Logga inBli medlem
Döden av “online” ageplay, samt frihet på nätet?
Döden av “online” ageplay, samt integritet och frihet på nätet.

“Kyle Rains is a man who’s seen action. He’s been in the military. He’s worked as an elite mercenary and gun for hire, always protecting the innocent and stopping the bad guys. But he’s never had a mission like this. A little cutie needs him. She may not be his baby girl yet, but his daddy instincts dictate he protect her at all cost! Sparks fly in this exciting new adventure from the bestselling author of The Quarterback’s Baby Girl and Adopted!”(Cummings, Amy, The Bodyguard's Baby Girl: An Age Play, ABDL Romance Novel 2019)

Detta är ett kort utdrag ur Amy cummings bok "The Bodyguard's Baby Girl: An Age Play, ABDL Romance Novel" som har 4.1 av 367 ratings på hemsidan goodreads. Berättelsen låter som vilken klassisk ageplay scen som helst…För någon som sysslar med ageplay. Problem uppstår när utomstående läser meningar som “his daddy instincts” eller “she may not be his baby girl yet”. För en del är det “röda flaggor” och något som borde förkastas kanske till och med lagföras.

Varför bör vi bry oss om de utomstående?

Det bör vi inte! Ageplay är en kink som upprör känslor bland vissa grupper men det är inget brott, än mindre vårat ansvar att bära någon annans skam. Denna filosofi av att “don´t yuck somebody else's yum” har fungerat i många år. Det var något som inte minst jag själv lärde mig när jag råkade fara med pekpinnar om hur berättelser skulle få skrivas här på DS. Den gången bad jag om ursäkt, jag förstod att söka en typ av konsensus utifrån andras (samt även min egen) skam begränsade många människors frihet. Den gången förstod jag att min egen klumpighet lett till att människor kände sig granskade, ifrågasatta och rakt ut anklagade.

Chat control 2.0 - Gestapos våta dröm

Eu med vår eu-kommissionär Ylva Johansson i spetsen håller just nu på att driva fram ett lagförslag som totalt förstör denna filosofiska princip. I korthet går förslaget ut på att:

1. Tvinga alla företag som verkar inom Eu - som erbjuder tjänster där man kan skicka meddelanden - att skanna efter CSAM material (Child sexual assault material).

2. Skanningen ska gälla alla, även krypterade tjänster. Detta innebär att bakdörrar behöver byggas in. (Trams om att det går, likt en knarkhund, sniffa kryptering är desinformation)

3. Skanningen kommer gå till så att en AI-baserad tjänst söker igenom all din kommunikation och så kommer systemet att “flagga” saker den tycker liknar CSAM material (bilder och konversationer). Skanningen och “Flaggningen” kommer att skötas och granskas av ett EU-center som kan välja att skicka “flaggningen” vidare till polisen(antagligen även interpol - obekräftad uppgift), som då kommer att påbörja en utredning. Nu kanske problemet med detta förslag blir mer tydligt för alla oss ageplayers. Denna typ av ai-skanning som letar efter ej tidigare funnet CSAM material har en felmarginal på hela 80%. Det vill säga den har fel 80% av fallen.

Det kommer inte längre räcka med att helt enkelt låt dom som förstår vår kink, förstå. När våra chattar, våra privata meddelanden och berättelser blir granskade av en kass maskin, ska vi då våga lita på att en myndighet i EU har så bra koll på kink och ageplay att de inte väljer att starta en polisutredning?

Detta är inte en utpekning av Ageplayers. Ageplay ska inte uppfattas ligga nära någon form av brott. Vågar vi lita på att en maskin förstår detta? Förstår denna kontext av “consensual kink”? (eller för den delen en tjänsteman på ett stort EU avlyssningscentral?)

Döden av kinky konversation online?

Det jag är rädd för är att EU just nu bygger upp en gestapo liknande verksamhet, inte i sin grymhet men i den totala kontrollen på kommunikation. Detta kommer få förödande konsekvenser för hela kinkysamhället online, i synnerhet eftersom Interpol redan har sagt att de vill både ha tillgång till materialet och att de vill utöka till andra brott. Övriga sexualbrott är närliggande exempel. Kommer det vara möjligt att publicera/skicka sadomasochistiska bilder inom snar framtid?. Kommer vi utredas för att vi “leker” online med andra vuxna i privata chattar?. Kommer detta bli döden för kinky konversation online?

Frågan jag vill att alla ställer sig i detta nu, vad kan vi göra åt det här skitförslaget?
Tankar om farorna med chat control 2.0

Tillagd 25 okt 20:07   Debattartiklar om sexualitet och identitet   #Ageplay

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2023