Medarbetare i fokus: Musse i pågående transition
Denna gång har KK-redaktion fått möjligheten att prata med Musse som är en transperson och en av våra medarbetare i Kinkykvarteret. Häng med på en personlig resa som de flesta inte får en inblick i - och bli en smartare medmänniska!

Vem är du och vad har du för relation till BDSM och fetischism?
Jag heter Musse och är 52 år. Jag har sysslat med BDSM och fetischism så länge jag kan minnas, men det var först i vuxen ålder när jag var runt 30 som jag kom i kontakt med det community som finns. Jag gillar att bära uniform, och definierar mig som en dominant som gillar att ta kontroll. Just nu försöker jag lära mig att binda.

Hur gick processen till när du korrigerade ditt kön?
Kön är ett problematiskt ord, det kan avse juridiskt kön, upplevt kön och det fysiska kön du får när du föds. Jag föddes som flicka, men själv har jag alltid upplevt mig som man, men då jag var liten/ung fanns det mindre förståelse och det var inte lika lätt att hitta vare sig information eller andra i samma situation. Redan när jag kommer ihåg mina första tankar så definierade jag mig som pojk. Så vi talar om tre-fyra års ålder. Min transition började dock först 2015 när jag sökte mig till vården och började en utredning. Jag började ta testosteron i små mängder och märkte att jag mådde så bra av det. Det är som ett pussel som bara faller på plats. Min process pågår fortfarande, skäggväxt och annan hårväxt kommer mer och mer på min kropp. Håravfall har inte börjat än, men det kommer med all säkerhet. Något jag inte ser fram emot.

Vad var det som fick dig att söka dig till BDSM- och fetischcommunityt?
I början var det mest för att komma ut i bemärkelsen av att gå ut och träffa människor, precis som en gör på en vanlig pub. Det jag sedan föll för är att communityt är så öppet, det går att tala om olika situationer och om gränser på ett sätt som känns befriande. Jag är av uppfattningen att väldigt många sysslar med BDSM även fast de själva inte är medvetna om det, och om jag kan bidra till en bättre förståelse för vad BDSM är och innebär så vill jag göra det.

Vad innebär BDSM och fetischism för dig?
Att lära känna sitt inre, tänja på gränser och känslor. Allt med konsensus både för en själv och i samspel med andra.

Hur är det att vara transperson i BDSM och fetischism sammanhang och hur upplever du att det är att vara transperson i Kinkykvarteret?
Som transperson kan en ha en kropp som inte alltid stämmer överens med det kön andra läser av att du har. Du kan exempelvis ha ärr efter att ha gjort korrigerande operationer. Alla är inte bekväma med att visa sig helt/delvis nakna, eller delar av sin kropp. Medvetenheten om hur det fysiska faktiska könsorganet som du har påverkar i hur andra kan ha intresse för dig även om det bara kan gälla sessioner där det inte är sex inblandat. Det som kan upplevas som ett tryggt rum för andra behöver inte vara tryggt för dig.

I Kinkykvarteret har jag känt mig både välkommen och trygg, och detta blir första året som min transition är väldigt påtaglig vilket blir spännande.

Människor som känner mig från tidigare har problem med att använda rätt pronomen, men ser nog samtidigt att jag har hamnat rätt. Med människor som inte känner mig är det ingen reaktion då jag passerar.

I de sammanhang där jag väljer att komma ut som transperson är min upplevelse att det bemöts med respekt och förståelse. Men när det kommer till att ha relationer eller vilja dejta med någon så blir jag numera väldigt osäker på hur personen skall reagera.

Vilka är dina arbetsuppgifter i Kinkykvarteret?
Jag jobbar med teknik och etablering, och kommer att se till att vi har allt vi behöver till de Kinkyvärdar som finns i Prova på-hörnan och att det fungerar i föreläsningssalarna. Med det följer att försöka hålla alla nöjda och glada – deltagare, föreläsare, utställare, besökare, volontärer och Kinkyvärdar!

Har du varit med tidigare år och är du aktiv inom andra organisationer?
Jag var med förra året och arbetade då som samordnare för Kinkykvarteret, men närvarade inte under själva Pride. Jag har också jobbat för Wish, SLM och gör i sommar mitt fjärde Shibaricamp som hålls på en BDSM- och fetischmlägergård vid Smögen.

För att du ska känna dig nöjd med årets arbete/insats på Kinkykvarteret, vad vill du ha uppnått då?
Att flera människor ska ha förstått det fina med BDSM och fetischism, och inte är fördömande.

Vart hittar en dig på nätet?
På darkside finns jag under nicket Geryon.

KK-redaktionen tackar Musse för den öppenhjärtade pratstunden och hoppas att denna intervju kan hjälpa fler att följa sitt hjärta och bli den de känner att de innerst inne är.Mer information om årets Kinkykvarter med program hittar du här (kräver inte inloggning för externa besökare
Mer om Kinkykvarteret hittar du här: www.darkside.se/kinkykvarteret (kräver inloggning för externa besökare)

Författarens egna ord om alstret:
Kinkykvarteret intervjuar (Foto: James_Bondage)

Print  Alster ID 21376  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.