Redaktionella artiklar:   Alla (1361)   Darkside (193)   Samhälle (229)   Kultur (654)   Internationellt (35)   Shopping (50)

Kultur 13 mar 2018 av David

Stockholm Fetish Weekend 30-31 mars - Darkside är din guide till allt som händer!

UPPDATERAD 21 MARS  Är det inte typiskt påskigt med flagellation, och vad lämpar sig då bättre än en weekend av s.k. kors-fest? Under påskhelgen äger Stockholm Fetish Weekend rum. Mässan Fetish Fair är på långfredagen den 30 mars och ger dig möjlighet till shoppingfynd, workshops, filmvisning, prova-på, mingel och mer. Samma kväll ges den stora BDSM-festen Club Abzint Mega och kvällen efter finalar weekenden med Dekadance Fetish Party. Darkside är din guide till allt som händer! (Uppdateras löpande)

Fredag 12:00 - 17:30:
Stockholm Fetish Fair


På Stockholm Fetish Fair fyndar du kläder och leksaker, lyssnar på föredrag, ser performances, testar pröva-på-stationer och workshops eller så bara minglar du med bekanta och insuper stämningen. Kanske vill du boka ett bord för att sälja de av dina kläder, gear, hantverk, konst eller andra grejer som behöver hitta nya kärleksfulla ägare? Mässan är öppen för både kommersiella aktörer, ideella föreningar och privatpersoner. Platsen är Torkel Knutssonsgatan 39, närmaste T-bana Mariatorget. Mässan har öppet mellan 12:00 och 17:30. För mer information och för bokning av bord, maila info@dekadance.se.

Mässan gästas av bl.a. forskaren och aktivisten Elena och sexinspiratören Marika Smith:


Elena har två kandidatexamen i socialantropologi och psykologi och är idag masterstudent i intersektionalitet och genus studier på Linköpings Universitet. Hennes forskningsintressen handlar om ickenormativa sexualiteter såsom BDSM och fetischism. Hennes mål är att skapa en världsförändring så att ingen behöver skämmas för eller förtrycka sin sexualitet. Därför är hon även aktiv inom RFSU Stockholms BDSM- och fetischismgrupp. På Fetish Fair pratar hon om representationen av kvinnlig njutning i populär media.

Marika Smith är sexinspiratör och ger privatrådgivning och kurser kring sex, med BDSM och kinkysex som specialområde. Hon är också frilansjournalist och skriver om sex för bland annat Amelia och kit.se och är aktiv inom kinkyscenen sedan många år, bland annat i Dekadances styrelse. Läs mer om Marika på sexinspiration.wordpress.com eller www.facebook.com/sexinspirator.Förutom köp- och säljmöjligheter som erbjuds under hela tiden som mässan är öppen står följande på schemat:

13:00 i Stora salen
BDSM för nyfikna – en snabb introduktion som ger mersmak för dig som vill utforska din mörka sida
Passar dig som är nyfiken på bondage, smärta eller maktlekar, men inte riktigt vet var du ska börja. Vi går igenom grunderna, nyckelbegrepp och praktiker, och du får bekanta dig med några av redskapen som används inom BDSM, samt förstås den psykologiska aspekten och grundläggande vett och etikett i kinkyvärlden. (Av och med Marika Smith)

13:00 i Musikrummet
The Hangman – A Kinbaku Short Film
The girl in white is trapped in her apartment. She is patiently waiting for The Hangman whose duty it is to bind and liberate. Shibari also known as Kinbaku is an old Japanese bondage artform. Kinbaku means "to bind with intention". Follow us on a rhythmic journey into bondage and a session between two masters from the Swedish BDSM community. It just might even trigger your ASMR tingles! (Film by Mattias Silva featuring Andy Bury and Sara) (Visas även kl 17:00 i Stora salen)

13:00 i Rörelserummet
Prova-på rep för alla – att binda eller att bli bunden, det är frågan!
Är du nyfiken på det där med rep – att binda eller att bli bunden med syfte att förmedla eller uppleva en känsla, sensation, närhet med mera? Kom och se och lyssna och prova själv när M från Stockholm Kinbaku Studios och Peer Rope Stockholm visar, berättar och instruerar. (Peer Rope Stockholm)

13:00
BDSM på en budget
Hur man leker med saker man redan har hemma. Med lite uppfinningsrikedom kommer man långt! En workshop om hur man kan använda förvandla vardagliga föremål till en BDSM-verktygslåda. (Dansmäster)

14:00
Att reparera latexplagg
Har något latexplagg spruckit i sömmen? Här får vi lära oss hur man lagar latexplagg som gått sönder. Ta med era egna trasig plagg så kan ni få direkt konsultation på hur det ska lagas. Eller kom och lär er tekniker för hur man lagar för säkerhet skull, better safe than sorry! (Björn Albihn)

14:00 i Stora salen
Marginalized Identities in BDSM and Fetish
(Av Mistress Eden Lost)

14:00 i Rörelserummet
Tantriskt smisk
(Av Sofia Cerne)

15:00 i Stora salen
Älska och äga – D/S-relationer i praktiken
Att ta steget in i en dominansrelation med rätt person är spännande, laddat och läskigt, och alldeles underbart. Men hur får man det att fungera i praktiken? Jag delar med mig av tips och tricks kring hur man kan tänka, kommunicera, förhandla och agera för att få ut det mesta av den fantastiska dynamiken och de stora fördelarna med en D/S-relation - och några fallgropar att undvika. Publiken får ställa frågor och komma med egna tips, så både nybörjare och inpiskade entusiaster är välkomna! (Av och med Marika Smith)

15:00 i Rörelserummet
Prova-på rep för kvinnor, icke-binära, transpersoner och intersexuella – att binda eller att bli bunden, det är frågan!
Är du nyfiken på det där med rep – att binda eller att bli bunden med syfte att förmedla eller uppleva en känsla, sensation, närhet med mera? Vill du att känslan förmedlas till eller från enbart personer som inte identifierar sig som cis-män? Kom och se och lyssna och prova själv när M från Stockholm Kinbaku Studios och Peer Rope Stockholm visar, berättar och instruerar. (Peer Rope Stockholm)

16:00 i Stora salen
Invisible pleasures - Representationen av kvinnlig njutning inom BDSM
En föreläsning om hur kvinnlig njutning osynliggörs i populärmedia och porr och varför detta är farligt och ett problem för unga kvinnor. (Av och med Elena Sperner)

16:00 i Musikrummet
Am I a real Domme now?
A lecture about the uncomfortable division between pro BDSM professionals and lifestyle BDSM practitioners. (Eden Lost)

16:00
Introduktion till latexkläder
Här får vi lära oss grunderna till hur man gör latexkläder. Genom att göra ett armband så får man känsla för hur det går till och vad man ska tänka på för att ha större chans till lyckade första försök. (Björn Albihn)

16:00 i Rörelserummet
Fysiska Övertag
En av våra mest uppskattade workshops kommer tillbaka i år. Det finns många discipliner för traditionell kamp mellan två parter med ungefär samma förutsättningar där båda har som mål att dominera motståndaren via fysiskt våld. Den här workshopen handlar inte om det. Den handlar istället om ett scenario där en av parterna vill bli kuvad trots motstånd, där förutsättningarna gällande storlek, teknik och styrka inte är jämbördiga och där bägge parterna ser personskador som ett totalt misslyckande. Lägg till på detta att ingen träning eller uppvärmning skett, ingen skyddsutrustning används och platsen det sker på oftast har hårt golv och möbler med vassa kanter. Målet här är inte att utse vem som är bäst i kamp. Målet är att ge bägge partner den upplevelse de trånar efter utan att leken slutar på sjukhuset. (Av och med Dansmäster)

17:00 i Stora salen
The Hangman – A Kinbaku Short Film
The girl in white is trapped in her apartment. She is patiently waiting for The Hangman whose duty it is to bind and liberate. Shibari also known as Kinbaku is an old Japanese bondage artform. Kinbaku means "to bind with intention". Follow us on a rhythmic journey into bondage and a session between two masters from the Swedish BDSM community. It just might even trigger your ASMR tingles! (Film by Mattias Silva featuring Andy Bury and Sara) (Visas även kl 13:00 i Musikrummet)

17:00 i Musikrummet
Makten och härligheten – ett samtal med publiken om tjusningen, styrkan och ansvaret i att vara undergiven.
Vi diskuterar olika sätt att vara undergiven på, hur man hittar sin variant och hur man kommunicerar sina behov och önskningar på ett sätt som är ansvarsfullt och effektivt, utan att bryta dynamiken med den dominante. Publiken får ställa frågor och komma med tips och tankar, ingen tolkning av undergivenhet är den andra lik. (Av och med Marika Smith)

17:00 i Rörelserummet
Prova-på rep för alla – att binda eller att bli bunden, det är frågan!
Är du nyfiken på det där med rep – att binda eller att bli bunden med syfte att förmedla eller uppleva en känsla, sensation, närhet med mera? Kom och se och lyssna och prova själv när M från Stockholm Kinbaku Studios och Peer Rope Stockholm visar, berättar och instruerar. (Peer Rope Stockholm)

Läs mer om Fetish Fair i kalendarietFredag 21:00 - 02:00:
Mega Abzint - Meat Packing Industry


Den första av Stockholm Fetish Weekends två stora fester ges av Club Abzint: Mega Abzint - Meat Packing Industry. En köttig utlevnadsfest i ett industriområde nära dig! Lite smutsigt, rått och oförlåtande. Många prång och mörka hörn, ingen kan höra dig skrika så se upp var du går utanför det kalla ljuset. Ingen dans – bara dekadens, gloryholes och suspekta performances. En blandning av den mörka delen av Twin Peaks och det råa soundet av maskiner som stampar i takt.

Under kvällen kommer du som besökare ta del av bl.a. följande events och stationer:
 • Performance av Ofcourseitfuckinghurts, Skymningskiwi och Vitkränktman - köttigt med krokar, nålar och blod.
 • Pop-up-Shibari med Andy Buru
 • DJ MarlboroMan lovar obskyr hissmusik på samtalsnivå i baren under hela kvällen.
 • Vi utbildar på våra bemannade stationer och välkomnar personer av alla kön som vill utforska sitt inre på olika sätt - Sybian, Fuck Machine & Gynstol för fisting. Gott om monitors vid stationer, gloryholes och The Cube
 • Lightroom för den blyga exhibitionisten - alla ser vad du gör, ingen vet vem du är.
 • Red room - inga singlar. För er som vill leka nära andra eller utforska nytt i trygg miljö. Ni går in tillsammans och lämnar tillsammans. Fråga innan ni interagerar med andra.
 • Meet the Meat singles bar är öppen  på nedervåningen och  öppnar insläppet till festen en våning upp.
Darkside-medlemmen James_Bondage mingelfotograferar, kontakta gärna honom på Darkside innan om ni vill vara med på en särskilt arrangerad bild. Dresscoden är för kvällen: lack, läder, latex, samt smoking/frack/långklänning/spetsunderkläder i ädlare material (inte bomull). Inga militära eller polisiära uniformer. Serviceyrkesuniformer är ok men skicka bild om du är osäker – inträde kommer nekas till de som inte följer dresscode. Åldersgräns 20 år, garderob ingår, fullständiga rättigheter och en trygghetsvärd finns för varje prång. Arrangören välkomnar de som vill vara del av Abzint-crew (arvode för helkväll, entré för en halvkväll). Tid: 21:00 - 02:00 (entrén stänger 22:00). Plats: Eventhuset, Vretenborgsvägen 5 (närmaste T-bana Midsommarkransen).

Läs mer om Mega Abzint - Meat Packing Industry i kalendarietLördag 22:00 - 04:00:
Dekadance Fetish Party
Glänsande latex och grovt läder, dekandent lingerie och strikta uniformer, tunga beats och heta kinksters - Det här är festen där vi tar i ultrasexig fetish-gear och släpper lös våra kroppar till dansgolvets puls och lustar. Darkrooms, play areas, kärlek och fest!
 • Mellan 22:00 och 23:45: DJ Evelina Nässén, tillbaka för tredje gången på drygt ett år med ett fokus på att bygga atmosfär
 • Mellan 23:45 och 00:15: Musical Performance: COBRAH - bygger på hårda beats och är en kombination av experimentell electro, house och pop.
 • Mellan 00:15 och 02:00 DJ Starving Insect kommer brygga EBM, new beat, hård electro och synthwave i en mörk och neondränkt blandning.
 • Mellan 02:00-04:00 DJ Sandra aka Discokatze satsar på att fylla dansgolvet till sista minuten
Dekadance kommer löpande annonsera mer kring shower, fotografer med mera.

Biljett till Dekadance Fetish Party kostar 300 kr och du köper den på www.dekadance.se/biljett.php. Åldersgräns 18+. I skrivandets stund (13 mars) finns det 11 biljetter kvar att köpa. Gå in på www.dekadance.se och bli medlem om du inte redan är det. På Dekadance tillämpas dressode, du kan läsa mer om den här. Outfit-inspiration: www.pinterest.se/dekadance. Tid: 22:00 - 04:00 (entrén stänger vid midnatt). Plats: Eventhuset, Vretenborgsvägen 5 (närmaste T-bana Midsommarkransen).

Läs mer om Dekadance Fetish Party i kalendarietDenna guide till Stockholm Fetish Weekend 2018 uppdateras löpande.
David
13 mar 2018

Bookmark and Share


Citera gärna men glöm inte att ange källa.   Direktlänk till denna text: https://www.darkside.se/?news=3192

Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2020
Darkside är internationellt känt som Fetopia.