Utställare i fokus: Repmästarna Peer Rope Stockholm
Turen har denna gång kommit till en av Kinkykvarterets stående inslag, Peer Rope Stockholm som bland annat erbjuder prova bindning med rep för de som är nyfikna på detta. KK-redaktionen har talat med Maria, mer känd som Mary_deChain i Darksidekretsar.

Maria, vilka är ni?
Vi är ett nätverk som umgås på träffar för lärande inom rep och Shibari (japansk repkonst) i Stockholm.

Vilka vänder ni er till?
Vi vänder oss till alla som är nyfikna på eller intresserade på rep. Vårt Community Peer Rope Stockholm består till stor del av HBTQ-identifierade personer.

Varför startade ni er förening?
Vi fick ta över ett redan etablerat nätverk som inte var så stort. Vi ville skapa öppna träffar. Tidigare fanns det hemmaträffar för personer som kände varandra. Vi såg ett behov av att bjuda in även de vi inte kände så att de skulle få testa på rep. Där började det och ganska snart efter att vi hade börjat med våra första träffar så hade Kinkykvarteret sin första sommar (2014) och då fick vi möjlighet att vara med där.

Berätta lite om vad en som besökare kommer att kunna göra och se och uppleva hos er i Kinkykvarteret?
Peer Rope Stockholm kommer att ha en rephörna där alla besökare som vill kan prova på att bli bundna av en av våra medlemmar som är så kallad prova-på värd. Där kan de uppleva en kort enkel knytning utan jättemycket närhet och bara känna hur det känns att ha rep runt kroppen De kommer också att kunna delta i workshop där de kan lära sig grunderna i hur en gör om en vill lära sig binda. Och så kommer vi att visa performance på Kinkyscenen med inbjudna artister som har repshower.

För att ni ska känna er nöjda med årets arbete/insats på Kinkykvarteret, vad ska ni ha uppnått då?
Då vill att fler ska komma till oss och säga: “vad härligt att jag inte är ensam - vad fint att se att fler tycker om rep”. Och så vill vi att fler ska våga öppna sig för att upptäcka nya saker kanske inte bara rep utan även börja bejaka saker som de har varit nyfikna på men inte vågat testa.

Kommer ni att satsa på något speciellt i år eftersom det är Europride?
Vi har inte bestämt något sådant än men precis som tidigare år så kommer våra workshops hållas på engelska om publiken så önskar men på svenska om alla är svensktalande.

När det inte är Kinkykvarter i Pride Park, hur ser er verksamhet ut då?
Det vanliga är att vi har en träff en gång i månaden på en fredagkväll då vi börjar med en timme, en och en halv, workshop där vi lär ut lite grunder i att knyta och sedan får besökarna binda tillsammans med varandra fritt. Sedan så har vi också ett annat nätverk där vi arrangerar grundkurser men det går inte under namnet Peer Rope Stockholm.

Vart hittar en er?
På vår hemsida (www.peerrope.se) och i Darksides kalendarium hittar du våra träffar och kurser. Adress till träffar skickar vi sen till dem som anmäler sig till respektive träff. Alla våra event håller vi nära kollektivtrafik och lätt att hitta

Hur föddes ditt eget intresse?
Rep är det jag ägnar mig åt mest. Jag minns första gången jag blev bunden. Det var min lillebrors klasskompis som band fast mig vid ett träd med ett hopprep. Och så stod jag där nöjd. Jag kommer inte ihåg om jag tog mig loss själv eller om han kom tillbaka. Jag kommer ihåg att jag mådde väldigt bra där. Och sedan typ 50 plus år senare så ägnar jag all min fritid åt att binda eller bli bunden,

Vad innebär det för dig?
Det innebär för mig att jag ständigt hittar nya människor som jag kommer mycket närmare än jag någonsin har kommit människor tidigare i livet. Det betyder att jag får möjlighet att möjlighet att resa ut i världen för att gå på kurser och hålla performances.
Och träffa människor från hela världen som har samma intresse, och möta människor som trodde att de var ensamma om sitt intresse och se deras ögon börjar glittra på Pride när de möter oss.

Har du något särskilt minne som du vill dela med dig av?
Det var pride 2014 i Kinkykvarteret, det första året, då var aftonbladet webb-TV och filmade och jag fick intervjua deras reporter medan jag band och hängde upp henne. Hon hade aldrig varit bunden förut. Ingen har någonsin imponerat mig mer än hon med sin professionalism där hon kunde skojsamt ställa frågor trots att hon var väldigt påverkad av endorfin och inte hade en aning om det innan att det skulle påverka henne så mycket. Då var jag imponerad och det är ett glatt minne!

Redaktionen tackar Maria för pratstunden och ser fram emot workshopparna och tipsar dig som är oerfaren men nyfiken att verkligen komma på prova på knytning!

Om du vill se det Aftonbladet-TV avsnitt som Maria berättar om ovan så spana in 9 minuter och 10 sekunder in på denna länk: www.aftonbladet.se/tv/a/55790

Maria har också varit med i ett nytt program på ViaFree som heter Sex med Smail i ett avsnitt som avhandlar BDSM, se här: www.viafree.se/program/reality/sex-med-smail/sasong-1/avsnitt-6Mer information om årets Kinkykvarter med program hittar du här (kräver inte inloggning för externa besökare
Mer om Kinkykvarteret hittar du här: www.darkside.se/kinkykvarteret (kräver inloggning för externa besökare)

Författarens egna ord om alstret:
Kinkykvarteret intervjuar (Foto: James_Bondage)

Print  Alster ID 21411  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.