You dont sweat the smal stuff ..
Under hela hennes uppväxt har hennes föräldrar sagts orden. Påmint och nämnt de negativt laddade orden som hon till slut inte tänkt på.

”Vår familj består av olika canser. Gå till läkare så fort de är något.”
Ja ja, mama. De kommer när de kommer. Hennes tankar har aldrig vänt sig ditåt. Varför? Det har blivit så pasé tänkte hon.
Upprepningarna av ordet har tappat sin mening. Det är bara ett ord. Inte en konsekvens. Inte något man ska vara vaksam över.

Nu flera år senare har hennes syster opererat bort ett födelsemärke. Hon är i tonåren medan syrran ligger på bordet bakom dörrarna. Dem ska fika efteråt. Ungefär som dem gjorde efter ett besök hos tandläkarna.
”Äsch, det är inget ju. Den var bara lite större och var lite utåt typ”.

Tanken hade inte slagit henne än.
Men några år senare i tidiga 20års åldern tog två av dem olika sorten hennes morfar. Precis när dem skulle kliva av tunnelbanan i t-centralen ringde mamas tlf och hon började prata frenetiskt. Alla visste utan att hon sa något. Pappa var inte ens i närheten pga familjefejd.

Vi spolar fram några år till.
Hon tittar sig i spegeln med nu flera cystor under armar och vid brösten. Ett rött födelsemärke som konstant gör sig påmind medan fler dyker upp här och där. Fingrar som trevar längs ena låret. Kliar sig fram till den kirurgiska plåstret. AJ!, fan där stack de till.
Hon tittar ner och ser de stora såret som kommer bli till ett fint ärr. Titta de på henne och ler mot sin egen spegelbild. Bara för att rycka på axlarna ”äsch, vad mer kan hända..”

Veckorna innan satt hon hos hudspecialisterna och fick veta att den lilla fläcken som alltid legat där helt oskyldigt. Jo, den var en elak sådan. Under ytan var de som klistriga äckliga rötter med den elaka sorten som Mama helatiden försökte förvarna oss syskon om.

Så fort hon vakna av att zooma ut och klev utanför dörren var mobilen i handen och syrran bokade tid till både sig själv och familjen för en check-up. Ingen säger ifrån Big Siss. Litle Mama.

Idag ligger hon avslappnat på soffan med en påse nötter och tittar på hennes favorit serie of all times. Källan till hennes kärlek för sarkasm, ironi, syskonrivaliteten, konstigheter och rent av nostalgi utstrålar från tv-skärmen medan hennes närmsta vän sitter bredvid med dottern mellan dem. Bankandes på en skrikig, klingande mjukisdjur.

Inget går upp mot en lugn kväll. Men helgen ser hon fram emot. För då kan hon äntligen krama om sin älskade systerson, mysa med familjehunden och djävlas med sina syskon med utmaning på olika kortlekar. Syskonskarans spelkvällarna kan bli högljudda men det är så värt det.

Detta är inget som hon kommer lägga tanken till. Det är förbi och de enda hon ska ha i åtanke nu är att inte spräcka upp såret för att sedan ta ut dem om 2 1/2 vecka för att sedan till håret gå på rutin check-up hos hudspecialisterna igen.

Men nu. Just i den här stunden blir de mysa under täcket med ena benet som får frisk luft. Snart blir de sova och fortsätta veckan som ingen annan.

”With the Big C on your back, you dont sweat the smal stuff.
You Will rock this shit!” 💪🏼/ A

Print  Alster ID 24221  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.