Logga inBli medlem
Mors dag - En god mor
Mors dag.
En god mor förväntar sig inte att bli firad på mors dag. En god mor blir inte besviken när ingen uppmärksammar henne. En god mor är tacksam över att förvalta den dyrbara gåva som moderskapet innebär. En god mor är mild, glad och tacksam.

Men, en mor som ändå inte kan låta bli att hoppas.. hoppas på ett litet grattis, en kram, en teckning, kanske en blomma.. hon håller sina tankar för sig själv. Hon nedlåter sig inte till att visa så primitiva och barnsliga känslor såsom besvikelse. Nej fy skäms vuxna människa!

En god (men lite besviken) mor är tyst och samlad. En god mor skulle aldrig nedlåta sig till att klaga eller berätta för någon att ingen i hennes familj (ens) sa grattis. Bitterheten som kletar sig fast när ”alla” andra mödrar visar upp hur deras fina, perfekta barn hyllar ”världens bästa mamma”. En god mor (iaf hyfsat god) vet att om hon uttrycker sitt missnöje över barn och make.. har sig själv att skylla..?

Har barnen glömt bort sin mamma..? Vad kan det bero på..? Kanske är hon inte en så god mor..? Hon kanske inte är värd att firas..? Och även om hon kanske inte är världens sämsta mor.. så har hon misslyckats med att uppfostra goda och omsorgsfulla söner och döttrar. Usch och fy hemska tanke. Nä då är det bäst att hålla käften och svälja bitterheten. Imorgon är en vanlig grå måndag igen.. då kan man skälla som vanligt på ungarna igen.

Tillagd 29 maj 2022   Debattartiklar om sexualitet och identitet   #Relationer/kärlek #Min vardag #Personligt #Kvinna #familjen #mödraskap #jävlanormer #mamma #Samhälle #föräldraskap

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
26 apr: Lesbian Visibility Day
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis  Om DS  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2024