Logga inBli medlem
Tre författarinnor
Tre författarinnor

Nancy Friday bok ” kvinnors sexuella fantasier” är verkligen unik. Den uppskattades inte av alla då den kom 1992. L. Marie Adeline som skrev triologi ” secret det hemliga sällskapet” som kom 2013 kom upp i samma nivå som Friday fast 20 år senare.

Friday vill få oss som läsare att tro att detta är en studie. Det är möjligt att så är fallet men jag har valt att läsa den som ett skönlitterärt verk. Där med inte sagt att det inte finns starka kopplingar till verklighet och fakta. Jag kan inte yttra mig på grund av att jag är för dåligt insatt i ämnet.

Nancy Friday har skrivit något väldigt annorlunda och tillsammans med Adelines triologi borde man sneglas mot markis De Sades mycket provokativa texter.

Jag upplever att Friday och Adeline skrivit texterna med feministiska, liberala texter. Om vi lyfter blicken och sneglar mot Åsa Kalmer som skrivit ”naket det mest intima.” Dessa tre författare är oerhört intressanta om man har en fallenhet för att ta på sig de feministiska glasögonen under läsningen. Friday, Adeline och Kalmer är något jag starkt rekommendera. Vem vet det kanske provocerar oss som läsare så till den milda grad att vi som läsare börjar ifrågasätta vår egna kvinnosyn, vilket alltid är välkommet. Att man dessutom kan känna en svag doft av libertarianism i Friday och Adelines fall gör det hela om möjligt ännu bättre.

Och svar ” ja” alla tre böckerna innehåller mycket sex.
Tre författarinnor som skrivit om erotik och femenism

Tillagd 23 dec 2022   Film- och bokrecensioner   #Vår kultur

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
26 apr: Lesbian Visibility Day
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis  Om DS  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2024