Priderapport Stockholm Pride 2021
Årets Stockholm Pride var å ena sidan jättestort jämfört med förra året, och å andra sidan jättelitet jämfört med alla andra år. Toppen att festivalen alls blev av i år.

Normalt består själva festivalen av tre huvudsektioner: Pride House, Pride Park, samt Pride Parade. Sen så brukar det även vara massor av fester med mera runt omkring. I år hade festivalen ett fullvärdigt (om än småskaligt) Pride House, medan de båda andra sektionerna var ersatta av substitut. Istället för riktig prideparad blev det en "digital prideparad", vilket så klart inte alls fyller samma funktion. Men hey, det är fortfarande en stor del av befolkningen som inte har fått ens första vaccinsprutan: Det är inte läge att ha några parader ute på stan just nu. Istället för Pride Park blev det en liten "Pride Fair" i anslutning till Pride House: Några bokbord och butiker, allt med gratis inträde. För min del tycker jag att Pride Fair blev riktigt lyckat, inte minst var det väldigt bra att ha en sektion som har helt fritt inträde. I Göteborg har ju hela festivalen fritt inträde, medan Stockholm däremot nästan samtliga år har kört med en hög paywall för att få vara med i festivalen. Ett år testade de med gratis inträde, men då var Pride Park placerad mitt i stan och omgiven av uteserveringar. Många festivaldeltagare kände sig utstrirrade. Till nästa år kanske det går att dela in Pride Park så att en del av den har fritt inträde? Förra gången (2019) var det tre sektioner: Den ordinarie för alla som betalar, Kinkykvarteret för oss som är vuxna, samt Pride Ung för ungdomar. Till dessa skulle man kunna lägga Pride Fair, som en sektion med fritt inträder. Och att mycket av butiker och informationstält från organisationer då skulle kunna förläggas till denna sektion.

I år höll jag tre programpunkter på Pride House. Höll dem för SFQ, Sveriges Förenade HBTQ-studenter. Två av dessa tre punkter går att se i efterhand - den ena på Stockholm Prides Youtubekanal, den andra på SFQ:s Facebooksida. Båda berör samhällets syn på BDSM och fetischism.Print  Alster ID 29870  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.