Logga inBli medlem
Till kritiken av politisering av bdsm
Bdsm är enligt min uppfattning en sexualitet. Den är inte officiellt erkänd som en läggning vilket jag tycker är fel men den diskussionen lämnar jag utanför detta ämne.

Enligt min erfarenhet och enligt den forskning som faktiskt finns förekommer intresset för bdsm inom alla socio-ekonomiska samhällsklasser. Det är därför inget orimligt antagande att människor med bdsm-intresse finns inom alla politiska partier.

På senare år finns, åtminstone här på DS, en klar tendens till att i olika sammanhang försöka politisera bdsm som en form av sexualitet som skulle höra hemma och/eller åtnjuta störst stöd och förståelse inom vänsterblocket - vilket detta nu månde vara ...
Alla möjliga mer eller mindre märkliga argument används för att torgföra denna uppfattning men jag ser inte något politiskt parti som i praktisk politik skulle vilja särbehandla bdsm-utövare i negativ eller diskriminerande riktning.

Därmed inte sagt att bdsm-utövare inte skulle riskera olika former av diskriminering och förföljelse även om det knappast hör till vanligheterna i just vårt land.
För att motverka detta hade vi varit starkare om vi agerat enade och inte splittrade av partipolitiskt käbbel.

Diskussionen är avslutad. Positionerna är låsta och det saknas förutsättningar och intresse för att nå någon sorts grundläggande tolerans och acceptans oberoende av politiska inriktningar och sympatier.

Ett underbetyg för subkulturen!

Tillagd 26 jan 2020   Debattartiklar om sexualitet och identitet   #BDSM

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Idag: Lesbian Visibility Day
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis  Om DS  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2024