Logga inBli medlem
Suspense
Vad får en serie att sita vid kanten av soffan när ni kollar på en serie. För mig är det uppbyggnad av suspense aka spänningen som ligger i luften av ett pussel som har byggts upp i början av en serie. Något som alltid har legat i bakgrunden och kastat sin skugga. Något man aldrig har veta exakt vad det är, hur det hör hemma i berättelsen och vad exakt det kommer göra. Men på något sätt hör det ihop med allt som händer fast att man inte vet hur eller varför. Alltså ett större mysterium än vad serien någon sin har kunnat visa.

Ingen serie för mig har fått mig att verkligen skrika efter en episod som säsong två av Gravitty Falls har. Om ni inte har sätt serien så kolla på den.
Serien bygger upp en unik och mystisk värld som ligger mitt ute i ingenstans någon stans i USA. Serien är uppbyggd som Scooby Doo där det mer handlar om mysterium för dagen ska lösas fast att det inte är någon person i en dräkt och dem mer upptäcker mysterierna i den lilla staden som att skogen är fylld av små tomtar som springer omkring eller att det finns ett stort monster i sjön. Men det som gör serien spännande händer i första episoden när man tror att mysterium har blivit löst och allting är bra för slutet av episoden. Så visas det en hemlig ingång till ett mörkt rum och sen inget mer. Gåtan till vad som finns i rummet och hur det hör hemma till det serien berättar rör sig långsamt fram under seriens gång i första säsongen.
Jag håller detta så vagt jag bara kan för att inte avslöja något.

Men det som gör denna två säsongs serien till en av dem bästa serierna någonsin i mina ögon är vad som säsong två påbörjar. Väldigt tidigt in på säsong två börjar det i rummet bli avslöjat mer och mer, vi som tittare vet inte vad det är, huvudkaraktären vet inte ens att rummet finns. Och vi ser bara hur varje del börjar hamna på plats i det mest kaotiska sättet någonsin. Vi ser att saker händer i episoderna på grund av rummet men vi vet inte hur varför och för vad. Vi ser bara paniken som dyker upp i han som har hand om rummet och all tillit emellan nästan alla huvudkaraktärer brytas och testas.
Att se säsong två avsnitt för avsnitt hur dem kom ut var magiskt. Vi viste inte vad som skulle hända bara att det närmade sig. Det stora mysterium börjar avslutas och hur en av huvudkaraktärernas ihophörighet med det.

Kolla på Gravitty Falls. Finns ingen serie i världen som har gett mig en rush som denna.

Berättelsen av en känsla från en serie och spänningen för varje episod

Tillagd 25 okt 2020   Film- och bokrecensioner  

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2023