Bokrecension: Satyricon av Gertrud Hellbrand
För ett par veckor sedan läste jag boken: Satyricon av Gertud Hellbrand. Jag har tyvärr inte hunnit att skriva i text om vad jag tyckte om boken.

Olivia blir presenterad för Rufus med en känsla av att vara kvällens överraskning, som om väninnan Renée erbjöd henne i festlig gåva till sin bror. Snart är O, som Olivia också kallas, indragen i syskonens dekadenta krets Satyricon, som umgås i ett ständigt rus i en stor uppsaliensisk våning. Femton år senare har Olivia lagt de utlevande studentåren bakom sig - ända tills en oväntad festinbjudan får henne att återkalla det förflutna och den katastrof som allt en gång utmynnade i. Satyricon är ett mörkt erotiskt drama, en roman om vänskap, svartsjuka och besatthet.

"I blindo sprang jag genom slyskogen. Jag sprang med den sönderrivna särken fladdrande kring benen. Oändligt höga trädstammar kom störtande i dunklet. Grenar piskade mot mina bröst. Jag hade ingen aning om var jag befann mig. Jag visste bara att han var efter mig. Jag hade väckt Pans vrede och nu fanns ingen återvändo."Min recension:
Ska jag jämföra boken med Wera von essen våld och nära samtal tycker jag att språket i Satyricon är mycket lättare. Jag har dock svårt för historien om Oliva (hon dras in i syskonparet Renée och Rufus manipulation och styrs som en "marionettdocka"), det är inte mycket till samtycke i denna bok. Är boken läsvärd? Ja det tycker jag men det är inte den bästa bok jag har läst!


Boken finns att köpa som bok, E-bok och ljudbok från Adlibris, Bokus samt att låna på dom flesta bibliotek.
www.adlibris.com/se/bok/satyricon-9789100175191


Tips på böcker av samma författare
Vinthunden (år 2006)
Scenario X (år 2008)
Veterinären (år 2014)
Satyricon (år 2018)


//sträng_lärarinna

Print  Alster ID 28930  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.