Uppe ur källaren och öppna för världen – Kinkykvarteret 5.0
”Det ligger en spänning och förväntan i luften strax innan parken öppnar. Vi frågar oss hur det ska gå, kommer det folk?”
Kinkykvarterets logg 2014

”Jag vill att det ska vara lite av en "Alice i Underlandet"-känsla - att en sitter i baren och dricker en öl och samtidigt studsar latexhästar förbi, bondage pågår i ett hörn och där står även en farbror och berättar om läderkulturen på 70-talet.”
Erik Sundbäck 2014

Bilden är från det första Kinkykvarteret innan det öppnat, innan någon har en aning om hur det kommer gå.

Några år senare är det dags för KK 5.0, och vi vet att Kinkykvarteret blev en succé som vuxit med varje Pride. Även om det finns mycket kvar att göra har mycket förändrats; inte minst communityt, och otaliga besökares syn på sig själva.

Som pepp inför årets KK kommer vi i några inslag att följa shinespåren längs Queer Memory Lane till våra gamla kvarter. Genom återblickarnas lösögonfransar och gasmasker ser vi märkena där KK började. Vi speglar oss i skinande latex för att se visionerna och vad som hände genom åren, och lyfter även blicken och nosen för att se vart kärleken för oss i framtiden.

Bland annat kommer Erik Sundbäck berätta vad som förorsakade det upprörda telefonsamtalet i köket som blev startskottet, om arbetet i början, vad han önskar för framtiden, och sina bästa tips till nya och gamla besökare.

Men; ett kvarter är inget utan sina invånare. Hjälp oss göra dess historia levande igen, och dela ditt bästa minne från KK med oss! Skriv ner minnet och vilket år det var, i mail, PM, eller skriv det här i kommentarerna. Tänk bara på att inte lämna ut någon annan utan dennes samtycke, oavsett hur kul minnet är så kommer våra medmänniskors integritet alltid först!

Och håll utkik efter del 2 som kommer till din favoritsajt alldeles strax!
Mer information om årets Kinkykvarter med program hittar du här (kräver inte inloggning för externa besökare
Mer om Kinkykvarteret hittar du här: www.darkside.se/kinkykvarteret (kräver inloggning för externa besökare)

Författarens egna ord om alstret:
Kinkykvarteret minns. Del 1. (Foto: Micael Eriksson)

Print  Alster ID 21455  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.