Undergivenheten och Dominansens beroendeförhållande av Lord ByronUndergivenhet handlar ju om att man behöver en dominant kraft i livet för att ta sig dit man inte kan ta sig på egen hand. Dominans handlar om att ta någon någonstans dit den vill men inte kan på egen hand. Det är polariseringens kraft. För mig. Det handlar inte om att vilja bestämma för att jag har dåligt självförtroende, att jag inte tycker om dina i mina ögon ”dåliga sidor” och gör dig illa med dem utan att man ju ger varandra det den andre saknar. Därför kan pardoxalt nog två helt olika världsbilder gagna varandra.Två helt diametrala intentioner fungera tillsammans och skapa en större gemenskap än det man förmår på egen hand. Därför är jag beroende av undergivenheten, utan undergivenheten är jag ingenting...

Detta är en nyckeltext kring BDSM och mötet mellan undergivenhet och dominans. En slags för mig essensbeskrivning som handlar uteslutande om en äkthet i filosofin kring BDSM som jag långsamt utvecklar. För mig är dessa två fenomen ett förhållningsätt till ens inre värld. Den världen går att dela med någon eller några andra men i regel är det mer en helt individuell upplevelse och inte en kollektiv. Men jag tror att igenkännisngsfaktorn är hög hos de som lever ett BDSM liv. Jämfört med de som mer är i ett lite dåligt upplyst rum och antingen blir viftade på eller viftar runt lite, de jag kallar BDSMköpslåendet alltså. Detta innebär jag byter lite smisk på röven mot att få stoppa in en kuk i en fitta och har ofta ett heteronormativt perspektiv alltså det sexuella står över det som är BDSM. BDSM för mig har dock ett djup som stäcker sig vida utöver våra rent animaliska behov. Det är en fråga om djupa personliga och individuella uttryck som är helt unika i sin sättning. Därför är det så otroligt svårt att gå tillbaka till något som ens liknar ett heteronormativt liv efter att ha provat att gå in på djupet, ty man förloras för alltid. Det blir omöjligt men inte ett problem egentligen, utom för dem som väljer en partner som alls inte kan relatera till deras behov men det kanske är självförklarande på ett tydligt sätt. De är högst olyckliga människor för de väljer ju per automatik bort sig själva. Jag var ju även en sådan en gång för länge sedan men jag glömmer sällan min historia utan väljer att påminnas konstant för att det tar mig frammåt.

Undergivenheten är i regel en brist på något, till mångas förtret och frustration. I de flesta upplevelser jag har haft kring detta är det frågan om frånvaron av kontroll i kombination med maktlöshet som verkligen gör att en person kan njuta så mycket mer av en upplevelse än om de vore i självkontroll. Att vara den utsatte, det självvalda offret och den som bara tar emot och låter sig föras fram och ledas som ett frommt litet lam till slakten eller som en hallstarrig get som stretar emot till samma påle. Oavsett väg så är nog ändå målet det samma. Att få brytas ned och förlora sin värdighet och stolthet. Det leder oavkortat till någon form av stark överlämning av sitt innersta. Ordet "to surrender" innehåller många bottnar som relaterar till undergivenehtens kärna, ge upp, överlämna, kapitulera, lämna ifrån sig, ge sig, utlämna, hänge sig, avträda, överlämna sig. Alla dessa ord är längtans ord för den undergivne. Den själsliga nakenhet som uppstår i detta är väldigt sårbart men även totalt befriande från allt som har med den normala världen att göra. Det är en möjlighet att kunna vara med sig själv medan någon annan samtidigt har den totala makten över en, samtidigt så upplever man sig själv oerhört mycket, en paradoxens mystik som vilar över BDSM utövaren. För att nå dit hän måste den undergivne ha en kraft som på olika sätt tar en dit. Det är inget man kan göra på egen hand. Den undergivne behöver sin plågoande och kan inte vara i sig själv utan dennes inflytande. Att vara undergiven är delvis att vara mycket beroende av en dominant kraft i sitt liv. En som bejakar och ser dem så som de önskar att bli sedda och som kan ta och styra dem in i de rum som de inte kan nå på egen hand.


De flesta i den vanliga världen som är undergivna är oftast helt omedvetna om detta. De tror att de är duktiga när de jobbar röven av sig för att deras chef är ett rövhål som har lite lätt psykotiska narcissistiska drag och missbrukar andra människor. De njuter av att bli hunsde i olika lägen i livet utan att kanske ens förstå varför. I detta sistnämda ligger ju själdestruktiviteten där och lurar runt hörnet för de som är omedvetet undergivna, de kan inte förstå varför de är intresserade av känslokalla och ointresserade män. Eller rövhål som när sitt ego och dåliga själförtroende genom att ge sig på andra och suga ut deras livskraft och engergi. Att ge ditt innersta utan att vet om det till någon det kan jag meddela har sina baksidor. Andra vänder sig mot sig själva och börjar utmana sig själva och tävla mot sig själv. Det är ju ett sätt att sporra sig själv frammåt men samtidigt har det en pris i form av att man vänder sig från andra i mångt och mycket och lägger på sig lager av lager av skydd som det krävs starka krafter för att rasera. De känner ofta sig helt missförstådda och ingen kan begripa sig på mig och det är omöjligt för mig att blotta mig inför andra för jag har sammlat så mycket energi i och på mig själv så att jag nästan kan vara redo att utplåna mig själv för att tro att jag ens lever.

Vi är de missförstådda, tro inget annat. Men i det ligger även vår frigörelse för att de missförstådda har en syn på världen som ingen kan rubba och ingen kan bromsa. När vi vet vilka vi är och varför vi är dem vi är så lever vi ett liv som är till för att levas, för att vi gör inte som andra säger åt oss att göra eftersom vår styrka ligger i våra yttersta svagheter, vi göra det som är sant inför oss själva och inga bojor kan vara så sköna som att vara Beroende, Orolig, Nervös, Rädd, Svag, Ledsen, Utsatt, Skadad, Svår, Needy, Destruktiv, Slampiga, Djuriskt kåta, Intelligensbefriade, Riskvilliga, Flyktiga, Veliga, Våldsamma, Förnedrade, och mycket mycket små.

När undergivenheten möter Dominansen så förvandlar vi det som är sämst och fulast i världen till guld i våra hjärtan.

LORD BYRONPrint  Alster ID 22454  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.