Logga inBli medlem
Detta borde vara viktigaste sexhjälpmedlet
Framtidens investeringar i vårt sexliv

Jag önskar att massageolja och glidmedel är de produkter som kommer öka mest i försäljning de kommande åren. Så blir det troligtvis inte. Men i denna text kommer jag argumenterar för olja och glidmedel.

Vi borde investera mer i massageoljor och glidmedel. Den stimulerar sinnen som doft och känsel. Apxplicerandet i sig kan få en att slappna av.

Jag tror på massageolja och glidmedel. Glidmedel och massageolja lockar sinnena. Känsel, doft, smak då man kysser huden, synen då man smeker in, hörsel då man hör den andras reaktioner. Om man valt att köpa ett massagedoftljus får man mycket för pengarna.

Oljan och glidmedlet främjar vår medvetna närvaro i stunden. Mindfullnes i sängkammaren. Man är ” medvetet närvarande ” då man smörjer ut den. Man känner efter om det behövs mer olja till huden, om slemhinnorna behöver mer glidmedel.

Om vi blir insmorda känner vi hur den andras fingrar känns. Hur känns det inledningsvis av penetration och hur förändras upplevelsen i takt med att mer glidmedel appliceras.

Olja behöver vi för att slappna av och även få igång blodcirkulationen vilket främjar svällkropparna hos både män och kvinnor. Vi behöver hjälpa talgkörtlarna och slemhinnor behöver få sitt. Njutningen för mannen ökar betydligt med olja eller glidmedel.

Oljan och glidmedel är intim. Även om man använder den på egen hand så höjer det sannolikt upplevelsen. Om man väljer att kombinera det med leksaker försäkra dig då om att oljan, glidmedlet inte skadar leksaken. Stunden på egen hand blir mindre mekanisk och ger mer på flera plan.

Vi behöver glidmedel och massageolja och behovet ökar ju äldre vi blir. Frikostigt användande av dessa produkter främjar njutningen.

Huden förändras med åldern. Det kan bli ganska stora förändringar redan före 50-års ålder. Slemhinnor blir skörare. Lösningen är enkel glidmedel och olja.

Huden är människans största organ och påverkas av åldrandet och livet i stort. Massageoljan är därför relevant för att främja njutandet. Om beröring känns jobbig dödar ju det lusten.

Slemhinnornas känslighet i underliv är knappast något som är nytt. Lika lite att mannens känslighet kan vara besvärande. Glidmedel borde därför vara det viktigaste som man kan investera i när det gäller ens sexliv oavsett om man har sex på egen hand eller tillsammans med någon.

Glidmedel är skönt för ollonet och massageolja är skönt för skaftet. Huden på skaftet blir äldre precis som resten av huden. Män borde investera mer i dessa produkter. Om förhuden är aningen trång är glidmedel och massageolja att rekommendera oavsett om om man har oralsex eller tillfredställer sig själv.

Sexleksaker kostar en del, åtminstone om det är kvalité. Men hur mycket investerare vi i oljor? Hur stor vikt lägger vi kring inköp av oljor?

Val av olja är viktigt och oljans innehåll har stor betydelse. Dessutom ”one size fit all” stämmer inte. Man får prova sig fram till vilken olja och glidmedel som fungerar bäst.

Ett någorlunda bra glidmedel ligger på 200kr för 100ml. En del oljor och glidmedel är basic andra är lyckliga och varför inte unna sig lite guldkant? Massageolja ligger på ungefär samma prisnivå som glidmedel. Massageljus tycker jag personligen är lite roligt som krydda i vardagen.

Jag tycker både kvinnor och män ska ha både massageolja och glidmedel och välja rätt även om det kostar en del. Det ger så mycket tillbaka. Vidare tycker jag att man ska ha flera olika oljor och glidmedel för olika tillfällen. Hur mycket kostar after shave eller en hudlotion? Vad är du beredd på att betala för att du ska vara mer avslappnad så du njuter mer?


Om oljans betydelse

Tillagd 3 jan 2023   Debattartiklar om sexualitet och identitet  

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
26 apr: Lesbian Visibility Day
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis  Om DS  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2024