Rapport från föreläsning Animalistic subcultures & sexuality
Inne i KinkySalen berättar Emma under föreläsningstiteln “Animalistic subcultures & sexuality” om hur hon som tonåring upptäckte animal play och vad det betyder för henne. Hon är 30 år gammal, utbildad biolog och på insidan känner hon sig som en rödpälsad varg.

Emma förklarar att det är stor skillnad på att känna attraktion till icke-mänskliga djur och att faktiskt engagera sig med djur sexuellt. Den vanligaste fördomen om samtliga animaliska subkulturer är att det handlar om tidelag, vilket inte är fallet. Personer inom communityt interagerar med varandra som två samtyckande vuxna.

Den största och mest välkända animaliska subkulturen kallas furries. Subkulturen existerar överallt i världen och är till skillnad från andra subkulturer främst en hobby med starkt tillhörande fandom, och inte en kink. En stor del av communityt handlar om att skapa och rollspela sin karaktär, både på internet och i verkligheten.

Theriantropi eller therian är en subkultur för människor som identifierar sig som existerande djur, liksom Emma gör. Många therian har spirituella eller psykologiska förklaringar på varför de upplever sig själva som djur, och generellt sett finns det en stark koppling till new age. Emma berättar att många therians upplever så kallade ”shifts”, alltså att de pendlar mellan att uppleva sig som mänskliga och animaliska. Therian är ingen sexuell läggning, det är främst en identitet.

Otherkin är mycket likt therian men istället för att identifiera sig som existerande djur handlar det här om att en identifierar sig som ett mytologiskt eller övernaturligt väsen, till exempel som älva, drake, demon eller bevingat lejon. Therian och otherkin överlappar varandra och räknas som två olika communityn.

De animaliska subkulturer som starkast förknippas med BDSM är primal play och pet play. Primal play innebär att utövarna släpper fram det råa och djuriska inom sig själva och jagar, biter, rivs eller ylar. Pet play innebär att en av parterna är ett djur, oftast ett domesticerat djur. Vanligast är hund (puppy play), häst (pony play) och katt (kitten play). Pet play innefattar ofta många fina accessoarer såsom halsband, selar, svansar och öron.

Emma menar att en kan göra sin egen grej i samtliga subkulturer, en väljer själv vilken tidsaspekt utövandet ska ha och vilka aktiviteter en vill engagera sig i.

Text: Blonde

För vidare läsning:

Animal roleplay @ Darkside.se
Werelist.com | Therian
Wikifur.com | FurriesMer information om årets Kinkykvarter med program hittar du här (kräver inte inloggning för externa besökare
Mer om Kinkykvarteret hittar du här: http://www.darkside.se/kinkykvarteret (kräver inloggning för externa besökare)

Författarens egna ord om alstret:
Kinkykvarteret rapporterar (Foto: Blonde)

Print  Alster ID 21506  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2022  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.