Log inRegister
Psst! Ansökan till Dekadance styrelse har öppnat.
Vill du vara med och driva Sveriges största queera kulturförening? Det här är din chans att få vara med och skapa Dekafesten du alltid velat gå på!
Nominera dig själv eller någon annan som du tycker kan passa som styrelseledamot i Dekadance senast 30 januari.
Engagemanget är ideellt och innebär drygt ett styrelsemöte i månaden (kvällstid i Stockholm), samt arbete med festverksamheten.

Om styrelsearbetet
Det är idag styrelsen som fixar med allt, från fester till protokoll till sociala medier så du måste kunna bidra med många olika delar.

Festerna är det huvudsakliga fokuset. Styrelsen brainstormar roliga teman och bollar idéer, bestämmer vilken typ av fest det ska bli och sätter en dresscode. Vilka artister ska vi ha i DJ-båset, och kanske på scenen? Egentligen finns inte så många gränser för vad föreningen kan göra – om någon vill göra en schlagerfest så är det fullt möjligt, så länge styrelsen tror att medlemmarna vill komma på en sån fest. Och finns det tid och pengar kan de också göra andra typer av evenemang som lyfter vårt community, även om det inte är en fest.
När styrelsen vet vilken fest de vill göra sätter de en budget, bokar lokal och artister, hittar folk som vill jobba på festerna, projektleder på- och avroddning och svarar på dresscodefrågor. Efter festen samlas de och utvärderar hur det gick, och börjar jobba med nästa fest.

Men arbetet är inte bara fest, det är också styrelsemöte varje månad, protokoll ska skrivas, bokföringen ska skötas och mejl besvaras… vanligt hederligt föreningsarbete helt enkelt, som också kräver tid och engagemang.

Om dig
Det viktigaste är att du vill driva och utveckla verksamheten tillsammans med de andra i styrelsen, oavsett tidigare erfarenhet av styrelsearbete. Du behöver inte veta hur man gör en fest för 400 personer men du måste vilja lära dig. Och såklart kunna lägga lite tid på arbetet när det behövs och vara delaktig i de flesta fester vi arrangerar. I år söker vi särskilt dig med teknisk kompetens. Har du bra koll på juridik är det också uppskattat.
Vi tror att du är en person som tar egna initiativ och kan slutföra dina projekt. Inom Dekadance strävar vi efter att alla ska få engagera sig i det som de brinner mest för, men som medlem i styrelsen är det bra om du även kan se vad som behöver göras och hugger i där det behövs. Det gäller också att ha lite koll på communityt för att kunna göra de fester som våra medlemmar vill ha.
Frågor om uppdraget? Skriv till oss eller någon i sittande styrelse på sociala medier, så berättar vi mer.

Kandidera senast 30 januari
Du nominerar dig själv eller någon annan genom att fylla i vårt formulär senast 30 januari:

Nominera här! https://forms.gle/xm3ZLeMW23qpP5rKA

Fråga alltid personen i fråga, innan du nominerar någon annan! Då slipper valberedningen lägga tid på att kontakta personer som kanske inte är intresserade.
Årsmötet är den 25 februari, boka gärna in datumet i kalendern redan nu så du kan vara på plats ifall du får uppdraget.
Nominera till Dekadance styrelse och övriga uppdrag

Added 8 jan 2023   News & press releases  

You cannot see or post comments since you are not logged in.