Redaktionella artiklar:   Alla (1511)   Darkside (203)   Samhälle (243)   Kultur (701)   Internationellt (35)   Shopping (53)

Kultur 23 okt 2019 av David

Årets gräsrotsinitiativ 2019 utsett

En grupp eldsjälar delar varje år ut Årets Gräsrotsinitiativ, en utmärkelse som tillsammans med en prissumma ges till projekt, idéer och initiativ som berikar den svenska BDSM-kulturen. Idag har mottagaren av 2019 års Årets Gräsrotsinitiativ. Utmärkelsen ges till "en mångårig institution som drivits av en lång rad individer under årens lopp. Den bygger på en väldigt enkel idé som får människor att komma samman - Samtal och umgänge".

Sinatra och slave scarlett är aktiva inom BDSM-kulturen, både nationellt och internationellt. Under alla år så har de människor som korsat deras stig blivit som en andra familj som har gett dem otroligt mycket, allt ifrån nya vänskaper till nya tankar och idéer. Nu vill de ge tillbaka genom att stimulera idéer och projekt som är små och enkla, men som kan ha en stor betydelse för många människor, framför allt när det gäller tillgängligheten till vad som erbjuds inom den svenska BDSM-kulturen. Därför kommer de att under fyra års tid dela ut sammanlagt 10.000 svenska kronor till projekt under utmärkelsen "Årets gräsrotsinitiativ".

2018 års utmärkelse gick till skjutspoolen BDSM-bussen.

2019 års utmärkelse av "Årets gräsrotsinitiativ", på 2500 svenska kronor, delades ut under BDSMkastellets Vampire's Ball med följande motivering:

"Årets gräsrotsinitiativ är en mångårig institution som drivits av en lång rad individer under årens lopp. Den bygger på en väldigt enkel idé som får människor att komma samman - Samtal och umgänge.

Genom goda samtal och glatt umgänge har denna institution fått människor att komma ut i den svenska BDSM-kulturen. Man har med hjälp av neutral informationsdelning och god rådgivning väglett nya som gamla fram till upplevelser, i form av allt från fester till kurser, med en ständigt närvarande vänlighet och öppna armar som förebild.

Årets utmärkelse av "Årets gräsrotsinitiativ" går därför till Malmö Pubträffar och BioCenter, Dolby samt Thila75 för deras brinnande engagemang att driva denna institution vidare in i framtiden.


Läs pressmeddelandet
David
23 okt 2019

Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2022  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.