Logga inBli medlem
Subkulturernas Förlag välkomnar alster från Darkside
Ingen plats är så rik på berättelser som Darkside.

Här samlas människor från många delar av samhället i en erotisk mångfald och gemenskap. Här finns många mil av personligt content som en slags dold kulturskatt - bara de som söker sig hit kan ta del av det. Nu söker vi dig som vill uttrycka dig bortom det digitala formatet och utforska gränserna i bokformat.

Kanske har du flera års dagboksinlägg och skriverier under bältet. Kanske har du utvecklat ditt fotointresse till en nivå utöver vad som först bara var Fritid/hobby. Kanske är du någon som har viktiga perspektiv på samhälle, kultur och normer. Kanske är du redo att dela med dig av dina alster till omvärlden på ett helt nytt och mer konkret sätt. Bokutgivning är ett ställningstagande som bevarar en bit av dig över tid. Det innebär ett deltagande i samhället, att ta plats. Darksides olika uttryck, historia och individer är något som vi värdesätter. Är du redo att göra verklighet av dina fantasier?

Jag som grundat förlaget heter Julia Pivén och har funnits på Darkside sedan 2013 under alias Seraphine och Fenix. Jag har drivit företag i egenskap av konstnär, författare, föreläsare och konsult i några år nu. Jag/vi samverkar med formgivare, tryckerier, lektörer, korrekturläsare och många fler kring verksamheten som är Pivén Publishing – Subkulturernas Förlag. Förlaget startades som en form för att ge ut egna och vänners böcker men formades med konstnärer, BDSM-utövare och andra subkulturer i åtanke.

Vill du ge ut en bok?
Såhär går det till. Du kan ge ut en bok under pseudonym, alltså ett påhittat namn, som ditt alias eller ditt vanliga vaniljnamn. Processen börjar med att du skickar in din idé, manus och/eller bilder via email. Tänk igenom det här brevet noga så att det är något du verkligen vill. Kolla så det inte kommer med några uppenbara språkfel (om du har dyslexi, svenska som andraspråk eller dylikt – berätta gärna det för oss). Efter det kommer vi att ta ställning till om det är en produktion som vi vill ta oss an. Först efter det kommer vi att diskutera upplägg, alltså vem som ansvarar för vilken bit. Det handlar om allting från textbearbetning till marknadsföring och distribution. Skicka din bokidé och texter som PDF till contact@juliapiven.com.

Vi tar emot manus, bokidéer och förslag löpande. Vi försöker att svara på samtliga email så snart vi har möjlighet.

Pivén Publishing är vad man brukar kalla för ett hybridförlag, vilket innebär att bokproduktionen är ett samarbete mellan författaren och förlaget. Beroende på format, antal tecken och ansvarsområden kan det kosta olika. Vi har kompetens och möjlighet att ge ut allt ifrån inbunden, ”coffee table books” till enklare pocket – möjligheterna är oändliga.

Jag hoppas att ni tycker detta är lika roligt och spännande som vi! :-)


Hemsida: juliapiven.com
Instagram: @pivenpublishing
Facebook: Pivén Publishing

Några av våra samverkanspartners:
NOFF – Nordiska Oberoende Förlags Förening
Tant Agneta

Tidigare titlar:
Hysterikan: En konstnärs berättelse om psykos (konstbok)
Tvivel: En blick på svensk psykiatri
+ pågående produktioner TBA

Pivén Publishing – Subkulturernas Förlag är en del av Art by Julia Pivén.


”Tanken är fri”
Subkulturernas Förlag är live! Vi ger ut böcker och andra kulturproduktioner inom konst, samhälle, personliga berättelser, undergroundkultur, poesi och erotik.

Tillagd 17 sep 08:28   Nyheter & pressreleaser   #Vår kultur #Konst #Ur film & media #Fritid/hobby #Hantverk/pyssel #Erotik #Egenupplevt #Samhälle #BDSM #Kinky / kinkster #Läderperson #Pervers #Gender-noncomforming #Undergiven #Dominant

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2023