×

Communityt för BDSM-, fetisch- och läderkulturen.
För handfasta sadomasochister, skinande fetischister, heta kinksters, queera normkrossare, din lädermamma och fan och hens moster.

Just nu: 167 618 likasinnade, 310 121 bilder, 12 350 noveller

Medlemskap är gratis.   Bli medlem eller logga in uppe till höger. Läs mer

Stängnings-utförsäljning hos Justine & Juliette

Darkside 18 apr  Stiliga sexleksaksbutiken Justine & Juliette som servat kinkykulturen med sexleksaker i flera år tar farväl under våren. Passa på att fynda under utförsäljningen som pågår nu!

Tjetjenien: Homosexuella i koncentrationsläger

Samhälle 11 apr  Tjetjenien, den autonoma delrepubliken i den Ryska Federationen har öppnat två koncentrationsläger för homosexuella. Det uppger den oppositionella ryska tidningen Novaja Gažeta. Öppnandet är en del av president Ramzan Kadyrovs plan för att nå "den slutgiltiga lösningen av homoproblemet".

Fortsättning: Läs hela artikeln skriven av Alexis6y

Urban Burn: Eclectical Spectacle

Kultur 10 apr  Under påskhelgen äger Burning Man-inspirerade festivalen Urban Burn rum i Stockholm. Till årets festival, med namnet Eclectical Spectacle, går det att köpa biljett fram till och med tisdag 11 april. Läs mer i kalendariet: Urban Burn: Eclectical Spectacle

Påskfest i Gbg: "Naturens gåvor" 15 april

Kultur 4 apr  "Mer utlevnad och sex än mingel och party. Mer lekstationer och edgeplay än dansgolv och alkohol. Mer queer än norm. Fler livsstilsutövare med utlevnadssällskap än nyfikna singlar. En fest för alla som vill kunna utöva BDSM som de gör hemma, ha hårda sessioner eller krävande psykisk Dominans utan dömande eller skrämda blickar, utan att ta hänsyn till eventuella nybörjare eller oinvigda." Så beskriver Göteborgsbaserade Club Sunset sin påskfest Naturens Gåvor den 15 april.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Snart uppståndet: KGB (Kinky Garage Bar), ger Stockholmare välbekant vattenhål

Kultur 3 apr  Lämpligt nog ett par veckor efter påsk kan Stockholmare uppleva en alldeles egen halvt religiös återuppståndelse. På Barnängsgatan 9b, i de lokaler som i höstas inrymde populära Kinky Bar Bizarre, kommer klubben KGB (står för Kinky Garage Bar) uppstå. Drivande eldsjälar, stämning och mycket annat kommer säkert kännas välbekant. Förberedelser pågår för fullt. Enligt uppgift siktas det på premiär torsdagen den 27 april. För mer info, kolla in nätverket KGB Sweden.

Kaj Heino-priset instiftat

Samhälle 24 mar  West Pride har instiftat Kaj Heino-priset, en utmärkelse till minne av BDSM-aktivisten, jämlikhetsivraren, queereldsjälen och kinkykulturprofilen som gick bort i höstas. Utmärkelsen kommer ges till den eller de som verkat i Kajs anda och delas ut i samband med West Prides festival.

Nocturnia: Creatures Of The Night 29 april

Kultur 24 mar  Uppdaterat 26 april: festen är inställd.

Nocturnia är ännu ett nytillskott till Stockholms klubbliv. Den 29 april drämmer de till med festen Creatures Of The Night på välkända Klubb Blå vid Fridhemsplan. Fetish, kink, bondage, burlesque, steampunk - anything goes är dresscoden för "an evening of warm up entertainment, mingling and dancing." Fabulösa dragdivavärdinnan IMAA QUEEN välkomnar dig. Biljetter har nyss släppts, både vanliga och VIP (fast track access, comfortable seating, table service with drinks). Läs mer i kalendariet: Nocturnia presents - Creatures of the Night Stockholm Party och på Facebook.

Undersökning: Stigma hos BDSM-utövare

Kultur 23 mar  Till en kandidatuppsats i psykologi vid Stockholms Universitets sker en undersökning om hur det står till med internaliserad stigma bland BDSM-utövare. Är du BDSM-utövare och kan tänka dig att ge ett par minuter åt att besvara en enkät? Klicka då här!

Lyckad premiär för Club Sunset

Darkside 23 mar  Förväntningarna från både gäster och arrangörer hade hunnit byggas upp rejält då de flesta gästerna anmälde sig redan innan jul till Club Sunsets storslagna premiär med tema Electroplay den 18 mars. M…

Fortsättning: Läs hela artikeln skriven av Lejon_65

KinkClub: Nytt häng i Sthlm

Kultur 21 mar  "Ett nytt häng för Kinkyfamiljen", "... i Stockholm med utlevnadsbar & finurligheter, gemytliga träffar med lekrum i all anspråkslöshet". Så beskriver det nystartade KinkClub sig själva. Smygpremiären är torsdagen den 4 maj. Under Stockholm Pride-veckan planeras Pride Fetish Ball. Gå med i nätverket KinkClub för att läsa mer och för att ta det första medlemssteget!

Kinkykvarteret återvänder i sommar

Kultur 17 mar  Kinkykvarteret, BDSM- och fetischfestivalområdet under Stockholm Pride, blir av även i år! Stockholm Pride äger i år rum mellan den 31 juli och 6 augusti och i år har Kinkykvarteret blivit en mer integrerad del av Pridefirandet. Det kommer vara öppet de dagar som Pride Park har öppet, möjligtvis onsdag till söndag.

Ny Stockholmklubb på onsdagar varje vecka

Kultur 7 mar  Är du Stockholmare och saknar en regelbunden umgängesplats? Club Abzints Micro är ditt nya vattenhål! På onsdagar från och med nästa vecka (den 15 mars) bjuder den nya medlemsklubben in till att träffa nya och gamla bekanta och hitta nya vägar in i gemenskap med likasinnade. Det finns inga dresscodekrav men för den som vill finns det möjlighet att klä upp och leva ut under trygga former utifrån Club Abzints värdegrund (det kommer finnas lekområden). Klubben, som äger rum på Hornsgatan 62, kommer ha öppet 19-24 med fullständiga rättigheter. Entrén är 80:- inkl moms och garderob, kort accepteras. Medlem blir du först på clubabzint.se. Om uppslutningen visar sig vara god efter de första fyra veckorna rullar klubben på framöver, så ta tillfället i akt! Kolla in premiärkvällen här: Club Abzint Micro 15 mars

Talar du Finska, Tyska eller Franska?

Darkside 3 mar  För ett mer tillgängligt Darkside ska man framöver kunna få sajten även på finska, tyska eller franska. Om du talar finska, tyska eller franska så är översättningsbidrag uppskattat. Gå till dina inställningar och välj finska, tyska eller franska som ditt språk. När en avdelning på Darkside saknar översättning på ditt språk (eller om översättningen kan förbättras) ser du länken "Improve existing translations of this page" längst ner. Där går det lätt och kvickt att fylla i det som saknas! Inskickade översättningar tas i bruk med ett par dagars mellanrum. Kiitos, Danke, Merci! :-)

Föreningen Framsidan Fyller Fem, Firar Fint

Kultur 26 feb  Föreningen Framsidan i Göteborg fyller 5 år på lördag. Det ställs bland annat till med Kinky Banquet där det utöver ordinarie dresscode uppmuntras till bal- och aftonklänningar, smoking, kostymer, uniformer, glitter och glamour för att fira lite extra. Läs mer om evenemanget här. Ett stort grattis på 5-årsdagen önskar Darkside!

Grattis till Tom of Finland-vinnarna!

Darkside 26 feb  Vinnarna i Tom of Finland-lotteriet är dragna. De lyckliga är tripps, Obscurity, Sejour och Faap som alla visste att Tom of Finland-konstnärens riktiga namn är Touko Laaksonen och att han hedras med en musikal i Åbo. Ett Tom of Finland-presentpaket vardera är på väg hem till er, innehållandes två biobiljetter, t-shirt med Tom-motiv och ett ark (tillfälliga) Tom-tatueringar. Ett stort grattis önskar Darkside!

Tom of Finland-feber! Darkside lottar ut biobiljetter, t-shirts och tatueringar!

Darkside 22 feb  Tom of Finland, konstnären som berikade världen med muskelsvällande lädermän, porträtteras i en film som har biopremiär den 3 mars. (Läs Darksides recension av filmen här.) Inför premiären lottar Darkside, i samarbete med Helsinki-filmi, Anagram Produktion och Film i Väst, ut 4 stycken Tom of Finland-paket! Varje paket innehåller 2 biobiljetter, en t-shirt med motiv från Tom of Finlands konstproduktion och ett ark icke-permanenta Tom of Finland-tatueringar. Biobiljetterna kan utnyttjas på valfri biograf valfri dag som filmen visas. Ta chansen att vinna ett av paketen genom att svara på två inte-så-värst-supersvåra frågor!

Fortsättning: Läs hela artikeln

BDSM i P3 på lördag

Darkside 17 feb  Radioprogrammet Fråga vad du vill kommer imorgon lördag (18 februari) gästas av BDSM-utövare. Programmet går ut på att lyssnarna har möjlighet att ställa sina frågor. Du kan lyssna på programmet här.

Hur vill du att Darkside ska vara i framtiden?

Darkside 16 feb  Darkside strävar efter att tillgodose alla Darkside-medlemmar så gott det går. Som ett led i det har en förslagslåda har startats. Hur vill du att vårt community ska vara framöver? Vilka förändringar skulle du helst se, vilka funktioner skulle göra sajten bättre? Lämna dina åsikter och idéer här. (Dina förslag görs inte offentliga så du kan tala direkt ur hjärtat.)

Gör din Darkside-upplevelse så regional eller så internationell som du vill

Darkside 6 feb  Du som angivit vilka språk du talar behöver inte utsättas för obegripliga språk i onödan. Har du angivit att du talar engelska och någon har skrivit presentationstexter eller kontaktönskemål på engelska, rätromanska och khoisan så ser du i första hand den engelska. I nätverk visas nu tydligt vilka språk som moderatorer har bestämt att nätverket är till för. I diskussionsöversikten kan du välja bort diskussionsspråk du inte är intresserad av och i kalendern kan du välja bort regioner du inte är intresserad av. Mer av liknande valmöjligheter kommer dyka upp den närmaste tiden. På så sätt kan du få din Darkside-upplevelse att bli så regional eller så internationell som du vill.

Tom of Finland - En försiktig skildring av en läderikon och en frihetslängtan

Kultur 31 jan  Filmen om läderkulturikonen Touko Laaksonen, a.k.a. Tom of Finland, har biopremiär i vår. Darksides David har sett den och delar med sig av sin upplevelse.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Shibari Sweden - tillskott till Göteborgs repscen

Kultur 30 jan  Shibari Sweden är en grupp människor som brinner för den japanska repkonsten kallad Shibari och Kinbaku och har som mål skapa fler mötesplatser för rep i Göteborg. Filosofin är att det inte finns någon absolut sanning i hur rep kan uttryckas. Därför har de som mål att bjuda in utövare och lärare med olika stilar som är passionerade inom rep och som kan dela med sig av kunskap. Genom att erbjuda repträffar, workshops och utlevnadsfester med rep i fokus hoppas de kunna skapa en aktiv och levande repscen i Göteborg - tillsammans med dig! Läs mer på deras profil om du vill hålla dig uppdaterad.

Transpersoner ska inte längre sjukdomsklassas

Samhälle 30 jan  Flera demonstrationer har ägt rum mot att transpersoner klassas som "sjuka" i vården. Socialstyrelsen har nu hörsammat detta. Transpersoner kommer framöver inte längre få sin könsidentitet klassad som en sjukdom, skriver Socialstyrelsen i ett pressmeddelande. Läs mer i Sydsvenskan.

Strange love, Hard love, Tainted love på Fraukes Twisted Valentine

Kultur 27 jan  Burleskklubben Fröken Frauke Presents ställer till med dekadent kärleksfest i Stockholm den 11 februari inför Alla Hjärtans Dag. Fetischfolk tas emot med ännu öppnare armar än vanligt när temat är Twisted Valentine! Är din kärlek strange, true, tainted, hard, lost, romantic, unanswered, sweet, scary eller TWISTED? Du underhålls bl.a. av The Scarlet Diva of Fetsh Cabaret Marnie Scarlet, extrovert-galna svenska Butcher Queen, DJs och ett spektakulärt (nytt) live band! Allt som är uppklätt, utklätt eller galet är extra välkommet - se officiella inspirationsbilder. Läs mer i kalendariet: FFP Twisted Valentine

Välkomna en holländare!

Darkside 26 jan  Vi har genom Darksides internationella ingång Fetopia i dagarna fått tillskott av ett större gäng entusiastiska holländare. Förhoppningsvis kan många nya vänskapsband knytas, the more the merrier! Du hittar dem t.ex. här. Låt oss ge ett varmt välkomnande - warm welkom!

Hemliga bildalbum

Darkside 25 jan  Sedan tidigare har man kunnat välja vilka som ska kunna ta del av albumen i ens galleri. Du kan nu välja att ett bildalbum ska vara helt hemligt, dvs. inte tillgängligt för någon annan än du själv.

Trump har gett oss en guldchans att prata om kiss-sex

Kultur 25 jan  Kiss i sängen kan vara så mycket mer än många tror. KIT har bett fyra svenskar berätta om sin relation till guldduschar. Läs mer

Blodfetisch på Göteborgs filmfestival

Kultur 20 jan  Göteborgs filmfestival visar flera filmer med BDSM- och fetischtema. The Monster är en svenskproducerad film om en ung som brottats med att komma till acceptans med sin sexualitet och identitet. Hon upptäckte redan som liten att hon hade en särskild dragning till blod vilket har fått henne att känna sig som ett monster genom hela sin uppväxt. Filmen handlar om hennes resa och om den otroliga lust, ja begär, hon känner efter människoblod. Sen dagen hon första gången drack det är det hennes drog och stora hemlighet. Läs mer om filmen här och se trailern här. Förutom The Monster premiärvisar festivalen även storfilmen Tom of Finland (som Darkside rapporterat om tidigare), kortfilmer om bondage och mer.

Internationella fetischdagen 20 januari

Kultur 17 jan  På fredag den 20 januari är det internationella fetischdagen. Varför inte denna dag uttrycka din fetisch med lite extra stolthet? Du kan också bära något lila för att markera ditt deltagande. Dagen äger alltid rum den tredje fredagen i januari. Mer

Litet ansiktslyft på Darkside

Darkside 16 jan  Efter överväldigande positiva responser på förhandstitten har Darkside idag fått ett litet ansiktslyft. Ett stort tack till alla som givit åsikter och feedback!

Club Abzint ambulerar, Skåne 18 februari

Kultur 12 jan  Club Abzint kommer arrangera fester runt om i Sverige i år. De första som drar vinstlott är alla från södra Sverige, när det dräms till med utlevnadsbetonade festen Club Abzint Macro i Skåne den 18 februari. Det finns ett begränsat antal biljetter varav ett tiotal är rabatterade ungdomsbiljetter för de upp till 26 år. Läs mer om festen i kalendariet: Club Abzint Macro. Dress black, play hard, act sharp!

Tom of Finland öppnar GBGs filmfestival

Kultur 10 jan  Den stundande premiären av filmen om Tom of Finland kommer närmare. Nu kommer filmen om läderbögikonen att öppna Göteborgs filmfestival. En något historisk dag, där vi får se läderkultur på storfilmsskärmen.

Fortsättning: Läs hela artikeln

Varglyan återuppstår

Kultur 30 dec 2016  Efter sex års slummer är det dags att plocka fram ridstövlarna igen; Göteborgska uniformsklubben Varglyan har återuppstått och kallar till samkväm. Den första festen äger rum den 18 februari, där vi "lyssnar vi på jazz och storband, shottar apfelkorn och sätter skärmmössan på svaj". Faller lusten på att komma in under uniformer och strumpeband finns det alltid mörka hörnen att smita iväg till. Läs mer

BDSM Community Stockholm söker flytthjälp

Kultur 25 dec 2016  BDSM Community Stockholm söker frivilliga som vill hjälpa till med utflytten från lokalen i Sätra 26-30 December. Läs mer i deras dagbok här.

Bilder från Photolicious

Kultur 11 dec 2016  Lördagen den 3 december anordnades Photolicious i Stockholm, en fest ägnad åt fotografering och att skapa konst av utlevnad. Darkside har bilderna! Kolla in dessa här!

Nominera Kinkykvarteret till QX-galan

Kultur 7 dec 2016  Tidningen QX har en årlig gala där priser delas ut till händelser och personer som varit betydelsefulla för HBTQ-scenen under året. Bland dessa har BDSM- och fetischfestivalområdet Kinkykvarteret utgjort ett av de kinkykulturbetonade arrangemangen. Ett initiativ för att nominera Kinkykvarteret i kategorin årets "Keep up the good work" har tagits. Hjälp gärna till med din röst genom att nominera här.

SLM Malmö har ny lokal

Kultur 14 nov 2016  Scandinavian Leather Men Malmö blev i vintras av med sin föreningslokal. De har nu hittat en ny på centralt belägna Tågmästaregatan 2, där de öppnar den 25 november.
Undersökningar

Hur många lekpartners har du just nu?

För att kunna rösta och se resultatet måste du logga in.

Tidigare
Om du uppskattar Darkside så mottages bidrag till dess fortlevnad med tacksamhet. Mer… »
Tipsa Darkside om händelser, partys, festivaler, releaser och annat av allmänintresse.
Vad kan Darksides partners erbjuda Dig och vår kultur? Se vad som annonseras ut just nu
Redaktionella notiser:  Alla 995  Darkside 171  Samhälle 195  Kultur 553  Internationellt 35  Shopping 41
Nyhetstips/mingelbilder/debattartiklar: