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Öppen artikelsektion

Du kan lägga upp din egen artikel (debatt, essä, reportage) eller lägga till en länk till en artikel som redan är publicerad någonstans på nätet. Högkvalitativa artiklar kan komma att lyftas fram extra mycket. Lägg till

Övrigt
Tipsa Darkside om händelser, partyn, festivaler, releaser och annat av allmänintresse.
Vad kan Darksides partners erbjuda Dig och vår kultur? Se vad som annonseras ut just nu
Redaktionella artiklar:  Alla 1491  Darkside 201  Samhälle 243  Kultur 689  Internationellt 35  Shopping 53
Nyhetstips/mingelbilder/debattartiklar:  
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2022  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.