×

Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse

Just nu: 221 412 likasinnade, 464 038 bilder, 14 594 noveller

Medlemskap är gratis.   Bli medlem eller logga in uppe till höger. Läs mer

Minienkät om bemötande

Samhälle 16 apr  RFSL och RFSU skriver en broschyr riktad till yrkesverksamma om BDSM och bemötande. Som en del av broschyren söker vi exempel på erfarenheter av både bra och dåligt bemötande från yrkesverksamma kopplat till BDSM. Exempel på yrkesverksamma kan vara inom vården, skola, socialtjänst, polis, jurister eller andra som möter människor i sitt jobb. Enkäten består av en enda fråga. Du kommer att vara anonym, och om det behövs ändrar vi så att även den du träffat i bemötandesituationen blir anonymiserad. Har du frågor kring enkäten eller broschyren kan du höra av dig till Cal Orre, cal.orre@rfsl.se Länk till enkäten: www.webropolsurveys.com/S/B6B96AF4B685DA8A…

Tom of Finland  

🡵 svtplay.se  Finske Touko Laaksonen har tjänstgjort som officer under andra världskrigets svåra år, men livet… Läs mer

Transdebatt - RFSU och RFSL kritiserar SVT

Samhälle 5 apr  En debatt kring könskorrigeringar pågår just nu i svenska medier. I Uppdrag Gransknings "Tranståget och tonårsflickor" porträtteras hur personer ångrar medicinska behandlingar, vilket dagstidningar (ex.vis Expressen) har hakat på. RFSU, RFSL och transorganisationer kritiserar dock programmet för att det ensidigt fokuserar på personer som är skeptiska till vård som har getts och framhåller hur ett sådant selektivt portätterande är ett tillvägagångssätt hos personer som är emot det mesta som har med sexualupplysning och underlättanden för transpersoner att göra. Uttalanden från RFSU, RFSL och transorganisationer kan du hitta här.

LUSThuset i lokaltrubbel - verksamhet som vanligt fram till sista juni

Kultur 27 mar  Göteborgska kinkyevenemangs- och festlokalen LUSThuset har råkat i lokaltrubbel. I lite drygt tre månader till kan LUSThusets vanliga verksamhet fortsätta, därefter lämnas de utan lokal, trots de stora investeringar i både pengar och arbete som lagts ner på den förmodade ljusa framtiden. I Darksides kalendarium ser du vilka evenemang som bjuds innan slutdatumet 30 juni. Du kan läsa mer om vad som skett här. Darkside håller alla tummar för en så konstruktiv utveckling som möjligt.

Abzint startar fetisch-AW på torsdagar i GBG

Kultur 25 mar  Grattis alla Göteborgare! Med premiär den 28 mars bjuder Club Abzint på fetisch-AW på torsdagar framöver! Platsen är Hoki Moki, centralt beläget ett stenkast från Vasaplatsen, där du hittar såväl playroom och dansgolv såsom mingelbar i en elegant och dekadent miljö. Se bara till att bli medlem!

Fortsättning: Läs hela artikeln

Auktioner på Sesam - fundraising för framtiden!

Kultur 25 mar  Sesam, Sveriges äldsta BDSM-lokal, byggs om och siktar mot en större och bättre framtid. Förhoppningsvis kommer bl.a. FPP-fester kunna hållas i den ombyggda lokalen. Som ett led i insamlingen till projektet hålls bl.a. auktioner. På Club Sesams sida på Darkside kan du fram till den 30 mars löpande fynda och på så sätt både förgylla din egen garderob/leklåda och bidra till Göteborgsscenens framtid på samma gång. Kolla in galleriet hos Club Sesam!

Artikel 13 - nu är tillfället att påverka!

Samhälle 18 mar  EUs föreslagna copyrightdirektiv innehåller ett element, "artikel 13", som potentiellt kan bli förödande för sajter som Darkside. Om du uppskattar Darkside och har möjlighet att nå ut till opinionsbildare eller politiker, NU är tillfället att göra något. På sidan saveyourinternet.eu/se/ kan du hur svenska EU-politiker tidigare ställt sig till artikel 13. Där hittar du även e-postadresser och annan kontaktinformation till dessa. Om du är angelägen om att slå vakt om det Internet du är van vid, NU är läget att kontakta politiker och att påverka!

Hatari, Iceland's Queer Techno BDSM Eurovision Entry for 2019, Has Proven Quite Controversial  

🡵 hornet.com  It's not every year that a queer techno BDSM group performs at Eurovision, and Hatari is alread… Läs mer

Medlemsökning hos SLM Stockholm  

🡵 qx.se  Under onsdagskvällen hölls ett välbesökt årsmöte för SLM Stockholm. Föreningen kunde visa p… Läs mer

Är du en BDSM-utövande Stockholms- eller Uppsalabo 18-23? Var med i en undersökning!

Samhälle 4 feb  Vid Malmö Universitet genomförs just nu en studie av unga vuxna BDSM-utövare, med mål att belysa unga utövares egna erfarenheter samt att undersöka vilka attityder som unga utövare uppfattar att andra har av BDSM. Vad sägs om att medverka?

Klicka här för att läsa mer!

Fundraising-fest för utbyggnad av Göteborgs kinkyscen

Kultur 29 jan  Kinkyfestscenen i Göteborg tar sats. En av de äldre BDSM-lokalerna, Sesam, ska byggas om för att kunna möjliggöra fler och större fester. Till ombyggnaden bjuder nu Fetish People Party, Sesam och No Shame in till ett fundraising-party i episka Berg 211 lördagen den 30 mars. Innan och under festen så kommer det att hållas auktion. Läs mer i kalendariet: FPP / Sesam - Fundraising Party

Driftavbrott ett litet tag onsdagen den 23 jan

Darkside 21 jan  Under onsdagen den 23 januari kan det hända att Darkside inte är tillgängligt under ett litet tag. Detta beror på planerat underhåll av Darksides maskineri.
Öppen artikelsektion

Du kan lägga upp din egen artikel (debatt, essä, reportage) eller lägga till en länk till en artikel som redan är publicerad någonstans på nätet. Högkvalitativa artiklar kan komma att lyftas fram extra mycket. Lägg till

Igår Beesexual
Undersökningar

Hur är din säng? (Flervalsfråga)


För att kunna rösta och se resultatet måste du logga in.

Tidigare
Övrigt
Tipsa Darkside om händelser, partys, festivaler, releaser och annat av allmänintresse.
Vad kan Darksides partners erbjuda Dig och vår kultur? Se vad som annonseras ut just nu
Redaktionella artiklar:  Alla 1257  Darkside 185  Samhälle 215  Kultur 632  Internationellt 35  Shopping 46
Nyhetstips/mingelbilder/debattartiklar: