Den Enarmade swishbanditen – del 4, Nu e det bara vi

Onsdag 25 november 2020 — fredag 27 november 2020
📌  Globalt  
Du måste logga in för att kunna anmäla intresse.
Än hårdare tog Covid-19 sitt grepp om världen. Reella chanser till vaccin finns och det är kanske bara sex månader bort innan gemeneman kan bli vaccinerad mot denna farsot. Problemet för Sesam är att hyran till lokalen då stängt verksamheten permanent om den inte får artificiell andning i form av gåvor så länge. Det är ganska länge och vi har redan skänkt mycket pengar. För mig personligen är det viktigt att veta jag inte bara gynnar någons feta plånbok och att jag faktiskt förstår vad jag skänker pengar till. Så jag bad Frank svara på några frågor vars svar han tog med Sesams styrelse:

Men, innan dess vill jag berätta att den Enarmade swishbanditen presenteras av: https://www.bdsminfo.se/ (för att jag vill sprida kunskap om sidan och dess innehåll. Konstruktiva förbättringsförslag mottages gärna, fast i pm då det är jag som driver den)

Är Sesam en ideell organisation eller är syftet att ha den som inkomst?
Ja, Sesam är ideell, men verksamheten är uppdelad i två organisationer. Men vi använder Sesam som ett samlingsnamn för det mesta, helt enkelt för att det är så folk känner till lokalen! Club Sesam är en ideell förening som håller i alla Sesams arrangemang såsom Klubbkvällar, Café, Verkstad, Mandom, Playnight, Ladiesnight, Save Sesam AW, mm. Ingen får någon lön för något och allt är helt ideellt.

Den andra delen är en ideell ekonomisk förening som äger alla inventarier, står för hyreskontrakt, bygglov, brandtillstånd mm. I denna förening har flera privatpersoner lånat ut pengar räntefritt och dessa ska successivt betalas tillbaka när övervåningen är klar och börjar dra in pengar. Alla medlemmar har ideell arbetsplikt. Anledningen till att vi valt att ha en mer neutral ekonomisk förning är för när vi hyr ut övervåningen till civila hyresgäster i framtiden.
För att förenkla kan man säga att ekonomiska föreningen äger hyreskontraktet och hyr ut lokalen till allehanda hyresgäster, och Club Sesam är en av dessa hyresgäster.

När började ni med utbyggnaden och ungefär när tror att ni kommer kunna ha event på andra våning?
Utbyggnaden av Sesam började för 2 år sedan, och det var en nödvändighet för att få till en bättre nödutgång. Vi fick tillgång till den nya delen i källaren och därmed en ny nödutgång från Sesam via trappan. Invigningen på den nya delen i källaren var 24 augusti 2018. Men villkoret för att få tillgång till nya källardelen och trappan var att vi även tog över övervåningen (där bageriet hade blivit vräkta). Vi är i full gång med att bygga på övervåningen, men just nu fokuserar vi mest på arbeten som inte kostar så mycket pengar. När i tiden vi kan starta på övervåningen beror mycket på ekonomin. Den ursprungliga planen var våren 2021, men nu är det säkert minst ett år försenat. Men det beror helt på hur det går med arrangemang på Sesam, något som just nu är mycket begränsat på grund av Covid-19.

På vilka sätt kommer tillägget andra våning förändra verksamheten, vilka möjligheter ger den?
Det kommer att ge Sesam mycket mer flexibilitet och bättre ekonomi! Vi kommer att kunna ha större fester med upp till 230 personer på båda våningarna tillsammans. Vi kan ha två fester samtidigt, vilket är bra eftersom de flesta vill ha fest på lördagar. Vi kan ha en partyvåning och en lekvåning – då stör inte musiken utlevnaden. Vi kan hyra ut övervåningen till en civil fest och därmed dra in pengar till Sesam. Detta gör att Sesam får större frihet eftersom vi inte alltid måste täcka våra kostnader med våra egna arrangemang. Det är inte så lätt, utan det krävs mycket jobb att månad efter månad fixa arrangemang. Övervåningen kommer att göra att Sesam kan leva vidare i många år och vi kommer att orka driva Sesam vidare som ideell verksamhet.

Vissa hyresvärdar ger hyreslättnader under covidepidimin, har ni någon och vad har hyresvärden sagt om det?
Hyressänkningar under covidepidimin där hyresvärden får delar av rabatten från staten gäller bara för vissa verksamheter, och vi omfattas tyvärr inte av den. Så vi har inte kunnat få någon hyresrabatt. Men hyresvärden har varit mycket tillmötesgående och står för en del byggmaterial till övervåningen, så det blir ju en indirekt rabatt och innebär att vi kan komma vidare med bygget på övervåningen.

Kan du beskriva lite hur Sesams ekonomiska situation är just nu?
Den är mycket ansträngd eftersom vi inte har kunnat ha arrangemang lika ofta och med fulla hus nu på nästan åtta månader. Sesam har inga andra inkomster än entréer och hyra från andra hyresgäster som arrangerar fester på Sesam, såsom NoShame, LUSThuset, Spankåkra mm. Alla icke nödvändiga kostnader är strypta, men hyra, el, försäkringar, mm, måste betalas och vi har just nu 0 kr i inkomst. I våras hade vi mycket bokat så det kom in en del avbokningsavgifter, eftersom ett flertal arrangörer betalade sin hyra trots att de ställde in. Men nu har Sesam inte haft så många arrangemang att ställa in, och andra arrangörer har inte vågat planera in sina fester, och har förståeligt lika ansträngd ekonomi som Sesam. Den ekonomiska situationen är ansträngd hos många arrangörer nu. Just nu är vi nere på en nivå där vi tar av våra inlånade pengar för att kunna betala hyra och andra fasta kostnader som inte går att pausa.

Vad har den enarmadebandit-insamlingen inneburet för Sesam hitintills? Och framöver om den fortsätter?
Den och andra insamlingsinitiativ har betytt väldigt mycket och är helt avgörande för att Sesam nu finns kvar. Allas bidrag, små eller stora, har gjort så vi kunna betala hyra under sommaren och fram tills nu. Men också allas vilja att hjälpa till och alla fina ord om hur viktig Sesam är för dem betyder väldigt mycket. Det är ibland tungt att driva Sesam, men all uppmuntran gör att det känns värt det. Allt engagemang som nu visas betyder otroligt mycket för oss som varje dag håller på med Sesam, minst lika mycket som ekonomiskt.

Dessa frågor kom via mail, jag talade även med Frank över telefon. Min slutledning gällande privatekonomisk vinning (vilket jag på inget sätt tycker är fel) i detta är att styrelsens tanke är att genom en ekonomisk förening ha möjlighet att tjäna pengar på lokaluthyrning. Ärligt tycker jag detta är skitbra! Som involverad i Sesam till och från under 25 år har jag fram för allt sett Frank gått in privat och räddat verksamheten ekonomiskt från undergång under tuffa tider. Möjligheten till att hyra ut civilt ned en vinst betyder att innan vinst så är alla kostnader betalda och verksamheten mår ekonomiskt sett bra – jag köper det. Jag kan också tycka att det är märkligt att byggandet av övre våning gått så långsamt, jag kan inte mycket om byggande, men kan tycka att när vi till slut slipper ha ekonomiskt insamling blir nästa en ”insamling” av ”yrkesmässig byggkunskap” för ovanvåningen behöver bli klar ASAP. Sedan finns andra ickeekonomiskt- kopplade frågor och dessa skulle jag själv gärna vara delaktig i ett positivt förändringsarbete för att ta Sesams nivå från ok eller bra till något helt fantastiskt.
Men
Men
Just nu är inkomstkolumnen = 0

Så för att få chansen måste du och jag fortsätta skänka pengar. Jag har skrivit att alla är inte med varje månad, men denna månad skulle verkligen alla behöva vara med. Du och jag betalar en fiktiv entrébiljett, 200kr varje månad (100kr om du är ekonomiskt utsatt men ändå vill ge ett lika fint stöd).
Så…..

Du och jag skall, förhoppnings, mellan den 25e - 27 november swisha 200kr var (100kr om du känner att detta är bra, men jag är egentligen ganska pank) och skriver ”Bandit” i meddelandet.
Swish: 1236483127
Bankgiro: 53446704
Och bjud gärna in så många som möjligt till eventet – då är du extra är fantastisk!

Vill du läsa om den första insamlingen: https://www.darkside.se/?event=43740

(Logga in för att se medlemsinfo)   vCalendar export  

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna kommentera.

Så hur fantastiska är vi? Gigantiskt vill jag påstå då novembers insamling ledde till 25 257
  1 dec 2020

Jääääääääääävlar! Hurra! Segerdans

  1 dec 2020

Lovely! 🙌

  1 dec 2020

Härligt!

  1 dec 2020

Yay🙌

Så bra initiativ av dig profossgbg!

  1 dec 2020

Gött jobbat!!!!

  2 dec 2020

Fan vad gött🙌

  4 dec 2020

Jag blev också lite försenad men nu så.😘
Vart visst en dag sen
Jag är så sjukt nyfiken på hur mycket vi fick ihop denna gången, väntar med spänning
  30 nov 2020

Kommer imorgon :)

Fru Moa och jag drog just iväg en slant. ❤️
⇓ Visa alla ⇓
Done (finally)!
swishat!
I Norge heter Swish Vips 😂
  28 nov 2020

I Finland heter det Sähköinenkäteissiirto

  28 nov 2020

😄 Varför göra det lätt

  28 nov 2020

På finska ÄR det kort och klatchigt :-)

(Jag skämtar aprillo)

  28 nov 2020

haha 🙌 Alla från Finland är födda till rappare.
Jag var tvungen att göra en google translate för att se hur mycket du skämtade ;-)

  28 nov 2020

"elektronisk överföring av kontanta medel"

  28 nov 2020

klatchit ;-)

  29 nov 2020

Siirto, nästan lika kort som på svenska.

  29 nov 2020

Det lät ju bättre 🙌

Lite sen men har skickat...
Swishat
Swishat!
Swishat! Saknar sesam och alla fantastiska kinksters något fruktansvärt! 💜
  28 nov 2020

Samma här 💜💜💜

Swishat en slant! :)
Swishat här med!
Swishat!
Swishat!
Swishat
Swishat
Jag swishade häromdagen :)
Klart
Swish, swosh....
Swishat...
Men tanken på att jag inte lägger några pengar på krogen denna månaden så får det bli hit istället.
700kr kommer flygande.
  27 nov 2020

Änna grymt!

Swish swoosh ;)
Swishat!
Swish swish
Swish! 💜
Swish
Swishat!
levererat :)
Swisssh
Swishat 💖
Swooooooosh! 💸
Swishat! 💗
Swishat. ^^,
"Proud Bandit"
Swishat ❤️
300:- insatt på bankgirot.
Swish! 💫
swishat
💸 Swish!
Swish!
Då har jag Swishat för oss, hade vi haft bättre ekonomi kunde vi skickat mer.
Swishat
Swishat.
Hoppas vi kan rädda Sesam tillsammans! 😊
Fört över ❤️⛓️
Swishat 😎🍻
Swishat!
Swishat 🙋‍♀️
Swish swish
Swishat 300 spänn ♥
Swish!
Swish!
swish swish ♡
Swishat!
Swishat!
Swishat!
Swishat 150:- 😊
Swishat!
Swishat🙌🏻
Swischat 😁😇
Hur mycket är hyran på??
  21 nov 2020

Frank har skrivit en kommentar på första eventet 😊

  21 nov 2020

Och hur hittar jag den?

  21 nov 2020

Länken längst ner i den här event texten

  21 nov 2020

Då är det nog tyvärr dags att börja leta efter en billigare lokal..

  21 nov 2020

För oss som hängt på Sesam i 10, 20 eller ännu fler år är det inget alternativ. För min del, som kinky göteborgare, skulle jag inte sörja en nedläggning av Liseberg eller en sänkning av Ostindiefararen tillnärmelsevis så mycket som om Sesam - i sin nuvarande utformning - försvann.

  21 nov 2020

Håller med Polly, och _harry_ du har ju vart där, kan du hitta en lokal där man kan återskapa samma stämning som är ingrodd i väggarna?
Hyra, omkostnader för el, värme, vatten mm, med det antal kvadratmeter som finns så blir det inte lätt att hitta billigare

  21 nov 2020

Ja jag har vart där och nej det blir inte lätt.men jag har fått känslan av att det alltid fattas/saknas pengar på sesam lokalen och folk har inte hur mycket pengar som helst.

  21 nov 2020

Var och en bidrar efter egen vilja och förmåga.

  22 nov 2020

Jo men lycka till att hitta en lokal med samma möjlighet och utrustning som finns på Sesam där hyresvärden också godkänner vilken form av verksamhet det är. Andra har försökt och misslyckats. Att leta efter en annan lokal är inte ett alternativ 🙄

  22 nov 2020

De senaste åren har Göteborgs-scenen gått från 2 lokaler (Sesam och FF) till 4 (Sesam, FF, SubClub och Lusthuset) till bara 1 lokal igen. Så det känns inte läge att överge den enda lokal vi har kvar nu.

Men leta gärna fler lokaler ändå! För åtminstone 1 till kommer gå att fylla när vi väl får börja ses igen.

Funderar på vilka möjligheter det finns att arrangera 100% smittsäkra evenemang för att dra in pengar till Sesam. Vi kanske kan försöka komma på något tillsammans i kommentarerna till det här inlägget?

I verktygslådan ser internet onekligen lovande ut. Någon slags show? Underhållning? Utbildning? Speed-dating?

Sätt på er fantasi och låt idéerna flöda! Är du inte idémakare kan du vara initiativtagare, allmänt positiv och peppande eller varför inte konstruktivt kritisk och kvalitétsminded?
Chanerna att allmänheten blir vaccinerad ligger längre fram först blir det vi inom sjukvård o liknande yrken som får det sen kommer alla riskgrupper så snälla planera inget ännu tänk på oss inom vården varr försiktiga
  21 nov 2020

Detta är inget fysiskt event, utan endast en insamling. Sesam håller sig till rekommendationerna

  21 nov 2020

det här är ngt helt virtuellt. Läs igenom om "eventet" innan du kommenterar.

  22 nov 2020

Som Laser och Siri skriver så är det här en insamling. Det är ett initiativ för att Sesam ska överleva så att vi, när allt är över, har en fysisk plats kvar. Sesam har ställt in ALLT och är i enormt stort behov av hjälp.

Jag rekommenderar att läsa igenom hela texten i eventet, som sker helt och hållet online, innan du kommenterar vidare. Sesam har stängt just av de anledningar du tagit upp.

Swishat!
Vi hade planer att gå på nått event tillsammans med en vän, så swishar 600 när lönen har kommit.
Hoppas att nästa år blir bättre!
/Lupus och Rosea
Om det inte hade varit pandemi hade jag spenderat 670:- på entréer till olika evenemang på Sesam i november. Caféet, repevent som skulle startat upp men blev inställda innan de ens hamnade i kalender och så givetvis Klubbkvällen. Med tanke på hur mycket jag saknar det livet så känns det rimligt att skänka de pengarna som en investering i chansen att jag kan få återgå till det liv jag älskar att leva.
Berättar med hopp om att någon mer får inspiration till att göra likadant.
  21 nov 2020

Väldigt bra tankesätt, se det som en investering för framtida nöjen och glädje.

  21 nov 2020

Lägger även jag den summan jag hade betalt i entré under november. Rundar av uppåt och höftar lite

Har andra saker jag måste lägga pengarna på, men hade besökt verkstan åtminstone en gång i veckan under november och december. Den entrén skänker jag gärna. Det är inte mycket men alla bäckar små...
Vi har snart inga klubbar kvar och hur många klarar att ta sig upp på fötter igen när detta är över. Är det någon klubb vi ska rädda är det Sesam ! Som är en del av oss och betyder så mycket för så många !
"nåt" event hade jag gått på så Swishar en hacka.
Recensioner

Gött! 25 papp. Fan vad grymt.

Swish ftw!

Let's save Sesam!

Tillsammans kan vi uträtta mirakel !

Medianbetyg 5

Recensering av denna händelse är inte möjlig, då den ägde rum för alltför länge sedan.

Deltagare
93 deltar
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
82 intresserade
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)

Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2022  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.