Endast av nåd - kristendom och BDSM

Del 1

Har hamnat i mycket diskussioner här på sistone om min frikyrkliga bakgrund, och kommit in på hur man kan gå från Jesus freak till BDSM-freak. Tänkte att jag kan skriva av mig lite här istället för samma wall of text i alla framtida meddelanden, eftersom jag vidhåller att BDSM-mentalitet och frikyrklig kristendom är väldigt mycket två sidor av samma mynt. Från början tänkte jag skriva en lång text, men det blev så mycket att jag till slut konstaterade att det måste bli en serie istället.

Avsikten med texterna är att öppna upp för diskussioner om populärkulturell och samtida kristendom, läror om abstinens och renlighet, ritualer och regler, könsroller, den "vanliga" synen på kristendom och sex i dagens sekulariserade Sverige, böcker och akademiska texter om ämnet, personliga upplevelser, och framför allt Bibelns och kristendomens syn på sex, samlevnad, relationer och underkastelse. Även om fokuset ligger på kristendomen så kommer jag emellanåt även använda de andra Abrahamitiska religionerna, framför allt Islam, som utgångspunkt för vissa diskussioner då det finns många gemensamma nämnare att hämta även där.

För mig som undergiven är det en tämligen minimal skillnad mellan religiös underkastelse och sexuell underkastelse, särskilt om det sistnämnda är TPE-inriktat. Omhändertagandet, tilliten, att lägga sitt välbefinnande i någon annans händer, uppoffringarna, det förändrade medvetandetillståndet. Hängivenheten blandat med disciplinen, precis som Gud kan en dominant vara både ömsint och sträng. I DDLG-dynamiken har vi dessutom närvaron av en fadersgestalt och att någon annan än den biologiska föräldern tar sig an de ansvar som traditionellt associeras till föräldraskap.

Det är ingen särskild struktur i vilken text som kommer när, men den första delen kommer handla om underkastelse i Nya Testamentet. Förhoppningsvis bidrar det till något för någon.

Författarens egna ord om alstret:
En serie rants om mina personliga upplevelser av korrelationen mellan kristendom (och i viss utsträckning andra Abrahamitiska religioner) och BDSM-livsstilen.

Print  Alster ID 28312  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.