Kärlek och gemenskap
×

Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse

Just nu: 272 087 likasinnade, 649 042 bilder, 18 607 noveller och massvis med diskussioner.

Medlemskap är gratis.   Bli medlem eller logga in uppe till höger. Läs mer

Stöd din lokala arrangör!

Kultur Igår  Med lite uthållighet till så är vi snart igenom pandemin och kan återigen dela fina upplevelser tillsammans. Om våra klubbar fortfarande står kvar -- flera går just nu på knäna. I Göteborg äger insamlingen Den Enarmade swishbanditen rum och i Skåne behöver BDSM-kastellet ditt stöd. Har du möjlighet, stöd gärna din lokala arrangör så har vi något att återgå till när det vanliga livet snart återvänder!

Om att vara man och undergiven inom BDSM  

🡵 open.spotify.com  I Den Maskulina Podden, Avsnitt 4, pratar Jonathan med BDSM-utövaren Robin. Robin berättar om hur de… Läs mer

Glad International Fetish Day 15 januari

Kultur 13 jan  Den 15 januari är det International Fetish Day, en dag tillägnad synlighet för och solidaritet med fetischister. Fetischister är en sexuell minoritet vars sexualitet är orienterad mot någon sak, något annat än kön - såsom någon tingest, något material eller någon icke-könad kroppsdel. Är du själv en fetischist - passa på att uttrycka din personlighet med stolthet! Är du en allierad - Passa på att ge ditt stöd till en fetischist i din närhet!

Hackare kapar kuklås – utpressar kyska män  

🡵 sweclockers.com  Den manliga kyskhetsanordningen Cellmate kapas av illasinnade hackare, som med budskapet att "d… Läs mer

God Jul, nyår och nystart!

Darkside 24 dec 2020  Vi är i slutet av ett underligt år. Darksides kalendarie har lyst rött av inställda drömmar, många arrangörer går på knäna och några har lämnat oss i saknad. Vi har antagligen med all önskvärd tydlighet insett vad som egentligen är viktigt; vänskapsband, kärlek och värme. Vid vintersolståndet alldeles nyligen vände världen; på många plan ser vi nu ljuset i tunneln. Efter spanska sjukan tog det glada tjugotalet vid - en komplex period men även en tid där kärleken och glädjen kom i fokus igen. Kanske kommer vår gemenskap in i detta, med bejakandet av våra innersta. Om vi biter ihop bara lite till så kan vi snart vara där. Vad kan vara bättre än att se fram emot en sådan nystart i tiden nu när mörkret ger vika? Vilket namn denna tid än må ha i de olika firanden av återfödelsen som sker nu: En riktigt God Jul, Yule, nyår och nystart önskar Darkside!

Julstötta Club Sesam i Göteborg

Kultur 16 dec 2020  Club Sesam har inte haft någon egentlig inkomstbringande verksamhet alls sedan i somras. Som lax på löken kom pandemin precis när lokalerna skulle utökas med ytterligare en våning - med en medföljande stor hyreshöjning. Eldsjälarna inom Club Sesam kvider; en av nordens äldsta och bästa klubbar för kinkyverksamhet överlever genom artificiell andning i form av donationer. Sesam söker därför din hjälp -- Vill du bidra till överlevnaden för denna paraplyklubb för olika kinkyverksamheter och sexualpolitiskt arbete, läs gärna mer här.

Three common pitfalls when playing with power (2020)  

🡵 andyburu.se  I just came back from Gothenburg, where I taught a workshop around the question – can BDSM be … Läs mer

Rättighetsikonen Svein Skeid bortgången

Samhälle 14 dec 2020  Läderkultursprofilen och rättighetsförkämpen Svein Skeid har gått bort i hjärtinfarkt, 70 år gammal. Svein var genom organisationen ReviseF65 under flera decennier drivande i den avpatologisering av fetischism och sadomasochism som 2018 ledde fram till att Världshälsoorganisationen tog bort motsvarande diagnoser globalt. Svein var också drivande i den lokala norska läderkulturen och syntes ofta i media. Han blev hyllad på scen i Kinkykvarteret på Stockholm Pride 2018. Det är svårt att överskatta Sveins och Revise F65s betydelse för sexuella minoriteter. Världen har mist ett skinande ljus.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Abzint-adventskalender!

Kultur 2 dec 2020  Hur går det med adventsstämningen? Hos Club Abzint lever den; på clubabzint.se finns det nu en adventskalender där det under varje lycka finns en ljudfil eller en berättelse från någon som delar ett Abzintminne. Dessa tider är ju även väntan på att livet och festerna återvänder. Kika in på clubabzint.se!

Ny svensk roman: "Lyda"

Shopping 24 nov 2020  Lyda är en bokserie i tre delar av Maria Brundin som handlar om två människor som möts i en djup önskan om att få utforska en stark inneboende passion. Det är en berättelse om inre och yttre utveckling, om att finna sin sexualitet, och om en relation utanför normen. Du hittar boken som inbunden, e-bok och ljudbok, i din bokhandel eller i nätbutiker som Bokus och AdLibris.

Transgender Day of Remembrance

Samhälle 20 nov 2020  Idag, 20 november, är Transgender Day of Remembrance. Minns de bortgångna och kämpa för de levande.

RFSU/RFSL: Om BDSM

Samhälle 19 nov 2020  RFSU och RFSL har producerat en informationsbroschyr om BDSM, namngiven rätt och slätt "Om BDSM". Den ger en snabb introduktion till ämnet och är skriven med särskild tanke på människor som i sina yrken möter andra. Broschyren finns som PDF och du hittar den här.

The Swedish 'bodyworker' tying people up - BBC Reel  

🡵 bbc.com  Swedish bodyworker Andy Buru has devised a therapeutic way of working with bondage to help people he… Läs mer

Sex med oss!

Kultur 5 nov 2020  Sex med oss är en ny inspirations- och informationspodd med kinkyfokus. Bakom podden står tre vänner från burlesk-, kinky- och BDSM-communityt. Darkside har pratat med Norma_Jeane_Norrsken som återfinns som Karolina i podden.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Öppen artikelsektion

Du kan lägga upp din egen artikel (debatt, essä, reportage) eller lägga till en länk till en artikel som redan är publicerad någonstans på nätet. Högkvalitativa artiklar kan komma att lyftas fram extra mycket. Lägg till

Övrigt
Tipsa Darkside om händelser, partyn, festivaler, releaser och annat av allmänintresse.
Vad kan Darksides partners erbjuda Dig och vår kultur? Se vad som annonseras ut just nu
Redaktionella artiklar:  Alla 1396  Darkside 196  Samhälle 235  Kultur 665  Internationellt 35  Shopping 51
Nyhetstips/mingelbilder/debattartiklar:  
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.