Logga inBli medlem

Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald

Just nu: 162 554 likasinnade, 838 512 bilder, 23 581 noveller och massvis med diskussioner.

Medlemskap är gratis.   Läs mer

24 maj lyfter vi Pansexualitet – Attraktion och åtrå oberoende av kön

Samhälle 24 maj  Dagens sexualnorm förutsätter att sexualitet ska ha att göra med kön – Och kön förväntas också vara på vissa sätt. Dessa föreställningar begränsar förståelsen för hur vi kan vara som människor. Därför är det viktigt att synliggöra och lyfta grupper som marginaliseras av dessa normer. I detta kan vi tala om pansexualitet – attraktion och åtrå oberoende av kön. Den 24 maj är Pansexual and Panromantic Awareness Day, en dag för att lite extra uppmärksamma och visa solidaritet med pansexuella och panromantiska personer.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Sommarens lägerveckor på gården i Bohuslän

Kultur 18 maj  Lockas du av sol, varma bad och gött häng med likasinnade? Då ska du kolla in vad som händer på gården i vackra Bohuslän! Sommaren 2023 är späckad med lägerveckor: Femdomlägret Spankåkra, Mandomläger, B&B Pensionat Paradiset, festbetonade Vecka 30-lägret och Shibaricamp. Det finns säkert något som passar dina önskemål. Häng med! Darkside har gårdens sommarschema.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Stor festvecka i Stockholm: Fester och KinkBash 17-20 maj

Kultur 10 maj  Den 17-20 maj ger föreningarna Dekadance, Club Abzint, SLM och Club Wish en festvecka som riktar sig till kinkykulturen; fylld av fester, marknaden KinkBash, föreläsningar och kinkstermingel. Darkside har schemat!

Fortsättning: Läs hela artikeln

Asexuella Anna, 28, vill bryta den starka sexnormen  

🡵 sydsvenskan.se  Har startat en mötesplats för personer som känner likadant. Läs mer

Ny bok lär oss mer om trans - Ottar  

🡵 ottar.se  Könseufori, ånger, utsatthet och stolthet. Nya boken Trans fyller kunskapsluckorna. Läs mer

AKB åter regelbunden torsdagsklubb

Kultur 24 apr  Stockholmska AKB, Another Kinky Bar, blir åter en regelbunden torsdagsklubb efter skärtorsdagens återuppståndelse. På torsdagar framöver, med start 4 maj, blir AKB vid Midsommarkransen "ett vardagsrum för Kinkyfamiljen" – "Ibland pub, ibland klubb, ibland något mittemellan". Kommande evenemang kan du se här.

Tre nya poddar: Kinkypodden, Jag är kinky och Sex som trans

Kultur 24 apr  Tre nya poddar är på väg: Kinkypodden, Jag är kinky och Sex som trans. Kinkypodden djupdyker i "diskussioner som rör sex och sexualitet med koppling till bdsm och olika kinks". Jag är kinky beskrivs som "En kinky och sexpositiv podd som är rolig och inkluderande /../ för oss inbitna utövare, för nyfikna mugglare och för skeptiska vaniljare". Sex som trans ger "lustfyllda möten som både kan bekräfta och utmana fantasin". Kinkypodden släpps på Acast. Jag är kinky finns på Podme. Sex som trans släpps på Acast nu på torsdag, den 27 april.

Ny svensk BDSM-roman: Papporna och ungen

Kultur 15 apr  En ny svensk BDSM-romanen, Papporna och ungen, har just släppts. Boken skildrar ett flersamt par som ägnar sig åt BDSM i många olika former – en roman om möten, separationer och kärlek. Du kan hitta boken hos bokhandlare online. Om någon månad kommer den även att finnas som ljudbok och E-bok.

Another Kinky Bar återuppstår tillfälligt

Kultur 5 apr  Passande till påsk återuppstår Stockholms populära Another Kinky Bar för en kväll. På självaste skärtorsdagskvällen bjuds mingel och utlevnad. Kinkybaren avlöses senare av rave där bland andra stjärnskottet Mezquida – känd från bland annat Kink Vibe, Dekadance och Slakthuset – och James Lorentzon med vänner står i DJ-båset. Om ödet vill väl kan påskens AKB följas av fler tillfällen. Läs mer

Transgender Day of Visibility

Samhälle 31 mar  Idag, den 31 mars, är Transgender Day of Visibility – en dag för att lite extra lyfta fram, synliggöra och erkänna transpersoner och deras situation; QX pekar på 10 kända svenskar som är öppet trans. Som FPES - föreningen för transpersoner uppmanar: Var den du är, vem det än är - det är mångfalden som gör det!

Homosexuella i Uganda kan komma att straffas med döden  

🡵 svt.se  Omvärlden riktar massiv kritik mot Uganda efter att parlamentet antagit en ny lag som föreslår nya hå… Läs mer

Greta Thunberg fastkedjad med hjälp av SLM  

🡵 qx.se  SLM Oslo hjälpte natten till tisdag miljödemonstranter i Oslo att kedja fast sig utanför Finansdepart… Läs mer

Ny teknik har fasats in

Darkside 22 feb  Bakom kulisserna på Darkside har lite ny teknik tagits i bruk, för att kunna betjäna den allt högre aktiviteten. Den senaste veckan kan det ha förekommit vissa störningar medans den nya tekniken fasades in. Förhoppningsvis har det inte märkts alltför mycket; framöver bör alla kunna åtnjuta en smidigare Darkside-upplevelse.

I vardande: Rope & Kink Venue Stockholm

Kultur 18 feb  Det tas initiativ för att skapa en fast rep- och kinklokal i Stockholm. Just nu sonderas hur man kan bidra och vad för slags lokal som kan komma på fråga. Kanske du också brinner för detta? Kolla in initativet; Rope and Kink Venue Stockholm och dess nätverk Rope Space Stockholm.

RECENSION: BDSM-lekar som protest mot tidens gång  

🡵 hd.se  Elina Pahnke läser om ageplay och queera relationer. Läs mer

Transammans öppnar digital samtalsmottagning

Samhälle 8 feb  Idag öppnar Transammans nya digitala samtalsmottagning för råd- och stödsamtal. Mottagningen är till för dig som är transperson, person med transerfarenhet eller som funderar kring din könsidentitet och som är högst 26 år gammal. Även du som är närstående till en ung transperson kan höra av dig. Du kommer i kontakt med samtalsmottagningen här: https://transammans.se/vara-projekt/samtalsmottagning/
Öppen artikelsektion

Du kan lägga upp din egen artikel (debatt, essä, reportage) eller lägga till en länk till en artikel som redan är publicerad någonstans på nätet. Högkvalitativa artiklar kan komma att lyftas fram extra mycket. Lägg till

Övrigt
Tipsa Darkside om händelser, partyn, festivaler, releaser och annat av allmänintresse.
Vad kan Darksides partners erbjuda Dig och vår kultur? Se vad som annonseras ut just nu
Redaktionella artiklar:  Alla 1554  Darkside 209  Samhälle 251  Kultur 716  Internationellt 35  Shopping 53
Nyhetstips/mingelbilder/debattartiklar:  
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2023  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.