Vill du ha stryk? En bok om BDSM
!!Uppdatering: Första målet nått! Boken är finansierad för utgivning. Nästa mål: exklusiv utgåva i läderimitation. In och backa!!

Nu är vi live!
Gå in och boka ditt exemplar av boken "Vill du ha stryk?" (Arbetstitel).

www.kickstarter.com/projects/trassel/vill-du-ha-stryk-myter-och-sanningar-om-bdsm

Efter nästan två års skrivande börjar boken äntligen bli färdig! Den första ordentliga boken om BDSM på svenska, som tar upp alla aspekter från historia till psykologi till hur du själv börjar din resa mot ett skamlöst njutningsfullt utövande. Boken är skriven av Beatrice och Johan Lindéh, som båda har erfarenhet av BDSM. Beatrice jobbar dessutom som sexolog och psykolog, och har en hel del kunskaper inom området.

Vi vill bjuda in dig att få kunskap om, och våga närma dig, en värld som ofta omges av mer myter och fantasier, än erfarenheter och sanningar.

Ur innehållet:

Skillnader mellan BDSM och relationsvåld
Vad är BDSM?
BDSM som sexuell läggning
Varför utövar man?
Historia
Samhällets syn på BDSM
Juridik
BDSM i kulturen
Hur börjar man utöva?
Hur träffar man partner?
Hantera de risker som finns
Kommunicera med partner och anhöriga
... och mycket mer
Boken innehåller dessutom ca 20 fotografier tagna exklusivt för boken, samt "fyll-i-listor" för att skapa första hjälpen kit och säkerhetslista.


Extramål!

Om vi kommer upp i minst 15.000 kr Skapar vi en exklusiv utgåva av boken med en egen framsida. Skulle vi nå nästa mål kommer den här framsidan hamna på insidan av boken som försättsbild.

Om vi kommer upp i minst 80.000 kr, kommer den vanliga pärmen på boken bytas ut mot en pärm i svart läderimitation. Detta blir då en exklusiv utgåva som inte kommer finnas tillgänglig i bokhandeln senare. I bokhandeln kommer däremot den vanliga boken i hårdpärm att finnas tillgänglig från slutet av juni (om allt flyter som det ska).

Skulle vi komma upp i 100.000 kr kommer vi starta ett förlag som kan ge ut även andras böcker i samma genre, som inte räds att ge ut det som kan vara känsligt och provocerande. Och det vill vi ju alla att det ska finnas, eller hur!Ur Kapitlet "Inledning"

Hur vet jag att det inte handlar om relationsvåld?

Om man som anhörig är orolig över att någon ofta har blåmärken eller uppvisar andra tecken på att ha utsatts för våld, ska man naturligtvis alltid ta det på allvar. Det kan dock vara skönt att få lite guidning i hur man ser skillnad mellan relationsvåld och BDSM-utövande. Blåmärkena kan i själva verket vara önskvärda. BDSM-utövare är dock inte förskonade mot relationsvåld, det händer ibland att någon felaktigt kallar misshandel för BDSM, och då kan det vara skönt att veta vad man ska titta efter.
......

Skillnaderna i korthet

•Den som är utsatt för relationsvåld känner rädsla inför partnern, det gör inte den som utövar BDSM tillsammans med sin partner.
•Den som är utsatt för relationsvåld har inget stoppord, eller stoppordet ignoreras av partnern. Den som engagerar sig i BDSM-utövande ger alltid den undergivna parten möjlighet att avbryta.
•Den som är utsatt för relationsvåld blir ofta isolerad av sin partner, endera fysiskt eller genom manipulation. Detta förekommer inte inom ramarna för BDSM.
•Perioder av våld och försoning är vanliga då det föreligger relations-våld, och aggressiviteten ökar med varje period. Detta förekommer inte inom ramarna för hälsosamt BDSM-utövande.
•I en hälsosam BDSM-relation finns en god kommunikation, ömse-sidig respekt för båda parters behov och önskningar, och en icke-skadlig, mindre skillnad i maktstruktur. Detta finns inte i en relation där det förekommer relationsvåld.
•I en hälsosam BDSM-relation längtar båda parterna efter utövandet, och det sker med respekt för båda parters önskningar och vilja. Detta förekommer inte i en relation där det utövas relationsvåld.

Print  Alster ID 29020  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.