Logga inBli medlem
Vad sann dominans faktiskt är
En icke-medkännande natur [ ordet 'natur' närmast jämfört med orden karaktär, läggning, personlighet, inställning, uttryckssätt, personlighetsprofil, drag, karaktärsdrag ] har ingen plats i dominans - eftersom en icke-medkännande natur är en direkt indikator på att de nödvändiga kvaliteterna och kvalifikationerna för faktisk dominans saknas hos den individ, grupp eller organisationsformering som det än må röra sig om. Dominansförståelse och utövning av densamma - ställer extremt höga krav på den dominante - eftersom grundförutsättningen för dominans och submission innefattar en acceptans av värdelikhet den dominante och den submissive emellan. Därför måste de som ämnar utöva eller praktisera dominans över andra varelser inneha en mycket hög grad av medkännande kvaliteter - såsom lyhördhet, förmåga till empatiskt relaterande, inkännande förmågor, samt ett övergripande månande om både sig själv och andra. Alla andra uttryck för så-kallade 'dominanta beteenden' är att betrakta som [ vold ] - något som inträffar när en part berövar en annan part frihet och resurser - alternativt tillfogar skada, smärta eller men - utan värdelikhet som grund. Inom ramen för äkta dominans kan det förekomma [ våld ] - som indikerar att våldet är självvalt av den som tar emot våldshandlingarna (vanligtvis den submissive parten) utförda av den som ger (vanligtvis den dominante parten). Således är sann dominans att betrakta som ett tjänande, ett servande och ett givande - i precis samma utsträckning som submission.

Att skilja på [ vold ] och [ våld ] är därför essentiellt när det kommer till dominansförståelse - och förståelse för vad det faktiskt innebär att utöva densamma. Användningen av bokstaven [ å ] i stavning och grammatik indikerar generellt sett en högre grad av valfrihet än bokstaven [ o ] - varför skillnaden mellan [ vold ] och [ våld ] blir central - även om svenska språket är i behov av en uppdatering gällande detta. Alla voldsamma beteenden hos individer som felaktigt kallar sig själva 'dominanta' - vare sig det är i tal - skrift - sexuell-praktisk utövning - genom ignorans eller direkt voldsamhet - är alltså att betrakta som indikatorer på direkt olämplighet som dominant utövare. Detta gäller oavsett om dominansen rör sexuella relationer eller organisatorisk styrning - på alla nivåer. Således är principen om värdelikhet central i all form av styrning - även på politisk nivå - nationellt som internationellt.

Uttrycket "there’s no mastery in domineering a puppet" bör alltså förstås inom ramen för värdelikhet och de krav för dominans som föreligger. Det spelar alltså ingen roll om man ämnar dominera en submissiv sexpartner eller styra ett land - för kraven på sann dominansförståelse och betydelsen av medkänsla [ engelska: compassion ] som grundläggande dominanskvalitet - är de samma. Allt vold är att betrakta som vold - och dominans är inte vold. Dominans kan absolut innefatta höga nivåer av våld - med andra ord självvalt våldsgivande och våldsemottagande mellan de det gäller. Eftersom både den dominante och den submissive är att betrakta som värdelikar - så är förståelse och erkännande av denna värdelikhet en grundförutsättning för all form av sann dominans.

Tillagd 22 jun 2023   Debattartiklar om sexualitet och identitet   #Man #Sex #Kvinna #BDSM #Relationer/kärlek #Samhälle #Utlevnad #Annat kön #Vår kultur #Dominant #Undergiven #Sadist #Masochist #Switch

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis  Om DS  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2024