Logga inBli medlem
Femdoms, male subs och den manliga blicken
Med intresse läser jag inlägg som handlar om dominanta kvinnor och undergivna mäns svårighet att mötas på ett gemensamt plan. Det skapar frustration hos båda parter.

Min uppfattning är att undergivna mäns bild av och fantasier om dominanta kvinnor huvudsakligen grundar sig på intryck det fått från olika filmer och bilder inom såväl populärkulturen som porren. Ett bra exempel på den manliga bilden av femdom kvinnan är nog Pamela Anderson i filmen Barbed Wire.
Det verkar också finnas en allmän syn bland undergivna män att de dominanta kvinnorna ska vara elaka och kränkande mot männen.

Som jag förstått det av inlägg jag läst har dominanta kvinnor en annan bild av hur dynamiken mellan den dominanta kvinnan och den undergivna mannen ska vara.

Är det så att undergivna män presenterar en ”kravlista” för de dominanta kvinnorna så att det i själva verket blir topping from the bottom där kvinnan bara blir ett redskap för mannens fantasier.

Jag är själv huvudsakligen dominant men det finns vissa undergivna känslor hos mig och med rätt person har jag märkt att de känslorna kan bli väldigt starka. Precis som många andra män har jag fantasier om femdom och vad jag vill uppleva och göra. Det jag nu funderar på hur jag kan förmedla dessa fantasier, drömmar och önskningar på ett sätt så att det inte skadar dynamiken och får kvinnan att känna som att jag kommer med ett körschema för utlevnaden. Det går självklart att diskutera detta men samtidigt finns önskan att behålla maktförskjutningen.

Att som man med undergivna fantasier försöka navigera i femdomvärlden är inte lätt. Det man gör kan uppenbarligen tolkas på helt fel sätt. Ett konkret exempel är från när jag för första gången vågade delta på ett femdom café. Jag var införstådd med att det var en träff för samtal och diskussion och inget annat. Jag hade tagit med en liten symbolisk värdinnepresent till värdinnan. I efterhand har jag förstått att det nog inte alls uppskattades utan togs emot på fel sätt och att jag tydligen bekräftade en den negativa bilden av en undergiven man. Det är verkligen inte lätt och jag hoppas att det blir fler liknande träffar där frågan kan diskuteras. Alternativ att någon kommenterar mitt inlägg eller leder mig till en tråd på Ds där detta diskuteras mer ingående.

Kanske säger jag inget viktigt eller begripligt i denna text men jag försöker sätta ord på de funderingar jag har kring detta.

Tankar om dynamiken mellan femdoms och male subs.

Tillagd 4 mar 09:46   #Man som bottom #Sex #Vår kultur #BDSM #Kvinna som top #Personligt #Utlevnad

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2023  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.