Log inRegister

Editorial articles / DS (page 2 of 22)

All (1644)   DS (222)   Society (266)   Culture (738)   International (35)   Shopping (55)  

DS 11 nov 2023 by David

Darkside 20 år • 2003 – 2023

Idag för 20 år sedan, den 11 november 2003, föddes Darkside och det första kontot registrerades. Efter en period när sajten mest använts av vänner och bekanta till skaparen David så tog aktiviteten fart när ryktet började spridas i dåtidens samlingsplatser Helgon, BDSM-borgen och Qruiser. Under 20 år har Darkside gjort en rejäl resa: Från dåtidens mer kulturkonservativa världs mer slutna underground till dagens öppnare situation där det inte längre är lika tabubelagt att befinna sig i Darksiderelaterade sammanhang. Under åren har det strömmat in oräkneliga brev som berättar hur partners, vänner, kärlek, självacceptans, stolthet och gemenskap hittats genom communityt. Låt oss hoppas att det fortsätter: Kärlek och gemenskap i vår mångfald. Läs mer om Darkside här

DS 26 oct 2023 by David

Två ikoner har blivit en: 🔔

I navigeringsfältet har två ikoner, som haft liknande funktionalitet, slagits samman och blivit en. Den nya ikonen, formad som en klocka, håller dig up-to-date med material och källor som du följer. Alla aviseringar kring saker du följer samlas nu på samma ställe, vilket gör funktionaliteten mer enhetlig och mer i linje med det vedertagna.

DS 25 sep 2023 by David

Tekniskt underhåll 26 september

Under dagen på tisdagen den 26 september kommer tekniskt underhåll utföras på Darkside. Det innebär att communityfunktioner kan vara avstängda i någon timmes tid. Anledningen är att ny teknik införs i Darksides maskineri.

DS 22 feb 2023 by David

Ny teknik har fasats in

Bakom kulisserna på Darkside har lite ny teknik tagits i bruk, för att kunna betjäna den allt högre aktiviteten. Den senaste veckan kan det ha förekommit vissa störningar medans den nya tekniken fasades in. Förhoppningsvis har det inte märkts alltför mycket; framöver bör alla kunna åtnjuta en smidigare Darkside-upplevelse.

DS 19 jan 2023 by David

Godkända personer har blivit Anpassade listor

Har du haft bildalbum eller dagboksinlägg som du enbart visat för speciellt godkända personer? Dessa personurval som har funnits sedan Darksides barndom har nu flyttat in under den nya avdelningen Anpassade listor. Allt fungerar som det alltid gjort, men du har nu större möjlighet att styra ditt innehåll: Vill du att ett dagboksinlägg ska visas både för det sedan länge godkända personurvalet OCH även för personer som finns i någon annan lista? – Nu går det att kombinera hur som helst. Om du vill kan du även byta namn på dessa personurval.

DS 23 dec 2022 by David

God Jul och Gott Nytt År

Oavsett om och vad du firar - Jul, saturnalia, hanukka, yule eller något annat: En riktigt fin helg, sköna mellandagar och ett riktigt gott nytt 2023 önskar Darkside!
(Hur har ditt Darkside-bästa varit 2022?)

DS 8 dec 2022 by David

Möjlighet att dölja att man är inloggad

Den som vill kan nu dölja sin inloggning. Detta innebär att man inte visas i översikter över inloggade medlemmar och att inloggningstid inte visas på ens profilsidor. Inställningen för detta hittar du bland dina sociala inställningar.

DS 3 nov 2022 by David

Välj vilka som kan se dagböcker och bilder

Nu kan du mer detaljerat styra vilka som ska kunna se de bilder och dagboksinlägg som du lägger upp. Genom anpassade listor kan du skapa grupper av personer – Exempelvis separata grupper för personer du flirtar med, personer som du träffade på en viss fest eller personer som du delar något särskilt intresse med. När du sedan publicerar något material kan du rikta det till valfria kombinationer av dessa grupper, vänner och deras vänner, samt personer med ett visst antal verifieringar. Du väljer själv genom att ställa in dagboksinlägget eller bildalbumet på tillgänglighet "anpassat".

DS 1 sep 2022 by David

Se vilka personer du verifierat

Är du osäker på vilka personer du verifierat? Om du känner att du behöver, så finns det nu en översikt över dessa här. (Länken till översikten hittar du även på sidan där du ser vilka som verifierat dig.)

DS 11 jul 2022 by David

Två förändringar för att alla ska kunna uttrycka sig på egna villkor

I vår gemenskap finns ett socialt ideal om att var och en ska kunna kunna uttrycka sig på sina egna villkor. På Darkside är två förändringar avseende detta aktuella: Darksides riktlinjer har utökats med ett par formuleringar för att inkludera vikten av att respektera att det som skrivs på Darkside antagligen inte är menat att återges utanför Darkside. Som komplement till detta kommer under sensommaren även mer nyanserade behörighetsfunktioner införas, som bland annat tillåter var och en att dela material till olika egendefinierade målgrupper. Förhoppningen är att detta bidrar till ökade möjligheter att kunna uttrycka sig på sina egna villkor.


« Previous     Next »