En Gentlemans karaktärsdrag
God kväll

Kära läsare där ute i etern. Det förefaller sig så att er belackare beslutat att författa ett utdrag ur sin outsinliga skatt av visdom. Huruvida detta är ett lyckosamt företag låter nog kommentarerna utvisa.

Jag kommer att tala om gentlemannen. Han är i princip utdöd. De jag personligen känner till kan man lätt räkna på sina fem fingrar och merparten av dem är närmre döden än födseln. Dagens manliga ideal består av en man i helkroppstrikå som slänger fram ena skidan i Holmenkollen. En svettig bebis. Hur gick det så illa? Var det någonstans när vi börja läsa våra flickvänners Femina på toaletten?

Jag vill slå ett slag för att återupprätta våra fallna hjältars glans. Låt mig inspirera er mina kära läsare.

Gentlemannen är mandomen personification. Det finns inget som är mer manligt än en gentleman:

I förhållande till kvinnan:

Gentlemannen är ödmjuk inför världen. Speciellt gentemot kvinnan, han respekterar henne. Lyssna nu män, om en kvinna inte respekterar er så litar hon inte till er förmåga. Ni kan alltså inte realisera hennes innersta önskan och ni är svag inför henne. En sann man respekterar kvinnlighet och hyllar den, endast då är hon villig att offra sig för honom. Tilliten är grundpelaren, den byggs upp genom att vara lyhörd, uppmärksam och visat intresse.

Gentlemannen utnyttjar aldrig någons svaghet för egen vinnings skull. Han tvingar aldrig någon att göra något som går deras innersta vilja emot. Han bär fram sina gelikar och gemåler till en bättre värld utifrån sin visdom och förmåga. En gentleman har tillförsikt och god framförhållning och hetsar aldrig.

Gentlemannen skryter aldrig och framhäver sig själv inte på andras bekostnad då han är självständig och oberoende. Han håller huvudet kallt även om det skulle vara den mest kaotiska situation, han har ständig sinnesnärvaro. Gentlemannen avskyr skvaller och konflikt i samtal.

Framför allt så grundar han sin världsbild på sunda filosofiska och materiella principer, dessa leder hans tankeverksamhet och handlingar i varje stund. Han agerar med rättfärdighet och sunda värderingar i varje situation.

Gentlemannen omfamnar döden då han vet att den är det oundvikliga i varje människas liv. Han lever ett rättfärdigt liv då han vill kunna se sig i spegeln vid sin dödsbädd och konstatera att han kan dö med ett leende på läpparna.


Lord Georg Byron

Författarens egna ord om alstret:
2007 03 07 Sedan urminnes tider har män alltid haft det svårt för att vara män.

Print  Alster ID 22306  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.