Log inRegister
Stöd ett svenskt datorspel om BDSM
Den svenska spelstudion Transcenders Media utvecklar just nu Knife Sisters, en visual novel om kärlek, manipulation, ockultism och BDSM. Just nu finns spelet på Kickstarter. Syftet med Kickstarter-kampanjen är att samla in pengar till mer grafik och en korrekturläsning av manuset (som är på engelska), innan spelet släpps i vår. Men kampanjen görs också för att sprida ordet om spelet.
– Att nå ut med den här typen av spel är ganska svårt, säger Bobbi A Sand, som är speldesigner och manusförfattare.
– På grund av dess teman kan vi till exempel inte marknadsföra det på Facebook och Instagram, och på Steam döljs spelets profilsida för alla som inte har kryssat i att de vill se “adult content”.

I Knife Sisters spelar du 19-åriga icke-binära Leo, som vaknar upp en morgon utan något minne av vad som hände natten före – men med en obehaglig känsla av att något hemskt har hänt. Spelaren får sedan använda Leos Art Journal för att gå bakåt sex veckor i tiden och ta reda på vad som verkligen hände. Under resans gång blir Leo indragen i ockulta ritualer, har playdates med andra karaktärer och utforskar såväl sina egna känslor som sin moraliska kompass. I spelet kan spelaren dejta tre olika karaktärer för att utforska aspekter av att vara dominant, undergiven och switch.

Tidigare i höstas visades Knife Sisters upp på Queerness & Games Conference (QGCon) i Montréal, en konferens enbart om HBTQIA-frågor i relation till spel, och indiespelkonferensen IndieCade i Los Angeles. På båda konferenserna höll Bobbi också föreläsningen “Explicit Power Dynamics – BDSM in games.”

– Spel och BDSM har faktiskt en hel del beröringspunkter. I båda handlar det om att sätta upp en ram och inom den utföra olika lekfulla aktiviteter. BDSM som tema finns också med i en del så kallade indiespel, vilket är spännande, säger Bobbi.
– För vår egen del är det fem månader kvar av utvecklingen innan spelet kan släppas. Nu hoppas jag att Kickstarter-kampanjen ska gå bra, så att vi får utveckla de extra finesser som den är tänkt att finansiera.


Länk till Kickstarter-kampanjen: https://kck.st/2EOS5TK
Mer info på: http://www.transcendersmedia.com

Added 8 nov 2018   News & press releases   #Other gender #BDSM #Physical dominance

You cannot see or post comments since you are not logged in.