×

Communityt för BDSM-, fetisch- och läderkulturen.
För handfasta sadomasochister, skinande fetischister, heta kinksters, queera normkrossare, din lädermamma och fan och hens moster.

Just nu: 179 843 likasinnade, 347 039 bilder, 12 782 noveller

Medlemskap är gratis.   Bli medlem eller logga in uppe till höger. Läs mer

Sociologists Reclassify BDSM As “Leisure Activity” In Bid To Remove Stigma  

🡵 iflscience.com  In a bid to remove the stigma surrounding BDSM sexual practice, sociologists are attempting to recla… Läs mer

Du som är moderator i något nätverk: Möjlighet att flytta diskussioner

Darkside 18 okt  Framöver kommer översikter över Darksides nätverk och diskussioner styras upp så att det blir lättare att hitta det man är intresserad av, och så att det man brinner för inte störs av annat brus. Som ett första steg finns det en ny funktion för dig som är moderator i ett nätverk: Du kan nu flytta offtopic-diskussioner till mer passande nätverk. Gör gärna det så att ditt nätverk håller sig on-topic och relevant! :-)

Populära diskussionskvällar på SubClub

Kultur 17 okt  Nystartade diskussionsgrupper på SubClub (Göteborg) har snabbt blivit populära. Regelbundna träffar har hållits på onsdagkvällar ojämna veckor. De har riktat sig till både erfarna och nybörjare och har avhandlat ett BDSM-relaterat ämne per gång - t.ex. dominans/underkastelse, sadism/masochism, aftercare och förnedring. På sistone har de även börjat utökas med workshops. Intresserad? Du hittar dem i kalendariet.

BDSM - En utflykt i känslornas värld där friheten finns   

🡵 kinkypod.com  I det här avsnittet av podcasten om BDSM, Röster från Mörka Sidan, så pratar Åsiktsmaskinen om känsl… Läs mer

Ola Salo-comeback på BDSM-klubb

Kultur 13 okt  På söndag lär Ola Salo göra comeback med en musikvideo inspelad på BDSM-klubb i Göteborg. Vilka bekanta får vi se? Håll utkik efter videon till låten "I call your name"! Mer info Uppdatering 2017-10-15: Här är videon.

Open Your Eyes: Massiv Wish-weekend i oktober med filmfestival, fester och mer

Kultur 11 okt  Höstens Wish Weekend, arrangerat av Stockholmsklubben Wish, har namnet Open Your Eyes. Från torsdagen den 19 oktober till söndag den 22 oktober bjuds bar-förhäng och fest, en filmfestival (!!), workshops, galafest, söndagsbrunch och dagsfest. Under helgen kommer du att få chansen att utveckla nya skills, visa upp dina finaste outfits och hänga med härliga kinksters från hela Europa. Inte dåligt va? Läs mer här.

Latex Fetish Couple Celebrate 10th Anniversary; Still Don't Know What Each Other Look Like - The Daily Flogger  

🡵 thedailyflogger.com  LONDON, ENGLAND A London couple, Marty and Mary Jennings are celebrating 10 years of marriage and a … Läs mer

Inbjudan till möte om Kinkykvarter i Göteborg

Kultur 5 okt  Som Darkside anat är mycket riktigt ett Kinkykvarter i Göteborg under diskussion. West Pride skriver: "Som vi har förstått finns det en stor efterfrågan att starta upp ett Kinkykvarter liknande det som bedrivs varje år under Stockholm Pride. Därför bjuder nu West Pride in till ett möte där vi kan presentera vilka förutsättningarna är för att medverka med en programpunkt under EuroPride och där vi kan diskutera hur ett kvarter kan skapas, vad det ska innehålla". Alla som har intresse att driva och medverka i skapandet av kvarteret är inbjudna till ett möte den 19 oktober. Klicka här för att läsa mer.

Unleashed Stockholm - bara dagar kvar!

Kultur 3 okt  Nedräkningen har börjat. Bara 4 dagar kvar till Unleashed Stockholm - höstens stora fest tillsammans med Dekadance! På lördag intas Slakthuset av internationella artister och DJs för att ge dig en natts fetischextravaganza. Darkside har detaljerna!

Fortsättning: Läs hela artikeln

Amicita: Nya fikaträffar i Göteborg

Kultur 29 sep  Amicitia är nystartade fikaträffar i Göteborg för alla under transparaplyet samt kvinnor oavsett läggning. Har du ett intresse av eller är nyfiken på sadomasochism, fetischism, polysexualitet eller någon annan sexuell eller romantisk minoritet så är du välkommen! Syftet är att erbjuda ett tryggt rum med högt i tak gällande frågor om sex, romantik, relationer och sensualitet men även helt vardagliga ämnen. En mötesplats för att kunna prata om allt, umgås avslappnat, träffa vänner och knyta nya band. Träffarna startade den 7 september och kommer att hållas var tredje torsdag på Sesam i Göteborg. Håll utkik efter träffarna i kalendiariet och i nätverket Amicitia.

Karolina, 42, lever som en mänsklig häst  

🡵 expressen.se  42-åriga Karolinas största intresse är att klä ut sig till häst. I "Outsiders" berättar hon … Läs mer

Kink Clubs lokal stänger - Underground-, kinky-, techno- och klubbkulturlivet drabbas

Kultur 26 sep  Lokalen som Stockholmsbaserade Kink Club använder sig av har fått stänga efter order av myndigheter. Förutom Kink Club-besökare drabbar det bl.a. Bronx Sauna, Par-i-Bastu, HBTQF-föreningen Technobastun samt antagligen även stundande filmfestivalen Cinemaqueer och klubben Squirt Season. Arrangörerna letar nya lokaler. En av Technobastuns besökare skriver: "Lokalen var nice, visst, men den riktiga magin låg/ligger i ert engagemang, känsla för musik, konst och kink. Fortsätt med det ni satt igång så kommer vi kunna skapa något minst lika magiskt framöver. Stockholm behöver det SÅ mycket." Darkside håller tummarna för framtiden.

Kinkykvarter-festivalområden i både Sthlm och Gbg nästa år?

Kultur 21 sep  (Denna text uppdaterades 2017-10-02)

Nästa år är Sverige värd för det lite större Europride. Både Stockholm och Göteborg delar på värdskapet och enligt rykten verkar det som att båda städerna kan komma att få var sitt Kinkykvarter - dvs. BDSM-, fetisch- och läderkultursfestivalområden där kinkykulturen visar sig från öppna, stolta och inbjudande sidor. Låt oss hoppas!

4 november: Stockholm goes black

Kultur 21 sep  I november rullar mörkret in i Stockholm, när Abzint intar Södermälarstrand för en stor utlevnadsfest där klädkoden är just svart. Performances följs av "public disgrace" för de största exhibitionisterna för att skruva upp stämningen ytterligare ett par snäpp. Det ges inte något dansgolv utan istället används all yta till lek och mingel. För de som är nya i kinkykulturen och nyfikna men inte har knutit så många sociala band ännu erbjuds ett förmingel någon halvtimme innan öppning. Boka in dagen - 4 november - och kolla in Club Abzint Code Black i Darksides kalendarie för mer info!

Finally, a Movie About the Kinky Threesome That Inspired Wonder Woman   

🡵 vulture.com  Professor Marston and the Wonder Women follows the real-life, erotic love story that helped birth Wo… Läs mer

Artikel om rituella aspekter av BDSM

Samhälle 16 sep  Charlotta Carlström, doktor och forskare i ämnet BDSM, har skrivit en artikel som analyserar ritualer och kroppar i BDSM-sammanhang. Hon kommer bl.a. fram till att "BDSM rituals resemble religious rituals and serve the same purposes for the participants. /../ this conclusion can provide a basis to understand why people seek out this kind of communities. BDSM becomes a free zone in which bodies are allowed to be /../ transgressive and beyond control". Du kan läsa artikeln här.

Tom of Finland named as Finland’s Oscar entry  

🡵 ses.fi  Award-winning director Dome Karukoski

F*CK: Fetish Club for Kinksters

Kultur 29 aug  En ny fetischklubb har startats i Göteborg. F*CK, som står för Fetish Club for Kinksters, kommer att fokusera på latex, lack och läder, uniformer och tunga musikstilar som EBM och hardstyle. Events utlovas under 2017. Kolla in och bli vän med klubbens Darksideprofil för mer info: F*CK

Underground- och DJ-legend vistar Kink Club

Kultur 16 aug  En undergroundlegend vistar Kink Club i Stockholm på fredag. Tom Ass började sin DJ- och festarrangörsbana på 90-talet med fester som Queerpunk och drev Stockholmsklubben Asshole med Makode Linde, startade legendariska Berlinfesterna Gegen och Purge och har DJat på klubbar som Tresor, Kit Kat och Urban Spree. Han är även medförfattare till boken Bögjävlar. Kvällen till ära ger han ett mörkt technoset med influenser från industri och EBM. Läs mer här

Malmö Pride 2017 - Latex, Electroplay och kramar

Kultur 13 aug  Den tredje augusti startade förberedelserna, Malmö Pride väntade runt hörnet. Nästa dag begav sig Sinatra och slave scarlett till Malmö för att träffa människor, samtala om BDSM och dela med sig av sina galenskaper och erfarenheter. Efter 6 dagars arbete var allting äntligen över...och ordet "UNDERBART!" ekar fortfarande i deras huvuden. Kameran var deras följeslagare under alla dagar och här är resultatet. (Större video)

Pierce my flesh and enter my brain   

🡵 desade.online  My vision fades out when I finally let go. My mind explodes with bursts of past experiences which se… Läs mer

BDSM-events under Malmö Pride 4-10 augusti

Kultur 1 aug  Malmö Pride börjar på fredag den 4 augusti. Dess Pride Park har öppet fredag till söndag 12-21. Närvarar gör bl.a. Club Abzint med Kinkytältet där pridebesökare låts prova på rep, klämma och känna på kläder och leksaker och stilla sin nyfikenhet om BDSM och fetischism. Darkside har programpunkterna!

Fortsättning: Läs hela artikeln

Sthlm Pride med Kinkykvarteret: Detta händer!

Kultur 24 jul  UPPDATERAD 4 AUG Stockholm Pride med dess BDSM- och fetischfestivalområde Kinkykvarteret är bara dagar bort. Redan helgen den 29 juli tjuvstartar Prideveckan. Årets tema är "Redo för nästa steg". Från olika källor har Darkside sammanställt en himla massa programpunkter som kan vara av extra intresse för BDSM-, fetisch- och läderkulturen; varav en hel del du inte hittar i officiella program.

Darksides guide till Stockholm Pride 2017

Darksides unika Pride-guide uppdateras löpande. Vill du lägga till programpunkter eller ändra någon information? Kontakta David. Om du har hand om någon programpunkt, lägg in dem i Darksides kalender och få dem länkade!
Öppen artikelsektion

Du kan lägga upp din egen artikel (debatt, essä, reportage) eller lägga till en länk till en artikel som redan är publicerad någonstans på nätet. Högkvalitativa artiklar kan komma att lyftas fram extra mycket. Lägg till

Undersökningar

Brukar du gå på någon klubb, fika eller annan Darkside-relaterad social träff?


För att kunna rösta och se resultatet måste du logga in.

Tidigare
Om du uppskattar Darkside så mottages bidrag till dess fortlevnad med tacksamhet. Mer… »
Tipsa Darkside om händelser, partys, festivaler, releaser och annat av allmänintresse.
Vad kan Darksides partners erbjuda Dig och vår kultur? Se vad som annonseras ut just nu
Redaktionella artiklar:  Alla 1091  Darkside 174  Samhälle 200  Kultur 580  Internationellt 35  Shopping 46
Nyhetstips/mingelbilder/debattartiklar: