Klimatångest och en eventuell lösning?
Detta är min första debattartikel, så ni får ursäkta om formatet är annorlunda.

Jag har länge haft klimatångest. Jag är antagligen prepper pga av den ångesten, men det är en helt annan diskussion. Poängen med min artikel är att jag har ett förslag som jag gärna vill att folk ska slå hål i. Det verkar så pass enkelt, och det kan omöjligt vara det. Jag kan inte vara den första som tänkt på detta.
Det helt klart största problemet med klimatet är mängden koldioxid i atmosfären. Detta kanske kan diskuteras i sig, men det är uppfattningen jag har. Det naturliga sättet att absorbera koldioxid är träd.
Om varje person i Sverige skulle plantera ett träd varje år så skulle detta göra en märkbar skillnad. Trotts detta så är inte det här en grej. Varför har vi inte ett datum då vi alltid planterar ett träd, och ser till att träden ifrån tidigare år fortsätter växa?
Detta är min grundidé. Detta skulle ge en vanlig privatperson en möjlighet att göra skillnad förutom källsortering. Det skulle kanske skapa hopp för folk som givit upp.

Problemen jag ser med detta:

Alla äger inte mark.
Jag tillhör själv den här gruppen, men jag har svårt att se att plats skulle vara ett problem om man verkligen försökte. Staten skulle kunna ordna mark för folk att plantera. Markägare skulle kunna ge folk tillstånd att plantera på deras mark. Vissa träd kan du låta växa i en blomkruka i flera år innan den behöver planteras.

Få folk att faktiskt göra detta.
Detta skall självklart vara frivilligt. Däremot behöver man ändra normen om att folk skall ha gröna gräsmattor runt sina villor som de ändå inte använder. "trycket" skall komma ifrån samhället. Jag kan tycka att det borde vara pinsamt att ha en stor gräsmatta utan träd när samhället planterar träd som galningar. Normen blir en egen liten skog på varje tomt.

PR.
Detta är enligt mig det största problemet. Det är också här jag skulle uppskatta hjälp om ni inte lyckas slå hål på den här idén. Jag har faktiskt försökt ta kontrakt med Greta Thunberg för att använda mig av hennes publicitet, men jag har inte haft någon framgång. Har ni några idéer?
Som sagt. Snälla förklara för mig varför det här är en dålig ide. Jag kan inte komma på varför trots att jag tänkt väldigt mycket på detta. Samt hur i helvete kan en idiot som jag vara först med den här iden? Är det inte freakin självklart? Tusen tack

Författarens egna ord om alstret:
Jag har länge haft klimatångest. Detta är mina tankar kring detta och ett förslag på en lösning.

Print  Alster ID 28374  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.