Bokrecension: Wera von Essen - Våld och nära samtal
Bokrecension: Wera von Essen - Våld och nära samtal (boken utkom år 2020).

Jag fick tipset om denna bok från RFSU Stockholms BDSM- och Fetischismgrupps bokcirklar jag deltar på."En sak har jag lärt mig efter alla dessa år, sa katoliken, årtionden, och det är att man måste smutsa ner sig.
Det finns ingen andlighet utan skugga, det finns ingen renhet i att stå och se på, vill man göra skillnad
måste man tåla med händerna blir smutsiga, sa han och gestikulerade med sina ännu bleka".I sin sorg över kontaktlösheten i världen tar hon fyrans buss genom staden. I den finns älskare ("Lovers") som slår på rätt sätt, psykoanalys, hotelljobb, kyrka. Där finns en växande tro och en längtan efter att ge sig själv fullkomligt.Kapitel 4, Sida 13-14 (Denna text är hämtad från boken).
Jag tog 4:ans buss, hem till Odenplan, mörbultad, mörbultad, jag hade sagt det till lovern, att jag skrev på något om 4:ans buss, att jag inte visste ifall jag skulle skriva mörbultad eller upplösningstillstånd vad gäller att komma ut från respektive session, jag valde ingetdera för jag är trött på upplösningstillstånd, Eugene sa att han känner sig normal när han jobbar som publikvärd på teatern, lovern, som är normal, tappade upp ett bad med en badbomb och sa Ta av dig kläderna, det dröjde länge innan jag vågade göra som han sagt, jag satt och pladdrade istället, på ett hopplöst abstrakt vis, visste att min enda räddning vore undergivenheten, om jag bara kunde nå den, dess ljuva tystnad, dess randiga väg mot sanningen, då skulle allt detta vara läkt, det ständiga tjatet, valet, vad göra av sig själv, sin lilla kropp, vad säga härnäst, vad signalerar ditt, vad anse om datt, badvattnet hade kallnat lite när jag klev i efter att han lagt min svarta klänning och underklänning och nylonstrumpor och svarta trosor i en prydlig hög på toalettstolen i hans prydliga badrum med utvalda produkter för skägg och manshy, jag drack champagnen, i designerglaset, badbomben blev till väldoftande olja och det simmade några små mörka torkade blommor på vattenytan, först trodde jag det var smuts, Eugene dök upp efter att jag hade varit i Eugenia, Eugene säger att när han hade hamnat i min port hade han först varit i ägget i Tessinparken, som kallades för hjärnan när han var liten och lekte där, men det hade han glömt bort, fram tills att han slog upp en av psykologiböckerna som låg i trappen och det var en hjärna i!Jag har nu läst ut boken och för att vara helt ärlig har jag lite svårt med författarens text, texten går i ett rasande tempo.
Det jag gillar med boken är att den inte skönmålar underkastelse som porrigt. Är den läsvärd? Ja det är den men kanske inte min favortitbok.


Denna bok finns att låna på biblioteken eller att köpa i bokhandlar.
Bokus: www.bokus.com/bok/9789127166431/vald-och-nara-samtal/


Wera von Essen har också skrivit boken: En debutants dagbok (2018) som belönades med Borås Tidnings debutantspris.

Print  Alster ID 28571  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.