Redaktionella artiklar:   Alla (1492)   Darkside (201)   Samhälle (243)   Kultur (690)   Internationellt (35)   Shopping (53)

Kultur 20 okt 2020 av David

Ny svensk podd: Fetischpodden

En svensk podd om fetischism har startats, Fetischpodden. I avsnitten som kommer varannan vecka pratas det om hur det är att leva med sexualitet orienterad mot någon sak, något annat än kön; Om kärleken, livet, sex, vardagen, normer, att komma ut, det sociala och mer. Den riktar sig till utomstående, till de som är intresserade av sexualitet i allmänhet och till de som är fetischister själva. Initiativtagaren Tåmas berättar om podden.

Hej Tåmas! Varför har du skapat Fetischpodden?

– För att vi vill informera, folkbilda och slå hål på myter och fördomar kring fetischism. Jag har en lång erfarenhet av att producera andra sorters podcasts och jag kände för några år sedan att ämnet fetischism behövde en egen podd.

Vad är det ni kommer prata om?

– Allt som rör fetischism, ha ha! Skämt åsido, det finns så mycket att prata om och beröra då det gäller fetischism: Identitet, förhållanden, sexualitet, sociala och politiska frågor för att nämna några.

Vilka vill du nå ut till?

– Vi vill nå ut till både fetischister och icke-fetischister. Jag skulle även vilja att en medvetenhet om fetischism sprids bland personer som sysslar med upplysning, vård och liknande.

Vad hoppas du att podden kan bidra med?

– Att fetischister som ännu inte funnit sitt sociala sammanhang kan känna igen sig i det vi beskriver och bli inspirerade att söka både de som delar fetisch men även hitta andra fetischister. Vi hoppas också att icke-fetischister får en inblick i vad fetischism innebär.


Fetischpodden släpper ett nytt avsnitt varannan vecka. Du kan lyssna direkt på poddens egen webbsida https://fetischpodden.se eller på ställen där poddar finns såsom Spotify, Podomatic, Apple Music, etc. Om du vill kan du följa Fetischpodden på Facebook eller Instagram för att bli varse om nya avsnitt.
David
20 okt 2020

Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2022  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.