Sadism - Ett normalt behov eller ohälsosamt?
Är Sadism kanske det bästa som finns?

Här är min vy på sadism. Ingen aning om den är udda i våra kretsar men jag möter så ofta dominanta som påstår de inte är så sadistiska. För i mitt huvud går inte det ihop riktigt med så jag ser sadism.

Sadism i vår kultur via litteratur, filmer, nyheter kopplas ofta till extremiteter så som psykopati, seriemördare, njuta av att piska någon blodig eller helt enkelt njuta av att skada eller orsaka lidande. Men det är så långt ifrån verkligheten som går.

Så som jag ser en mer mogen modern definition av Sadism är att det är ett personlighetsdrag som i stora delar är medfött. Alla människor tror jag är mer eller mindre sadistiska. Det är att njuta av att se någon ge upp deras njutning eller bekvämlighet till någon annan, att njuta av att någon tillåter sig utstå något jobbigt eller obekvämt för någon annan.

Det kan vara att bli piskad men det är ett korn på en sandstrand av hur det kan spelas ut i våra komplexa liv. Sadister tror jag ofta har ett utvecklat empatiskt sinne, då detta i princip är enda sättet de kan få detta behov tillgodosett

Det går att kalla denna njutning sexuell. Jag tror ändå att behovet kan fyllas utan att behöva bindas till sexuell stimulans. För många är det troligtvis extra kraftfullt när dessa två behov kombineras. Så som jag ser det kommer en sadists hjärna utsöndra lite lyckokemikalier vid såna tankar och upplevelser. Troligtvis i likhet med en kille som ser en tjej med en runda rumpa.

Jag tror exempel som dessa är en del av den personens interna belöningssystem; något deras hjärna signalerar är viktigt. Alla människor har massvis med såna infödda attraktioner som driver oss igenom vår uppväxt. De gör att vi fastnar för olika intressen och skapar variation i vår civilisation. Kanske är vi alla bättre av om vi inte är helt lik utan dras till lite olika saker?

Förneka och trycka ner ett sådant behov kan väl inte vara hälsosamt? Det ligger där och växer, bygger troligtvis en frustration och en känsla att något är fel i livet. Det går däremot i dagens samhälle att få detta behov mött mer än i fantasin. Det är här BDSM kommer in.

Det finns de som har motsatt behov. De som jag som vi kan kalla masochister. Det betyder inte heller någon som vill bli sönderpiskad trots att kulturen ofta påstår det men möjligtvis kan det i vissa fall mynna ut så. Men kanske de som primärt söker smärta och inget annat istället har det som en strategi att hantera deras känslor på? Men det är ju inte masochism utan troligtvis i de flesta fall ett tecken på att personen inte har tillgång till andra lika effektiva metoder. Precis som vi kan hitta dominanta som motsatt använder den metoden. Men vad tror du är det mest hälsosamma för långsiktig utlevnad, TPE, 24/7 inom BDSM?

Vilka vaniljtjejer tycker inte 50 shades of grey är en av de hetaste böckerna de läst? Mer än de flesta trodde när den blev så framgångsrik och accepterad.

Kanske är det oerhört naturligt att ha en undergiven ådra i sig, även om det är olika stark i olika personer? Kanske det är mer vanligt i tjejer men såklart finns i många killar också? Kanske undergivenhet och dominans är ett uppenbart utlopp av sadism och masochism? Den boken puttade vår kultur lite åt acceptans och gjorde det mindre skamfyllt att prata och uppleva dessa behov.

Tänk vad underbart om vår kultur kan acceptera det? Om det nu är så att det ligger något i det som jag tänker ovan. Tänk om ingen av oss behövde dölja och smyga med det då det troligtvis ändå är en normal variation som kan upplevas utan några negativa konsekvenser? Oavsett om behovet är litet eller stort.

För är vi inte alla snällare, mer omtänksamma och mer varma mot andra när vi själva mår bra och får det vi behöver?

Om du är dominant så kanske du ändå är sadist i denna bemärkelse, kanske du bara inte vågat erkänna det för dig själv? Kanske du inte är redo att kommunicera det till andra så du kan hitta din masochistiska match?

Jag hoppas att mina tankar kanske kan få någon att tänka till lite. Googla sadism? Kanske det kan hjälpa dig att bli ännu bättre på att kommunicera dina behov oavsett om du använder just termen eller inte. Termen är inte viktig men konceptet bakom den står för är.

Dröm stort och lite elakt ibland,
Tiola

Författarens egna ord om alstret:
Tänk om det finns mer under konceptet sadism och det där ligger en skatt att hämta om du bara gräver lite?

Print  Alster ID 29550  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.