Redaktionella artiklar:   Alla (1489)   Darkside (201)   Samhälle (241)   Kultur (689)   Internationellt (35)   Shopping (53)

Kultur 15 jul 2019 av David

Intervjupersoner till svensk femdombok sökes

En bok om femdom i Sverige är i vardande. Författarinnan menar att det ofta saknas ett lokalt perspektiv på BDSM i allmänhet och femdom i synnerhet, och söker intervjupersoner som har erfarenhet som top i femdom-kontexter. Resultat av projektet är tänkt att publiceras i bokform.

Författarinnan, SkymningsKiwi här på Darkside, skriver:

Jag söker dig som är över 18 och som på något vis definierar dig som dominant och/eller top i en femdom-kontext (vilket naturligtvis inkluderar switchar), och kan tänka dig att bli intervjuad för ett bokprojekt om svensk femdom. Proffs, livsstilare eller två gånger om året i sovrummet, alla är av intresse. Du behöver inte definiera dig som kvinna för att vara med i undersökningen, queer, icke-binära, agender och andra också välkomna. Huvudsaken är att du inte är man och är den aktiva parten i en femdom-kontext.

Projektets mål är att belysa de många sätt som femdom kan ta sig uttryck på och ta reda på hur vår lokala kultur påverkar vårt utövande. Det mesta som finns skrivet och skildrat om BDSM, och framför allt kvinnlig dominans, är skrivet ur andra kulturella kontexter. På vissa sätt skiljer sig den svenska BDSM-scenen från andra europeiska scener, så det vore väldigt intressant att sammanställa skildringar av femdom från vårt hörn av världen. Jag som genomför det här projektet har själv hållit på med BDSM och framför allt femdom i ca 15 år, och både arrangerat och besökt flera olika typer av events. I mitt sökande efter litteratur och idéer så är det så väldigt tydligt att majoriteten av litteraturen skriven i en amerikanskt eller brittiskt kontext, vilket inte alltid överensstämmer med vår kultur/kontext.

Du har givetvis rätt att bli anonymiserad samt att läsa igenom och ha synpunkter på din intervju innan publicering. Intervjuerna sker företrädesvis ansikte mot ansikte, men kan även ske via videolänk. Under intervjuerna hade jag tänkt spela in ljudet men om detta känns obekvämt kan jag anteckna istället. Resultat av projektet kommer att publiceras som e-bok, och eventuellt även i fysiskt format.


Om du är intresserad, kontakta mig via fdboken@gmail.com eller via min profil här på Darkside.
Hälsningar, SkymningsKiwi

David
15 jul 2019

Bookmark and Share


Citera gärna men glöm inte att ange källa.   Direktlänk till denna text: https://www.darkside.se/?news=3311

Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2022
Darkside är internationellt känt som Fetopia.