KinkyKvarteret intervjuar Dekadance
Den här gången har KK-redaktionens intervjuteam fått en pratstund med Anna som är ordförande för Dekadance. En förening som efter snart 15 års verksamhet blivit en av de mest kända och därmed kanske inte behöver någon direkt övrig introduktion. Men vad ska de göra under Prideveckan och i Kinkykvarteret? Vi vet, och snart vet du med om du läser intervjun nedan. Häng med!

Anna, vad är Dekadance och hur ser verksamheten ut? Hur startade ni?
Dekadance är en queer kulturförening som verkar genom klubbkvällar med performances, samt genom kurser och andra aktiviteter som kan kopplas till den öppensinnade livsstil som vi står för. Vi är partipolitiskt obundna men politiska i våra värderingar. Dekadance drivs ideellt av sin styrelse och sina medlemmar. Vi har funnits sedan 2004 och har alltså 15-årsjubileum nästa år, vilket vi tänker fira stort!
De som grundade Dekadance har säkert många och utförliga berättelser om hur föreningen startade, men det korta svaret är att det fanns ett stort behov av en scen som riktar sig till fetischister och andra progressiva som vill leva ut, och som det skapades rum för på Dekadance fester.
Vi lägger väldigt mycket krut och energi på att göra våra fester så upplevelserika som möjligt för våra besökare. Just i år tittar vi mycket på hur vi kan uppdatera våra lekmöbler och annat som gör festerna ännu mer härliga att gå på. Lokalfrågan är vårt största monster. Stockholm måste bli bättre på att tillhandahålla lokaler som matchar våra storslagna festidéer! Tips mottages gärna.

Vilka vänder ni er till?
Vi vänder oss till dem som är intresserade av fetischism, kinky sex, exhibitionism och kreativitet, och som tycker om att släppa hämningarna och dansa loss till elektronisk musik. Gillar du dessutom att klä dig i latex, läder eller lack som är del av dresscoden som gäller på våra fester har du hittat hem. Det är gratis att bli medlem!

Du är nyvald ordförande för Dekadance, vad vill du åstadkomma med ditt ordförandeskap i föreningen?
Jag vill skapa ett mer öppet samtal om BDSM och fetischism i samhället. Oavsett om du känner att det är en grej för dig eller inte, tycker jag det är
relevant att alla faktiskt accepterar och skapar sig en mindre dömande blick gentemot BDSM och fetischism. Detta vill jag göra genom att jobba för att dessa frågor ska ta mer plats medialt. Utöver det vill jag fortsätta att skapa episka fester! Stockholm är Sveriges huvudstad och vi har ont om ett rikt nattliv på den alternativa scenen. Det finns många huvudstäder i Europa som slår oss med hästlängder och det vill jag ändra på.

Berätta lite om vad ni kommer bidra med i årets Kinkykvarter!
Tidigare år har har vi bland annat haft kroppsmålning på scen, fetish modeshow, seminarium och repshower. I år finns det möjlighet att prata fetischism och klubbande med våra representanter på plats.

Kommer ni att satsa på något speciellt eftersom det är Europride?
I år ska vi ha en färgsprakande Euro Perv Pride-fest på Söder Mälarstrand 25. Kolla in eventet på Facebook och glöm inte att köpa biljetter i god tid: www.facebook.com/events/178833976073331/

Hur föddes ditt eget intresse för fetischism/BDSM?
Mitt intresse för BDSM har alltid funnits där, även om jag inte alltid kunnat sätta ord på det. Jag tror att många människor utvecklar sin sexualitet väldigt tidigt i livet, och att den kan komma att förändras längs vägen.
För lite mer än två år sedan började jag besöka Dekadance, Club Wish och liknande fester. Det var på Dekadance som jag testade latex för första gången och det var så fantastiskt! Det kändes som att kroppen omslöts i en stor och kärleksfull omfamning som fick mig att känna mig så sexig! Hade någon frågat mig några år tidigare om jag ville testa att klä mig i latex hade jag troligtvis skrattat och sagt att det var snyggt, men inte bekvämt eller något för mig. Men idag längtar jag efter nästa gång jag får sätta på mig latex!

Vad innebär intresset för dig?
Det är en väsentlig del av mitt liv. Utan balansen mellan vardag och utlevnad blir allting snabbt linjärt. Ibland vill jag leva ut jätteofta och mycket, och ibland går jag tillbaka in i mig själv och blir lite mer av en Svensson. Jag behöver vardagen för att kunna njuta av utlevnaden.

Har du något särskilt minne som du vill dela med dig av?
Första gången på Dekadance. Det var en magisk känsla att komma in tillsammans med min partner bland en massa människor som tillsammans skapade världens bästa stämning. Den heteronormativa raggkulturen slapp
jag fullständigt. Alla var väldigt vänliga och respektfulla utan att det för den sakens skull var tråkigt. Jag önskar att alla uteställen var som att gå på Dekadance!

Vad gör du utanför Dekadance?
Utöver mitt engagemang i Dekadance studerar jag heltid på juristlinjen på Stockholms universitet och jobbar extra med fackliga frågor. Föreningslivet är en viktig social knytpunkt och jag ser gärna att vi fortsätter att utveckla det ännu mer i en svensk kontext. Vi inom detta community behöver starka nätverk när resten av samhället hänger efter och ännu inte riktigt förstår vad vi gör.

Om en blir sugen på att bli medlem i Dekadance eller vill veta mer, var hittar en er då?
Vi finns på www.dekadance.se, på Darkside, på Facebook (Dekadance Stockholm) och Instagram (@dekadance_stockholm) där det går att följa oss. Där är vi riktigt snabba på att svara på frågor också! Det går bra att tagga oss i inlägg/bilder eftersom vi gärna delar sådant som kan vara av intresse för våra medlemmar (#dekadance_stockholm).

Vi tackar Anna för denna fina pratstund och ser fram emot att få dansa hela natten!Mer information om årets Kinkykvarter med program hittar du här (kräver inte inloggning för externa besökare
Mer om Kinkykvarteret hittar du här: www.darkside.se/kinkykvarteret (kräver inloggning för externa besökare)

Författarens egna ord om alstret:
(Foto: Carmilla)

Print  Alster ID 21435  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.