STOLTHET & FÖRDOM - Lord Byron kliver ut ur garderoben - EUROPRIDE 2018Stolthet och fördom

Detta är en roman av Jane Austen. Känner du inte till den så rekommenderar jag varmt att du läser den för att den handlar om att kärleken övervinner alla dogmer och föreställningar vi kan härbärgera under en tid då kärleken var högst en ofri fråga, ja oftast en ickefråga. Det var den viktorianska tiden. Det är många som vittnar om att mörkrets krafter sluter sig om oss, man läser det allt som oftast, vi bör vara rädda. Det går långsamt men sakta bakåt nu i världen och att vi på något sätt skulle förskonas från detta är ju helt omöjligt. Världen blir smalare och mindre och i den processen så viker långsamt toleransen sig för det som några få anser vara det rätta. Detta är naturligtvis ingen nytt fenomen. Världen är cyklisk, frihetstiden som expanderat sedan 80-talet med undantag för AIDS epidemin har nu kulminerat, vi måste in i en mörkt tid mina vänner. Vi går långsamt tillbaka till en mer konservativ och antihuman syn på människor och det kommer att begränsa oss framåt. Den nationalkonservativa synen är begränsande, den vill binda oss mer till en norm som bygger på att någon definierar vem jag är och vad det innebär för mig som människa i motsats till min önskan att jag definierar mig själv. De vill att jag är mer svensk än jag är JAG. Missförstå mig inte, jag älskar Sverige men jag älskar mitt Sverige och det är inte det samma som ditt.

I stunder som detta när det som är annorlunda är farligt och vi skall fostras in i att vara goda människor som lyder de som önskar forma människor som gula och blå tennsoldater, stöpta i samma form med samma stela yttre uttryck men med ett ångestknutet frihetstörstande inre så har jag tänkt mycket på vad man kan göra för att bromsa detta. Som grupp kan inte vi göra mycket, vi är på marginalen oavsett. Vi kommer att åka dit ganska fort, inte lika fort som de som kallas, blatte, babbe, kulturberikare, löknäsa, neger, osvensk för de har tydliga markörer som gör att de inte kan gå under radarn. De är uppenbara att gå in i kvarnen först och malas ned för de är lätta att hitta. Vi kan däremot kanske krypa in i garderoben ett tag tills de vill röka ut oss, det var ju inte länge sedan vi kom ut... Det ironiska är att de som kommer att gå åt först är lika ofria som de som stöper tennsoldaterna och det skapar en vacker paradox naturligtvis. De ofria påför sin ofrihet på andra ofria. Det är ju just därför det fungerar så väl. Men vi kan andas en stund till för vi är fria på riktigt. Vi är rengbågen, vi kan vara vilka färger vi vill. Det är ett fint camouflage, för vi är allt.

Jag är en stolt människa, jag är stolt över mig själv och den jag är. Jag vägrar å det starkaste att hemfalla åt något så infantilt som att tro att min framgång i livet bygger på hur det går för 11 blågula män som springer efter en skinnflärp på en gräsmatta i Ryssland. Det ger mig lika lite som att snorta kokain. Däremot när Hans Rosling dog så blev jag genuint ledsen, en äkta fin Svensk, som tror på människan och ser det goda i det den gör. Han förstår att världen består av människor som för det mesta ljuger för att använda det kollektiva för att endast framhäva sina egna personliga behov och tillkortakommanden, att totalitära tankar gör att vår värld blir mindre bra att leva i. Han var stolt över sig själv och trodde på sanningen. Inte på en blaskig ordsörja som spys ut ur munnar som gör allt för att dölja och kasta dimmor in i huvudet på oss, som vill få oss att tro att det är bäst att dansa efter en blågul pipa. Glöm inte bort att titta på vem som har den i munnen bara, det hade Hans Rosling sagt om han levt.

Det är med stolthet jag vill berätta för er att jag har valt att ställa upp och prata om Samtycke på Kinkykvarteren under PRIDE. Jag kommer att prata om fördomar som finns kring sex, samlevnad och utlevnad i en paneldebatt. Tala om att sexuell frihet är en individfråga och att om vi är individer som bejakar vår sexualitet och aktivt söker upp de som bejakar det vi själva önskar så kan vi ha fantastiskt vackra upplevelser som vi kan dela mellan en, två eller flera människor som vi tycker om. Jag kommer prata om att friheten att själv välja ofrihet är mycket större än att andra väljer ofrihet åt en. Att sexualiteten aldrig kan kuvas eller förtryckas utan kommer att disruptera hela världen alltid utifrån ett individuellt perspektiv. Kärleken är kaos, och kaos är sex, kärleken lyder ingen pipa, den är som regnbågen, vi upplever den men kan inte äga den. Tillsammans skapar det en så kaotisk kraft att ingen fördom kan hindra dess stolta framfart. Jag har beslutat mig för att vara STOLT och FÖRDOMSFRI och låta KÄRLEKEN till mig och oss vinna över rädslan för MÖRKRET som snart omsluter oss. Jag vill att du är med mig, inte som jag vill utan som du vill, på ditt egna sätt. Att du dansar efter din egen pipa och drar till dig det som du känner fyller ditt liv med kärlek.
LORD BYRONPrint  Alster ID 22452  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.