The Control Book ( Peter Masters)


The Control Book av Peter Masters
Finns vid tidpunkten för recensionens skrivande att köpa hos adlibris och Bokus för ca 200kr.

”The Control book handlar om den fina konsten att ta kontroll över din partner. Processen att ta kontroll, använda kontroll, säkerställa att du har kontroll och inte minst om att lämna tillbaka kontroll. Boken diskuterar hur detta fungerar, psykologin bakom, och beskriver vad som kan gå rätt, vad som kan gå fel och hur man åtgärdar sådant som går fel.”

I mitt tycke en alldeles utmärkt bok för de Dominanta och undergivna som vill förstå mera av de bakomliggande mekanismer som är verksamma då den Dominanta tar kontroll och den undergivna släpper ifrån sig kontroll. Ingen bok för de som är nya och funderar på om bdsm och maktförskjutning är något för dem i första hand.En bok som med fördel läses av de som redan har praktisk erfarenhet av ämnet. Med tidigare erfarenhet så ökar igenkänningsförmågan och bidrar till förståelsen av bokens innehåll.

Boken behandlar konceptet kontroll. Det är huvuddelen av boken. Allt från mekanismerna som används för att ta kontroll, bevara kontroll, förlora kontroll, ge tillbaka kontroll ochkontroll fokus.
Dessutom så behandlas kommunikation och undergivnas logik. Vidare ett kapitel om hur en relation som bygger på Dominans och undergivenhet förvaltas mellan parterna. I slutet av boken ges förslag på diskussionsämnen.

I kombination med förståelse för hur den mänskliga hjärnan fungerar så gav denna bok mig igenkänning och utökad förståelse om relationer som innefattar element av Dominans och undergivenhet.
En stark rekommendation av denna bok för de som är intresserade av att lära sig mer om detta område.

Författarens egna ord om alstret:
En beskrivning av konceptet Dominans & underkastelse där de olika delar som är involverade i en relation med maktförskjutning beskrivs.

Print  Alster ID 28958  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.