Darksides guide till EuroPride 2018 - Göteborg

Från många olika källor sammanställs programpunkter som kan vara av extra intresse för Darksiders. Innehåller även sådant du inte hittar i det officiella programmet! Uppdateras löpande.

EuroPride 2018 hålls i Stockholm vecka 31 och i Göteborg vecka 33. Detta är en guide till den andra delen, i Göteborg. Kontakta David om någon programpunkt saknas eller behöver ändras.
TISDAG 14 AUGUSTI

Tis 14 aug 18:30 - 19:15 i Artisten - Lingsalen (A505)
Ung och BDSM-utövare
Samtal med RFSL ungdom och Skeiv ungdom

Tis 14 aug 17:00 på Club Sesam
Sesam Pridecafé
Under Europride håller vi extra öppet på Cafe Sesam. Vi har vanligtvis öppet 18.00-22.00 med sommarlov mellan mitten av juni till slutet av augusti. Är du nyfiken på BDSM, fetischism eller liknande livsstilar eller intressen är Café Sesam en plats för dig. Caféet erbjuder hembakat, varma smörgåsar, kaffe, te och läsk till en låg kostnad. Du kan fika med kinky vänner och kanske passa på att ta med en vän som är nyfiken. Om du aldrig har varit på Sesam förut eller är helt ny på scenen är detta en alldeles utmärkt tillställning att börja med! Vi har välkomnare som tar hand om alla nya besökare, visar runt och introducerar, så att du snabbt hittar någon att prata med. De flesta som kommer till Sesam för första gången ångrar att de inte kom tidigare!
Läs mer
ONSDAG 15 AUGUSTI

Ons 15 aug 17:00 på Club Sesam
Klädbytardag på Sesam
Har du kläder som du inte längre använder? Låt då någon annan få glädje av dem istället :) Kinky, vanilj, sött, fräckt... alla stilar går bra! Inträde 30 kr. Det kommer även att finnas fika till en billig peng! Hur funkar det? Ta med dig kläder hemifrån som du inte vill ha kvar (smycken, skor och accessoarer går också bra). Vi lägger tillsammans upp allt i lokalen och botaniserar bland alla plagg. Hittar du något du gillar får du ta med det hem! Om du vill ha med dig dina saker hem igen packar du ihop det själv. De plagg som sen blir kvar samlar vi ihop och skänker till lämplig välgörenhet :)
Läs mer

Ons 15 aug 18:00 - 22:20 på Sub Club
Sub Pub Pride
Europride besöker Göteborg och vi passar på att dra igång våra populära Sub Pubar!. Kom till Sub Club för en enkel och härlig mingelkväll i vår underbara lokal. Inträde: 50 kr. Ingen dresscode ikväll men du är välkommen i lack och läder även med mindre kläder! Medlemskap krävs. Är du inte medlem än så kan du ansöka här: www.subclub.se > Medlemskap. Du behöver lösa medlemskap 24h innan eventet börjar. Välkomna till SUB CLUB Önskar Gbgcalling med crew
TORSDAG 16 AUGUSTI

Tors 16 aug 11:00 på Stadsbiblioteket - Trappscenen
Minoritetsstress
Hbtq-personer har generellt sett en sämre hälsa än andra. Varför är det så? Vad är minoritetsstress och hur kan vi minska den? RFSL och RFSL Ungdom reder ut begreppen och ger förslag på lösningar.

Tors 16 aug 10:00 - 12:00 i Artisten C310
Samtyckeskultur
Workshop med Fatta Samtycke

Tors 16 aug 14:15 - 15:15 i Landsarkivet
Fetischism från insidan
Föreläsning som jämför historiska medicinska definitioner av fetischism med ett insiders perspektiv och tydliggör hur våra definitioner idag bygger på gamla världsbilder och läkarnas maktposition. Föreläsningen "Inside Fetishism" handlar om vad fetischism är från två olika perspektiv. Den historiska medicinska definitionen jämförs med ett inifrån perspektiv och den självuppfattningen fetischister har. Här visas det hur läkarnas maktposition genom tiden har påverkat vårt samhället och möjligtvis är grunden till stigmatiseringen som finns i världen idag. Av och med Elena Sperner (Läs intervjun med Elena här).

Tor 16 aug 17:00 - 22:00 på Club Sesam
Sesams Pridecafé
Under Europride håller vi extra öppet på Cafe Sesam. Vi har vanligtvis öppet 18.00-22.00 med sommarlov mellan mitten av juni till slutet av augusti. Är du nyfiken på BDSM, fetischism eller liknande livsstilar eller intressen är Café Sesam en plats för dig.
Läs mera

Tors 16 aug 18:00 - 01:00 på Ångpannegatan 4
Queer as Fuck!
En feministisk BDSM- och sexfest för och av queers och transpersoner. Tillsammans skapar vi en plats för perversa lekar och queert häng bortom heteropatriarkatets tråkiga föreställningsvärld. Välkomna till den förtrollande återuppståndelsen av Queer as Fuck! Samtidigt som EuroPride’s kommers härjar i stan ses vi i en underbar och smutsig alternativ verklighet – vi som vill festa och ge oss hän åt våra lustar utan att behöva möta heterosexister eller andra normivrare. I samarbete med SubClub bjuder därför Queer as Fuck in till en helkväll fullspäckad med händelser. Förbered er för årets första och största fest för queers och transpersoner!
KVÄLLENS HÄNDELSER:
⚧ QUEER CULT BURLESQUE – performance!
⚧ CENTRUM FÖR RADIKAL SEXUALITET – workshop, mer info kommer!
⚧ DJ HATOBJEKT– tung elektronisk musik!
⚧ Dansgolv, lek/utlevnads-möjligheter, jacuzzi-bad, happenings och annat röj-å-sköj!
Vill du hålla i nåt? Maila gärna till oss på queerxxx@gmail.com så styr vi upp det! NÄR? Torsdag 16 augusti kl. 20-03 VAR? SubClubs lokaler i Göteborg INTRÄDE: 75–150 kr (oavsett pride-armband), förköp eller i entrén. Solidariskt inträde, betala gärna den högre summan om du har råd. Överskottet går till nästa Queer as Fuck-fest.
Läs mer
FREDAG 17 AUGUSTI

Fre 17 aug 13:00 - 14:00 på Artisten - C310
Fetischism från insidan
Föreläsning som jämför historiska medicinska definitioner av fetischism med ett insiders perspektiv och tydliggör hur våra definitioner idag bygger på gamla världsbilder och läkarnas maktposition. Föreläsningen "Inside Fetishism" handlar om vad fetischism är från två olika perspektiv. Den historiska medicinska definitionen jämförs med ett inifrån perspektiv och den självuppfattningen fetischister har. Här visas det hur läkarnas maktposition genom tiden har påverkat vårt samhället och möjligtvis är grunden till stigmatiseringen som finns i världen idag. Av och med Elena Sperner (Läs intervjun med Elena här).

Fre 17 aug 18:00 - 20:00 på EuroPride Stage
Drag- och burleksgala
Queer fierceness, lösögonfransar, performance art och glamourösa akter

Fre 17 aug 18:30 på Kungstorget
Fetischmingel
Välkommen att mingla med oss i regnbågsparken under Europride. Tycker du som vi att det är alldeles för lite läder, lack , gummi & latex m.m inom HBTQ-svängen? Kom då och mingla med oss oavsett läggning eller könstillhörighet. Åldersgräns: 18 år. Av SLM Göteborg

Fre 17 aug 21:00 - 03:00
Kinky Tribute utlevnad
Boka in helgen vecka 33, 17-18 augusti, för den här helgen vill ni inte missa! Föreningen Framsidan öppnar sina dörrar till alla kinksters som intar Göteborg under Europride! Fredagen bjuder på en utlevnadsfest utan dess like med massor av lekstationer. Lördagen ställer vi till med ett sjudundrande party och umgås med både nya och gamla vänner.
Läs mer

Fre 17 aug 22:00 - 08:00 på Ångpannegatan 4
SLM Göteborg mixat party
SLM GBG BJUDER IN ALLA TILL MIXAT INVIGNINGS PARTY. Ingen dresscode denna afton! Dansa & undersök våra nya häftiga heta fräscha lokaler hela natten lång! Musik: klimax-schlager -pop-techno -disco. Tävling ! Lär känna våra nya lokaler bäst ! Schyssta priser i baren! Entré: 200kr för alla gäster med Festivalarmbandet & medlemmar i dörren. Utan band i dörren 498kr. Förköp gärna din Fredags biljett på www.ticketmaster.se (SLÄPPS INOM KORT) 200 kr för alla. Välkomna!
LÖRDAG 18 AUGUSTI

Lör 18 aug
Repträff med Shibari Sweden
Vi passar på att hålla en repträff under West Pride! Denna repträff är öppen för alla som är intresserade av rep - nybörjare som erfaren. Vi som delar space:t skapar det som händer tillsammans. Vårt mål är att skapa förutsättningar för en mer levande repscen i Göteborg. Vi gör det genom att arrangera lärarledda workshopar, repfester med olika grad av utlevnad och repträffar som den här. Våra evenemang går också att läsa om på vår hemsida www.shibarisweden.com
Läs mer

Lör 18 aug
RiTE #6
Hook suspension and body ritual gathering. Outdoors if weather allows. Invite your friends!
Läs mer

Lör 18 aug 15:15 och framöver
frEak sociEty @ Prideparaden
I år igen kör vi som vanligt på paraden under west pride! Detta året beräknas bli riktigt stort med tanke på Euro Pride, det hade varit fantastiskt roligt om så många som möjligt vill/kan hänga med oss i ett färgsprakande och stolt tåg :) Som vanligt under West Pride har vi ingen dresscode, men det hade varit roligt om så många som möjligt klär upp sig inför detta (Latex, läder, uniform, furries, korsetter, epoker, lack, cosplay osv). Vi vill välkomna alla som känner att de passar in under den "darksidiga" skaran av pride, om det så är kinksters, utövare, bdsm folk, nyfikna, anhöriga, medtvingade eller fetishister så är alla inbjudna till den lite brokiga och tokiga skara folk och fä som vi alla är! 😁 Tiden är preliminärt lagd att mötas i fållan senast klockan 15.15 för avgång 15.30
Läs mer

Lör 18 aug 16:00 och framöver
Euro Pride parade SLM GÖteborg
Även vi ska tillföra Göteborgs gator med vår närvaro denna dag och hoppas att du och dina vänner ansluter! Alltså Lördagen den 18 augusti fyller vi tillsammans gatorna med kamp, solidaritet och glädje! EuroPride Parade 2018 kommer att färdas genom stadens gator, upp på avenyn och avslutas med fest, musik och en internationell artist på GÖTAPLATSEN. Startplats är på Heden. Preliminära hålltider: 15:00 Incheckning samtliga fordon. 16:00 samling och incheckning ekipage. 16:30 samling allmänheten. EuroPride Parade avgår klockan 17.30

Lör 18 aug Efter paraden
frEak sociEty After Parade
Efter detta [paraden] skall vi försöka gå på en liten "after parade" där de som vill kan följa med på cocktails, öl eller övrig dryck. Kom gärna med önskemål och idéer samt bjud in de som kan passa.
Läs mer

Lör 18 aug 21:00 - 03:00
Kinky Tribute Party
Föreningen Framsidan öppnar sina dörrar till alla kinksters som intar Göteborg under Europride! Fredagen bjuder på en utlevnadsfest utan dess like med massor av lekstationer. Lördagen ställer vi till med ett sjudundrande party och umgås med både nya och gamla vänner.
Läs mer

Lör 18 aug 22:00 - 10:00 på Ångpannegatan 4
West Coast Leather party
Endast för killar denna kvällen. TEMA: Sports/ Underwar plus. samtliga SLM´s klädkoder gäller. DJ : K - PAXian [ NOR]. Upptäck klubbens nya lokaler där varje rum är unika. Eller dansa natten lång till gryningen når oss. Entré: 200kr för alla gäster med Festivalarmbandet & medlemmar i dörren. Utan band i dörren 498kr. Förköp gärna din Lördags biljett på www.ticketmaster.se 200kr för alla. (Släpps inom kort) Hitta hit: Ångpannegatan 4 Backa Plan, Spårvagnen 5,6,10 till Hjalmar Brantingsplatsen. Medlemskap i I SLM GBG KOSTAR 350kr för ett kalender år 1/1-31/12. Medlemskap i Subclub.se 100kr betalar du/ni en gång & gäller så länge klubben finns.

Guider, tips och instruktioner


David
M
23 jul 2018

Vill du bli underrättad när David skriver nya dagboksinlägg och alster? Ja

Skribenter jag följer

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.