But let your communication be, Yea, yea; Nay, nay: for whatsoever is more than these cometh of evil
Kära, intressenter

För mig är det viljan som styr vår utveckling, det gäller kanske hela vår resa genom livet men ännu mera specifikt vår gemensamma lust och nyfikenhet att utveckla vår sexualitet. Vi talar alltså om att vilja uppleva njutning i den högre sfären av gemenskap som vi trånar efter. Hur når man dit? Jo man vill ha det, man längtar och suktar efter att få uppleva det yttersta här och nu. Det är inte alltid så lätt att manifestera ens fantasier, oftast blir det ett lamt kanske, eller jag vet inte. Det finns några som är modiga och med lätthet kastar sig ut i allt med liv och lust men de är tämligen få, det krävs ett starkt sinnelag och vilja för att nå dit man så hett önskar.

Att förändras är i grund och botten att vilja. I mina ögon styrs vår vilja av flera ting men främst av vårt ego. Egot är en söt liten baby som mer än gärna förvandlar oss till psyksugande stalkers. När man möter någon i intensiv sex så är egot en faktor som man bör ta i beaktande och inte förringa. Alla har en agenda, tro inget annat, så även jag.

Häromdagen råkade jag i polemik med en meningsmotståndare som hävdade att man kan behandla sin motpart mot dess vilja då den inte vet vad som är bäst för den själv. Den dominantes roll är att leda och visa men för min del så sträcker sig detta endast till den gränsen där viljan finns att uppleva något extraordinärt. Känslan är kanske blandad men viljan skall finnas där som en trigger för mina handlingar. Det är en garanti för att jag inte skapar trauman utan snarare skapar utrymme och upplevelser utöver det vanliga och normala.

Jag som en grundmurad princip att alltid stipulera villkor kring varje upplevelse jag kreerar. Jag listar upp ett antal kriterier utifrån de samtal som finns mellan mig och min motpart. Det lämnar ingen tveksamhet kring vad gränserna går och vad mina åtaganden och ansvarsområden ligger och det är alltid min högsta ambition att leva upp till dem då jag har axlat ansvaret så som den man jag är. Min erfarenhet är att jag ibland kan skrämma de jag samtalar med och då ryggar de tillbaka och blir tveksamma. För mig är detta en bekräftelse på att viljan inte finns där och att jag kan behöva anpassa mig och vara lyhörd under upplevelsens gång.

För mig är det viktigt att man fattar sina beslut på grundval av vad man önskar och vad man kan få, nu är ju detta inte alltid samma sak men min förhoppning är att man når så nära att gränsen suddas ut. För att kunna göra detta behövs ett tydligt och klart JA! Då vet jag att viljan finns där och det är mer eller mindre för mig att öppna dörren och vi kan tillsammans kika in i det förbjudna rummet som varit stängt och låst. I detta så vet jag även att jag kan tänja gränsen och få min medspelare att tippa över kanten, en lätt knuff över tröskeln kan ju alltid behövas och träning ger ju oftast alltid mersmak.

När vi kommer till den mer tveksamma sidan kring lek så är det av allra högsta vikt att respektera ett NEJ. Jag vill inte skapa djupa ärr i själen på mina offer. Sex är det bästa som finns och jag skulle formligen destrueras av att tillfoga någon en smärta utan att det framkallade lust. Här spelar mitt ego in i väsentlig del, man får aldrig ta det som ett personligt misslyckande om ens motpart säger NEJ. Låt inte ditt ego få utrymme och börja manipulera och trixa din motpart till att skapa en smutsig känsla för det som är det mest intima och vackra vi har tillsammans. Då är du i mina ögon på en absolut botten av vår näringskedja.

Det finns dock ett mellanting; Kanske, jag tror det, du får bestämma, listan kan göras lång. I dessa uttryck finns det inte något som helst värde. Som rubriken antyder så är detta ren och skär osäkerhet och det kan explodera rätt i ansiktet på en om man inte är mycket vaksam. För skulden är helt klart min om man inte tar ansvaret och letar rätt på sanningen, den må gömma sig väl i våra innersta gömmor och vrår men den bör släpas ut i ljuset och göras klar och tydlig för mig innan jag agerar. Jag är synnerligen försiktig när det gäller sådana halvmesyrer för förlusten av en upplevelse ligger enbart på mig, då jag är den som bär fram oss båda till det förlovade landet.

Detta är mina tankar och rättesnören. Låt dit JA vara ett Ja och ditt NEJ vara ett NEJ allt annat är av ondo.

För er kunskapstörstande kommer rubriken från : Matteus 5:37 och versionen är King James Bibel.
LORD BYRONFörfattarens egna ord om alstret:
Mitt första egentliga alster om samtycke

Print  Alster ID 22354  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.