Darksides guide till EuroPride 2018 - Stockholm
EuroPride 2018 hålls i Stockholm vecka 31 och i Göteborg vecka 33. Detta är en guide till den första delen i Stockholm. Den 1-4 augusti arrangeras BDSM-, fetisch- och kinkyfestivalområdet Kinkykvarteret som en del av Pride Park. För att komma in i Pride Park måste man ha festivalbiljett, vilken säljs för hela veckan eller för enstaka dagar. Kontakta David om någon programpunkt saknas eller behöver ändras.
LÖRDAG 28 JULI

Lör 28 jul 14:00 – 05:00 på Styckmästargatan 10
Technobastuns alternativa PRIDË-park
Technobastun började för 2 år sedan som en underground-fetisch-techno-klubb med inriktning på alternativt, queert och kinky. Technobastun fyller 2 år under Europride och firar med egen Alternativ Pridë-park på härliga Kvarteret under hela 15 timmar. Det blir "fyra sjuka golv med live och långa set, väldigt generösa öppettider, badtunnor samt mysrum och massor av upptåg". Läs mer
MÅNDAG 30 JULI

Mån 30 jul 13:00 – 13:45 i Marionetteatern, EuroPride House
Inside Fetishism
Föreläsning som jämför historiska medicinska definitioner av fetischism med ett insiders perspektiv och tydliggör hur våra definitioner idag bygger på gamla världsbilder och läkarnas maktposition. Föreläsningen "Inside Fetishism" handlar om vad fetischism är från två olika perspektiv. Den historiska medicinska definitionen jämförs med ett inifrån perspektiv och den självuppfattningen fetischister har. Här visas det hur läkarnas maktposition genom tiden har påverkat vårt samhället och möjligtvis är grunden till stigmatiseringen som finns i världen idag. Av och med Elena Sperner (Läs intervjun med Elena här).

Mån 30 jul 18:00 - 20:00 i Tanto/Dox
Ungdomsfika av UiS
Come one, come all! Är du 30 år eller yngre och letar efter en diskret väg in i bdsm-världen? Ja, då har du kommit rätt. Hos oss kan du träffa bdsm-intresserade människor utan att behöva betala för inträde eller dräkter. Vi diskuterar om allt möjligt, inte bara bdsm, så det är ett bra ställe att skaffa vänner med liknande intressen. Läs mer

Mån 30 jul 19:00 - 00:00 på SLM Stockholm, Wollmar Yxkullsgatan 18
EuroPride Opening Pub
EuroPride-måndagen är du välkommen till en avslappnad kväll på klubben, umgås med fetischvänner och hitta nya bekantskaper. Om du vill hänga i baren eller utforska andra områden är upp till dig. Välj och vraka och ha en skön kväll! Ingen entré. Garderob 20 kr. Medlemskap krävs. Inget krav på klädkod ikväll.
TISDAG 31 JULI

Tis 31 jul 13:00 - 13:45 i Marionetteatern, EuroPride House
BDSM – hur funkar det?
BDSM handlar om att fascineras, upphetsas och njuta av bondage, dominans, undergivenhet, sadism och masochism. Vill du lära dig mer om BDSM så är det här föreläsningen för dig! Vi går igenom olika begrepp, redskap, relationer och kommunikationsformer /../ Av RFSU.

Tis 31 jul 14:00 - 14:45 i Marionetteatern, EuroPride House
Samtycke inom BDSM
Kommunikation och förhandling är förutsättningar för att utöva BDSM. Vad kan en lära sig om samtycke från BDSM-communityt? Kommunikation är en förutsättning för att utöva BDSM - vad kan en lära sig om samtycke från communityt? RFSU Stockholms BDSM- och fetischismgrupp med gäster pratar samtycke och maktförskjutningar.

Tis 31 jul 14:00 - 14:45 i Soppteatern, EuroPride House
Minoritetsstress - hur påverkar det oss?
Hur orsakar minoritetsstress psykisk ohälsa. RFSL och RFSL Ungdom förklarar. Hbtq-personer har generellt sett en sämre hälsa än andra. Varför är det så? Vad är minoritetsstress och hur kan vi minska den? RFSL och RFSL Ungdom reder ut begreppen och ger förslag på lösningar.

Tis 31 jul 15:00 - 15:45 i Plattanscenen, EuroPride House
Normkritik och sociala normer
Hur kan vi vara normkritiska och hur viktigt är det att synliggöra normer och hur de används? Föreläsningen fokuserar på sexualitetsnormer vilket sedan leder till spännande frågor kring HBTQA+.

Tis 31 jul 20:00 - 03:00 på Wollmar Yxkullsgatan 18
Wish Fetish
Club Wish drivs av en separatistisk förening för personer som identifierar sig som kvinnor, transpersoner och/eller intersex och lever med sin identitet i sin vardag, och som har ett intresse för BDSM och fetischism. Välkomna till Wish Pride Party! Insläpp 20-00 Ett svettigt dansgolv med två fantastiska DJs, massor med lekyta och öppet tills solen går upp. Välkommen till Wishs stora Pridefest! Årets tema är FETISH så vi satsar på en orgie av gummi, läder, bikers, skolflickor, strap-ons, höga klackar, harnesses, masker, kängor, piercings och allt annat hett! Kom ned i källaren den 31 juli för en het, kinky, smärtsam och kärleksfull afton! Öppettider: 20.00 - 03.00 (Insläppet stänger 00!) Inträde + garderob: 80kr (medlemskap krävs och kostar 100kr/år.) Åldergräns: 18 år Påminnelse: Ta med kontanter till baren, inträde kan betalas med Swish.
Läs mer
ONSDAG 1 AUGUSTI

Ons 1 aug 12:00 - 12:45 i Marionetteatern, EuroPride House
Love and Sex with Robots
Inom en inte allt för avlägsen framtid förutspås vi kunna ha sex, kärleksrelationer och till och med kunna skaffa barn med en robot. Det hävdade forskare på den tredje internationella konferensen om ”sex and love with robots” i London förra året.

Ons 1 aug 15:00 - 00:00 i Pride Park
Kinkykvarteret
Kinkykvarteret ("KK") är ett eget område i Pride Park tillägnat kinkykulturen. Kvarteret ska vara en säker plats för lek, utforskande och nyfikenhet. I Kinkykvarteret finns ett flertal föreningar och klubbar representerade och det finns alltid någon på plats som kan svara på dina frågor. Under de dagar Kinkykvarteret kör så arrangeras uppvisningar, samtal och workshops, och du kommer att kunna prova på olika saker, t ex smisk eller repbondage. Prova-på hörnan hanteras av föreningarna i communityt. Det finns även en dryckesbar att relaxa i, konstutställning samt möjlighet att handla kläder, BDSM- och sexleksaker.
Läs mer

Ons 1 aug 15:00 - 16:00 i Lava, EuroPride House
Sexualundervisningen du aldrig fick!
Vi ger dig en inkluderande sexualundervisning där du får svar på alla dina frågor om kroppen, sex och olika sätt att göra relationer.

Ons 1 aug 16:00 - 16:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Performance in rope
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i KinkyKvarteret. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Ons 1 aug 16:00 - 16:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Introduktion till repbondage
Nyfiken på rep och shibari? Vill du lära dig att binda? Kom och lär dig grundläggande teknik och säkerhet och kom igång på egen hand. Du får lära dig en säkerhetsknut, friktionslås och hur man kan inleda en repsession. Rep finns att låna och att köpa i samband med workshopen. Instruktör Maria Kedvall, instruktör på kurser hos Stockholm Kinbaku Studios och arrangör av träffar med Peer Rope Stockholm och Stockholm Kinbaku Studios. Språk: svenska / engelska beroende på deltagarna

Ons 1 aug 17:00 - 17:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Gay Läder–Fetisch-historia från 1950-talet till idag
Historisk exposé (med Power Point) över hur bögarnas läderkultur startade i 50-talets England och USA och utvecklades fram till dagens internationella och svenska gay fetisch-scen inklusive SLM Stockholms historia (grundad 1975). Johan Falk, aktivist inom gayrörelsen och veteran inom SLM Stockholm. Medlem av SLM:s ADH-grupp (Arkiv, dokumentation och historia) tillika sektionsansvarig. Johan Falk, former activist in the Swedish gay libertion movement and veteran of SLM Stockholm.

Ons 1 aug 18:00 - 18:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Invigningstal för Kinkykvarteret
Årets öppningstalare är komikern och transpersonen James Lorien MacDonald som har varit i KK även tidigare år och lockat fram både skratt och eftertanke. Läs intervjun med James Lorien MacDonald här.

Ons 1 aug 18:00 - 21:00 i Pride Park
RFSU Stockholms BDSM- och fetischismgrupp i Pride park
Mellan kl 18 och 21 på onsdagkvällen kommer RFSU Stockholms BDSM- och fetischismgrupp vara på plats i RFSUs tält i Pride Park. Hos RFSU kan du få reda på mer om oss, vad vi gör och få eventuella frågor besvarade. Kika gärna förbi! Det bjuds antagligen på pingvinstänger.

Ons 1 aug 19:30 - 20:15 i Kinkysalen, Kinkykvarteret, Pride Park
Inside Fetishism
Elena har två kandidatexamen i social antropologi och psykologi och är idag masterstudent i intersektionalitet och genus studier på Linköpings Universitet. Hennes forskningsintressen handlar om non-normativa sexualiteter, så som BDSM och fetischism. Målet är att skapa en förändring i världen så att ingen behöver skämmas för eller förtrycka sin sexualitet. Därför är hon även aktiv inom RFSU Stockholms BDSM och fetischismgrupp.
Föreläsningen "Inside Fetishism" handlar om vad fetischism är från två olika perspektiv. Den historiska medicinska definitionen jämförs med ett inifrån perspektiv och den självuppfattningen fetischister har. Här visas det hur läkarnas maktposition genom tiden har påverkat vårt samhället och möjligtvis är grunden till stigmatiseringen som finns i världen idag.
Föreläsning som jämför historiska medicinska definitioner av fetischism med ett insiders perspektiv och tydliggör hur våra definitioner idag bygger på gamla världsbilder och läkarnas maktposition. Denna gång hålls föredraget på engelska. Av och med Elena Sperner (Läs intervjun med Elena här).

Ons 1 aug 19:00 - 19:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Performance in rope
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i KinkyKvarteret. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Ons 1 aug 20:30 - 21:15 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Ett piller istället för kondom? PrEP Q&A
Nicklas Dennermalm jobbar på RFSL Stockholm och forskar på Karolinska Institutet med sexuell hälsa för män som har sex med män. I sitt arbete och forskning har han intervjuat personer ur BDSMF-communityt, killar som sålt sex och som reser till Berlin. Du som är hivnegativ kan ta ett piller om dagen för att radikalt minska risken för att få hiv. Medicinen du tar heter Truvada men man brukar säga PrEP, pre-exponeringsprofylax. Pillret är godkänt i EU och ligger under högkostnadsskydd men ändå får vi inte tillgång till det. Varför är det så? Hur säkert är PrEP? Är PrEP något för alla? Är kondomen passé? Spoiler: Nope. Den här föreläsningen är en repris från förra året. Av RFSL Stockholm.

Ons 1 aug 21:30 - 22:15 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Informationsträff om trans gear
En informationsträff för dig som är intresserad av att köpa binders, packers med mera. Kom och lyssna på transbloggaren Jonathan som berättar om hur en gör, vad som finns att välja på och hur det kan kännas. Du får också möjlighet att titta närmare på och känna på olika produkter som finns på marknaden. En programpunkt i samarbete med Justine&Juliette.

Ons 1 aug 22:00 - 03:00 hos SLM Stockholm, Wollmar Yxkullsgatan 18
EuroPride Open house MEN ONLY
Onsdagkväll är det öppet hus på SLM för alla fetischkillar! Ikväll krävs inte medlemskap för att komma in. För dig som inte är medlem kostar entrén 150 kr, för dig som är medlem i SLM Stockholm kostar entrén 100 kr. Garderob kostar 20 kr. Klädkod: Alla SLM:s klädkoder

Ons 1 aug 22:30 - 23:15 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
International Gay Fetish Communities
SLM Stockholms ordförande berättar om det internationella samarbetet mellan internationella gay fetisch-organisationer av idag. Lars E, ordförande i SLM Stockholm, tillika mångårig styrelsemedlem i olika positioner.
TORSDAG 2 AUGUSTI

Tor 2 aug 12:00 - 12:45 i Underlandet, EuroPride House
Psykologer pratar kommunikation och kink
Psykologpanelen pratar BDSM på temat kommunikation. Psykologpanelen är tillbaka för att prata BDSM, denna gång på temat kommunikation. Inom BDSM-communityt finns erfarenhet av kommunikation kring samtycke, förhandlingar, gemensamma upplevelser och relationer. Kan sådana modeller för kommunikation komma till nytta i samtal om sex, relationer, samtycke och gränser även utanför BDSM-sfären? Vad är viktigt för att få kommunikationen att fungera? Psykologerna diskuterar även andra frågor som rör BDSM ur ett psykologiskt perspektiv, och det finns möjlighet att ställa egna frågor till panelen. Av RFSU Stockholms BDSM- och fetischismgrupp.

Tor 2 aug 14:00 - 00:00 i Pride Park
Kinkykvarteret
Kinkykvarteret ("KK") är ett eget område i Pride Park tillägnat kinkykulturen. Kvarteret ska vara en säker plats för lek, utforskande och nyfikenhet. I Kinkykvarteret finns ett flertal föreningar och klubbar representerade och det finns alltid någon på plats som kan svara på dina frågor. Under de dagar Kinkykvarteret kör så arrangeras uppvisningar, samtal och workshops, och du kommer att kunna prova på olika saker, t ex smisk eller repbondage. Prova-på hörnan hanteras av föreningarna i communityt. Det finns även en dryckesbar att relaxa i, konstutställning samt möjlighet att handla kläder, BDSM- och sexleksaker.
Läs mer

Tor 2 aug 15:00 - 15:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Performance in rope
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i KinkyKvarteret. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Tor 2 aug 16:00 - 16:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Introduktion till repbondage
Nyfiken på rep och shibari? Vill du lära dig att binda? Kom och lär dig grundläggande teknik och säkerhet och kom igång på egen hand. Du får lära dig en säkerhetsknut, friktionslås och hur man kan inleda en repsession. Rep finns att låna och att köpa i samband med workshopen. Instruktör Maria Kedvall, instruktör på kurser hos Stockholm Kinbaku Studios och arrangör av träffar med Peer Rope Stockholm och Stockholm Kinbaku Studios. Språk: svenska / engelska beroende på deltagarna

Tor 2 aug 16:00 - 16:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret
Psykologer pratar kommunikation och kink
Psykologpanelen pratar BDSM på temat kommunikation. Psykologpanelen är tillbaka för att prata BDSM, denna gång på temat kommunikation. Inom BDSM-communityt finns erfarenhet av kommunikation kring samtycke, förhandlingar, gemensamma upplevelser och relationer. Kan sådana modeller för kommunikation komma till nytta i samtal om sex, relationer, samtycke och gränser även utanför BDSM-sfären? Vad är viktigt för att få kommunikationen att fungera? Psykologerna diskuterar även andra frågor som rör BDSM ur ett psykologiskt perspektiv, och det finns möjlighet att ställa egna frågor till panelen. Av RFSU Stockholms BDSM- och fetischismgrupp.

Tor 2 aug 17:00 - 17:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret
BDSM-utövare diskuterar samtycke
Samtycke inom BDSM världen. Hur ser det ut? Hur gör vi? Bdsm utövare diskuterar samtycke. Panel debatt. Medverkande: Process, Babyface, Razorsharp, Xzenu, LordByron

Tor 2 aug 17:00 - 17:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret
Djuriska subkulturer & Sexualitet
Susitar (även känd som Onagraceae) är en teriantrop som utövat bdsm och pet play i över 10 år, drivit i flera år en blogg om teriantropi, och är moderator i en flera nätverk/grupper online med anknytning till dessa teman. Hon har länge varit intresserad av att få rätsida på terminologi och statistik när det gäller subkulturer som knyter an till djur. Av Club Wish.

Tor 2 aug 18:00 - 18:45 i Kinkysalen, Kinkykvarteret, Euro Pride Park
Separatistisk introduktion till repbondage (Kvinnor/women)
En workshop för kvinnor, transpersoner och intersexuella. Nyfiken på rep och shibari? Vill du lära dig att binda? Kom och lär dig grundläggande teknik och säkerhet och kom igång på egen hand. Du får lära dig en säkerhetsknut, friktionslås och hur man kan inleda en repsession. Rep finns att låna och att köpa i samband med workshopen. Instruktör Maria Kedvall, instruktör på kurser hos Stockholm Kinbaku Studios och arrangör av träffar med Peer Rope Stockholm och Stockholm Kinbaku Studios. Språk: svenska / engelska beroende på deltagarna. Av Peer Rope.

Tor 2 aug 19:00 - 19:45 i Kinkysalen, Kinkykvarteret, Euro Pride Park
En tager vad en haver
Medverkande: Elin, Renita och Ulrika (Wish Stockholm). En behöver inte köpa dyra leksaker för att hålla på med BDSM - många saker i vår vardag kan användas på kreativa sätt. Vi kommer att prata om och visa vardagliga saker som kan användas för lek. Kom och inspireras och ta gärna med och visa egna saker. Av Club Wish.

Tor 2 aug 19:00 - 19:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Performance in rope
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i KinkyKvarteret. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Tor 2 aug 19:00 på O'Learys Gamla Stan, Järntorgsgatan 5
Polymingel
Årets största polyfest i Stockholm! Enkelt, varmt och inte det minsta pretentiöst. Kom som du är och var flersam! Rutinerad, nybliven eller än så länge bara nyfiken? Alla är välkomna att festa med polysar, relationsanarkister, vänner, bekanta och folk vi vill hänga med! Minglet äger rum i festvåningen på O'Learys i Gamla Stan. Vi hanterar enbart kontanter i kassan. Åldersgräns 18 år Inträde 100kr (ett glas vin, en öl eller en alkoholfri dryck ingår) Den som vill äta kan göra det. Beställ gärna bord på ”Balkongen” om du vill äta före minglet så sitter du nära! Vegetarisk/vegansk mat finns. Bord går att beställa på telefon 08-23 99 23. Varmt välkomna! Läs mer

Tor 2 aug 20:00 - 20:45 i Kinkysalen, Kinkykvarteret, Euro Pride Park
Psykisk dominans
Psykisk dominans ur ett psykologiskt perspektiv. Vad är psykisk dominans? Hur gör vi det? Varför? Samt säkerhetsaspekter och handfasta råd. Veronica är leg. Psykolog och arbetar inom specialistpsykiatrin med OCD (specialnisch mot sexuella tvång och traumainducerad OCD) och deltog i två panelsamtal på Pridefestivalen i Stockholm 2017, samt föreläste på Göteborg S/M och fetish weekend i år. Av RFSU Stockholms BDSM- och fetischismgrupp.

Tor 2 aug 21:00 - 21:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
James Lorien MacDonald standup
James Lorien MacDonald är en komiker som berättar historier om de tillfällen när kinky aktiviteter inte riktigt går som de var tänkta. Många människor tror att sessioner med och utan smärtlekar är väldigt seriösa, men enligt James så har han haft sitt livs största skratt när sessioner tagit en riktning som från början inte var tänkt. James skämtar om kinkighet, querness, trans upplevelser i sina uppträdanden. Han har uppträtt i Norden, Tyskland, Kanada och så långt bort som Singapore.

Tor 2 aug 21:00 - 21:45 i Kinkysalen, Kinkykvarteret, Euro Pride Park
Flogging 101
Är du nyfiken på vad en flogger är och hur den kan användas? Floggen kanske är ett av de mest mångsidiga redskapen innom bdsm. Nu kan du få chansen att lära dig hur du kan använda den sensuellt eller smärtsamt, lekfullt eller retfullt. Endast fantasin begränsar dig. Denna workshop ger inte tillfälle att själv pröva på men ger dig som är nybörjare en kort introduktion till hur du kan lära dig hantera en flogger. Fröken Q har under flera års tid hållit uppskattade flogging workshops på Pride, Fetish weekend, wish och andra lokala organisationers fester och temakvällar. En självbeskriven flogaholic som mer än gärna inspirerar andra att ta tag i närmsta flogger för att själv lära sig. Av Club Sade.

Tor 2 aug 22:00 - 22:45 i Kinkysalen, Kinkykvarteret, Euro Pride Park
Fråga doktorn (sån't du aldrig vågat fråga förr)
Gayläkare från Venhälsan på Södersjukhuset (klinik för män som har sex med män) svarar på frågor, berättar om vad man skall tänka på och risker, inklusive bdsm-aktiviteter. (Kvinnor är sjävklart välkomna, men dessa doktorer är dock specialiserade på hs mäns sexualitet.) Medverkande: Överläkare från Venhälsan + Johan F. Medverkande Presentation: MD (chief physician) at "Venhälsan" at Stockholm South General Hospital. & Johan F, aktivist och veteran i SLM Stockholm, activist and veteran in SLM Stockholm.

Tor 2 aug 22:00 - 03:00 hos SLM Stockholm, Wollmar Yxkullsgatan 18
Wish + SLM Mixad pridefest
Mixad Pridefest med SLM! Vi är taggade för Pride och hoppas att ni också är det! Torsdagskvällen vigs i vanlig ordning till mixad fest med SLM. Det var många Wishare som var på den förra mixade festen och vi hoppas att ni är många som kommer till den härligt kinky gemenskapen i källaren även denna kväll. Öppettider: 22.00-03.00. Entre: 100 kr för medlem (Wish eller SLM), 150 kr för den som inte är medlem. Medlemsskap krävs inte denna kväll.
Läs mer
FREDAG 3 AUGUSTI

Fre 3 aug 14:00 - 14:45 i Underlandet, EuroPride House
Swedish Hive Collective - För arrangörer inom kinkykulturen i Sverige
Swedish Hive Collective är ett projekt som ska bygga upp en grupp arrangörer inom kinkyvärlden i Sverige som gemensamt jobbar för en tryggare scen och långsiktigt även med att motverka stigmatisering av kinky och queer evenemang och livsstil. Swedish Hive Collective är ett projekt som ska bjuda arrangörer inom kinkykulturen till ett bord för att diskutera och jobba fram gemensamma värderingar och mål. Genom att står upp tillsammans för transparens och säkerhet för gästerna vill vi skapa en tryggare scen och även kommunicera detta utåt för att motverka stigmatisering. Att skriva ett gemensamt manifest eller öppet brev kan vara ett sätt att öppet visar var vi står och att vi gemensamt kan komma längre än ensam. I längden är hoppet att Swedish Hive Collective kan fungerar som ett kvalitetssegel som skapar trygghet för både gäster, samarbetspartner och hyresvärdar

Fre 3 aug 14:00 - 01:00 i Pride Park
Kinkykvarteret
Kinkykvarteret ("KK") är ett eget område i Pride Park tillägnat kinkykulturen. Kvarteret ska vara en säker plats för lek, utforskande och nyfikenhet. I Kinkykvarteret finns ett flertal föreningar och klubbar representerade och det finns alltid någon på plats som kan svara på dina frågor. Under de dagar Kinkykvarteret kör så arrangeras uppvisningar, samtal och workshops, och du kommer att kunna prova på olika saker, t ex smisk eller repbondage. Prova-på hörnan hanteras av föreningarna i communityt. Det finns även en dryckesbar att relaxa i, konstutställning samt möjlighet att handla kläder, BDSM- och sexleksaker.
Läs mer

Fre 3 aug 15:00 - 15:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Show and tell. Ett samtal om kontroll, ägande och maktförskjutning
Nova och leksällskap demonstrerar och diskuterar: makt, ägande och kontroll inom BDSM. De kommer att demonstrera etablerandet av maktförhållanden och hur det kan förstärkas genom aktivt ägande. Från både top och bottom kommer åhörarna kunna få ta del av tankar och reflektioner såväl som demonstration av olika metoder kring dessa BDSM-praktiker.

Fre 3 aug 15:00 - 19:00 i Parken bakom Pride Park
Den traditionella polypicknicken utanför Pride park
Alla som inte är monogama och alla som är nyfikna på att leva ickemonogamt och deras vänner är välkomna. Barn och djur får också vara med! Ta med egen filt och picknickmat. Träffen äger rum oavsett väder.

Fre 3 aug 16:00 - 16:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Performance in rope
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i KinkyKvarteret. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Fre 3 aug 16:00 - 16:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Övergrepp inom BDSM-relationer
#visägerRÖTT! bildades i mars 2018 och har sen dess blivit organisation med flertal paneldebatter och föreläsningar under våren och sommaren. Kitty lyfter upp skillnaden mellan BDSM-utlevnad och övergrepp inom BDSM. Låt inte felen tystas ner, så vi kan njuta av BDSM utan att vara rädda. Av ViSägerRött

Fre 3 aug 17:00 - 17:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Kink activism locally and globally
Xzenu Cronstrom Beskow är en människorättsaktivist och har två separata masterexamen - en i mänskliga rättigheter och en i sociologi. Här i Sverige är det snart ett decennium sedan vi blev av med sjukdomsstämplarna på sadomasochism och fetischism. Men mycket återstår ännu även här i Sverige, och i många andra länder räknas vi fortfarande som psykiskt sjuka. Vad kan vi göra för att gå vidare? Detta föredrag kommer bland annat att ta upp följande fyra punkter:
  • 1. Inkludera sadomasochister och fetischister i lagstiftning mot diskriminering och hets: Kinkofobi är lika Oacceptabelt som homofobi och rasism.
  • 2. Besegra normen att sexualitet måste handla om könstillhörighet: Stå upp både mot den heteronorm som dominerar i mainstreamsamhället och i vissa subkulturer, och mot den homonorm som dominerar i vissa andra subkulturer.
  • 3. Bygg en nyanserad förståelse av den komplicerade relationen mellan fantasi, fiktion, lek och verklighet: Kämpa för en samtyckesnorm baserad på verkliga människors rätt att bestämma över sina egna liv och kroppar.
  • 4. Termer som HBTQ+ kan aldrig bli inkluderande, eftersom de bygger på specifika kategoritillhörigheter: Byt efter hand till GSRM, viket istället för specifika kategorier bygger på själva kategoriseringarna - "Genus, Sexuella & Sensuella, Romantiska & Relationella, Minoriteter & Mångfald".


Fre 3 aug 18:00 - 18:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Animalistic subcultures & sexuality
Susitar (även känd som Onagraceae) är en teriantrop som utövat bdsm och pet play i över 10 år, drivit i flera år en blogg om teriantropi, och är moderator i en flera nätverk/grupper online med anknytning till dessa teman. Hon har länge varit intresserad av att få rätsida på terminologi och statistik när det gäller subkulturer som knyter an till djur. Av Club Wish.

Fre 3 aug 19:00 - 19:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Allt om strap-on-sex
Av och med: Suzanne & Malinda. Nyfiken på sex med en strap-on? Strap-on kan vara en fantastisk upplevelse för alla inblandade. Oavsett om är flata, bög, pan/bi, trans eller cis – detta är en workshop om att sätta på någon med strap-on i mun, fitta eller stjärt. I den här workshopen kommer vi att prata om ämnen som: Vad är det som gör det så hett med strapon-sex? Kommunikation om att föreslå strap-on. Att välja harness och dildo. Att värma upp för pegging. Teknik och tips för både den som sätter på och blir påsatt.

Fre 3 aug 19:00 - 19:45 i Kinkysalen, Kinkykvarteret, Pride Park
Samtycke – ja tack!
Av och med: RFSU Stockholms BDSM- och fetischismgrupp. Samtycke. Så enkelt och så svårt. Hur gör vi egentligen samtycke, hur skapar vi förutsättningar för det och kollar av om samtycke föreligger, utan att döda stämningen?

Fre 3 aug 20:00 - 20:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Performance in rope
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i KinkyKvarteret. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Fre 3 aug 20:00 - 20:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Allt du behöver finns på IKEA / Pervertables
Behöver jag verkligen spendera en mindre förmögenhet på nya redskap för att praktisera BDSM? Verkligen inte. Mycket av det du behöver kan du hitta hemma. Annat kan med lite fantasi modifieras för att bli den perfekta paddeln eller piskan. Det är bara fantasin som sätter gränser. Av Club Sade.

Fre 3 aug 21:00 - 21:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
International Gay Fetish Communities
SLM Stockholms ordförande berättar om det internationella samarbetet mellan internationella gay fetisch-organisationer av idag. Lars E, ordförande i SLM Stockholm, tillika mångårig styrelsemedlem i olika positioner.

Fre 3 aug 21:00 - 21:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
James Lorien MacDonald standup
James Lorien MacDonald är en komiker som berättar historier om de tillfällen när kinky aktiviteter inte riktigt går som de var tänkta. Många människor tror att sessioner med och utan smärtlekar är väldigt seriösa, men enligt James så har han haft sitt livs största skratt när sessioner tagit en riktning som från början inte var tänkt. James skämtar om kinkighet, querness, trans upplevelser i sina uppträdanden. Han har uppträtt i Norden, Tyskland, Kanada och så långt bort som Singapore.

Fre 3 aug 22:00 - 22:30 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
DJ COBRAH
COBRAH har på kort tid blivit ett givet namn på den svenska underground-scenen. Hennes skapande är baserat på en kombination av Electro, Vogue och Pop. Nämnd som "årets svåraste bokning" i GAFFA och tilldelad SKAP's stipendium för nyskapare utmanar hon vad det innebär att vara en ung artist idag. Med sin klädkollektion COBRAH COLLECTION bidrar hon med ett röjigt dansgolv och ett stort fokus på live scenen

Fre 3 aug 22:00 - 03:00 hos SLM Stockholm, Wollmar Yxkullsgatan 18
EuroPride Club Night
Umgås med fetischvänner och hitta nya bekantskaper. Om du vill hänga i baren eller utforska andra områden är upp till dig. Välj och vraka och ha en skön kväll! Entré 50 kr. Garderob 20 kr. Medlemskap krävs. Klädkod: Alla SLM:s klädkoder
LÖRDAG 4 AUGUSTI

Lör 4 aug 12:00 - 18:00 i Stockholm
BDSM-Marschen 2018
Dags igen för BDSM-marschen under årets Prideparad där vi går för att synliggöra BDSM sorm sexuell identitet. Vi rekommenderar att deltagare går i paraden i vardagsklädsel eller yrkeskläder för att visa att BDSM-utövare finns överallt i samhället och att alla inte har synliga uttryck för sin identitet. Vad som definieras som vardagsklädsel är upp till var och en att avgöra och vi exkluderar ingen utifrån klädsel. Vad vi vill arbeta för är att BDSM ska erkännas som sexuell identitet så att det skapas ett lagligt skydd mot alla former diskriminering av oss BDSM-utövare. Vi vill också jobba för att myndigheter ska tillämpa ett mer upplyst och nyanserat synsätt på BDSM och BDSM-relaterade ämnen för att till exempel kunna skilja på vad som är utlevnad och vad som är övergrepp. Kom med oss så vi blir riktigt många!!!
Läs mer

Lör 4 aug Avfärd 13:00 från Norr Mälarstrand (T-bana Rådhuset)
Gå med RFSU i Europride-paraden
Nu är det nedräkning till Europride i Stockholm! Häng med RFSU i Europride paraden den 4 augusti! Som tidigare år har vi den stora äran att få dansa hela vägen med Caroline Judy K Lanté bakom skivspelarn! I år har hon med sig den fantastiske Fredrik Borg! Vi längtar, peppigt blir det med Judy & Fredrik bakom spakarna! Häng med du med! Kom som du är! I RFSUs ekipage i paraden klär sig alla som de vill, det är allas rätt att vara, välja och njuta ♥. RFSU Stockholm kommer att vara med och uppmärksamma WHO:s friskhetsförklaring tillsammans med aktivister som drivit på och i sektionen kommer det finnas med en banderoll på samma tema. För dig som vill hänga med men behöver åka på vårt flak, kontakta oss på stockholm@rfsu.se snarast möjligt så vi kan ordna med det ♥

Lör 4 aug Avfärd 13:00 från Norr Mälarstrand (T-bana Rådhuset)
EuroPride Parade
Stockholm Prides parad är Nordens största prideparad och ett evenemang som inte får missas! Paraden tågar genom Stockholm och är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek och frihet, samt en demonstration för allas rätt att älska den man vill!

Lör 4 aug 13:00 - 18:00 i Humlegården
Tea party för littles och caregivers
Välkomna till picknic i Humlegården med likasinnade personer som tillhör någon form av Littles, Care givers eller nyfikna. Nu när det är sommar gör vi vårt bästa för att kunna ha picknic i park, men om vädret sätter stopp för det går vi på ett fik och umgås istället. :-) Kom som du är - ta med dig något att äta, lite dricka, en filt, så sätter vi oss ner och har det härligt i solen. Tänk på att folk är olika, och är bekväma med olika saker när det gäller närmanden, samtalsämnen, etc så alla kan ha kul. Är du obekväm tveka inte att komma fram och berätta till Hime_Doumu. Detta är primärt en plats att träffa nya bekantskaper och inte ett dejtingevent. Pga allergier var omtänksamma med att inte ta med er nötter och parfym. Vi väntar i 10 minuter utanför Östermalmstorgs tunnelbanespärrarna, uppgång mot Birger Jarlsgatan och sen promenerar vi till Humlegården (ca 500 m). Om inte någon meddelar att de är lite sena och vill gå med resten. Utlevnad är ok på picknic, men blöjor ska vara täckta och inga kroppsvätskor med respekt för folk runt om kring. På fik tar vi det lugnare.
Läs mer

Lör 4 aug 13:00 - 17:00 under Kungstornen på Kungsgatan 33
Titta på Prideparaden tillsammans
En Darksidemedlems initiativ: Välkommen att se Prideparaden tillsammans med oss! Lördag 4 augusti står vi under Kungstornen på Kungsgatan 33. Det är ett bra ställe att stå skyddad från stark sol eller regn. Läs mer

Lör 4 aug 14:00 - 01:00 i Pride Park
Kinkykvarteret
Kinkykvarteret ("KK") är ett eget område i Pride Park tillägnat kinkykulturen. Kvarteret ska vara en säker plats för lek, utforskande och nyfikenhet. I Kinkykvarteret finns ett flertal föreningar och klubbar representerade och det finns alltid någon på plats som kan svara på dina frågor. Under de dagar Kinkykvarteret kör så arrangeras uppvisningar, samtal och workshops, och du kommer att kunna prova på olika saker, t ex smisk eller repbondage. Prova-på hörnan hanteras av föreningarna i communityt. Det finns även en dryckesbar att relaxa i, konstutställning samt möjlighet att handla kläder, BDSM- och sexleksaker.
Läs mer

Lör 4 aug 16:00 - 16:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Introduktion till repbondage
Nyfiken på rep och shibari? Vill du lära dig att binda? Kom och lär dig grundläggande teknik och säkerhet och kom igång på egen hand. Du får lära dig en säkerhetsknut, friktionslås och hur man kan inleda en repsession. Rep finns att låna och att köpa i samband med workshopen. Instruktör Maria Kedvall, instruktör på kurser hos Stockholm Kinbaku Studios och arrangör av träffar med Peer Rope Stockholm och Stockholm Kinbaku Studios. Språk: svenska / engelska beroende på deltagarna

Lör 4 aug 16:00 - 16:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Personal information on trans gear
En informationsträff för dig som är intresserad av att köpa binders, packers med mera. Kom och lyssna på transbloggaren Jonathan som berättar om hur en gör, vad som finns att välja på och hur det kan kännas. Du får också möjlighet att titta närmare på och känna på olika produkter som finns på marknaden. En programpunkt i samarbete med Justine&Juliette

Lör 4 aug 17:00 - 17:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Flogging 101
Är du nyfiken på vad en flogger är och hur den kan användas? Floggen kanske är ett av de mest mångsidiga redskapen innom bdsm. Nu kan du få chansen att lära dig hur du kan använda den sensuellt eller smärtsamt, lekfullt eller retfullt. Endast fantasin begränsar dig. Denna workshop ger inte tillfälle att själv pröva på men ger dig som är nybörjare en kort introduktion till hur du kan lära dig hantera en flogger. Fröken Q har under flera års tid hållit uppskattade flogging workshops på Pride, Fetish weekend, wish och andra lokala organisationers fester och temakvällar. En självbeskriven flogaholic som mer än gärna inspirerar andra att ta tag i närmsta flogger för att själv lära sig. Av Club Sade.

Lör 4 aug 18:00 - 18:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Pride Park
Chemsex Stockholm – London – Berlin
Nicklas Dennermalm jobbar på RFSL Stockholm och forskar på Karolinska Institutet med sexuell hälsa för män som har sex med män. I sitt arbete och forskning har han intervjuat personer ur kinkycommunityt, killar som sålt sex och som reser till Berlin. Sex on droger är inget nytt fenomen i vårt community men varför pratar alla om chemsex just nu? Vad är ”chemsex” och vad är ”chemsexhälsa”? Vilken funktion fyller drogerna i bögars sexliv? Vad är det för skillnader på chemsex-scenerna i Stockholm mot London och Berlin? Nicklas Dennermalm från RFSL Stockholm och Karolinska Institutet försöker reda ut fenomenet och diskutera hur vi inom communityt kan tänka kring det. Den föreläsningen är en repris från förra året – back on popular demand. Av RFSL Stockholm.

Lör 4 aug 18:00 - 18:15 på scenen i Kinkykvarteret
Black! Burlesque from the dark side
The Royal Roses Burlesque Troupe presenterar stolt: Black! Burlesk från den mörka sidan. I två akter.

Lör 4 aug 18:30 på scenen i Kinkykvarteret
Firande av WHOs internationella friskförklaring av bl.a. sadomasochister och fetischister
Vi firar vägen till WHOs internationella friskförklaring av fetisch och BDSM, tack vare lyckat nordiskt samarbete!

"Etter over 20 år er arbeidet vårt kronet med hell: full internasjonal friskmelding av BDSM-ere, transvestitter og fetisjister. Den svenske friskmeldingen i 2009 satte i gang det hele. Tusen takk for det!" -- Svein Skeid

Svein Skeid is award-winning for his work in the field of bdsm human rights for three decades.
Svein Skeid is founder and leader of the Revise F65 movement (www.reviseF65.net) which is a committee of the Norwegian LGBT+ organization. which from 1994 formed the basis of, (the Revise F65 model) started and and succeeded with the ground-breaking pioneering work to remove BDSM and fetish diagnoses in the Nordic countries and now, at last, globally. Svein Skeid is honorary member of two Norwegian Fetish and BDSM organizations (SLM Oslo and SMil Norway).
Two times he has been choosen to one of the most influential LGBT persons in Norway (2000 and 2011).
He was honored with the Gay Person of the Year Award 2003 by the Oslo section of the Norwegian LGBT+ organization.
Svein Skeid is a Norwegian registered physiotherapist with professional background in psychiatry.

Wiktor Södersten is a medical doctor and psychologist doing research and working clinically in Sexual Medicine. Wiktor was the project manager of RFSUs group on BDSM and Fetish when they pushed through the removal of the diagnosis in Sweden paving the way for Norway, Finland and the rest of the world.

Helene Delilah has been an activist and organizer at the BDSM-scene since 1994 when she began the work to form the leather-club LASH, welcoming women and transgender kinksters. 2014 club LASH turned into club Wish, where Delilah is an Honorary member nowadays. In 2005, shortly after being employed at RFSU Sthlm (the Swedish Association for Sexuality Education) Delilah introduced the ideas from Revise F65 into RFSU, and initates the forming of RFSU Sthlms BDSM and fetisch group 2006. Delilah is also co-writer of the groundbreaking Swedish book "The great book of sex -for women having sex with women" including one whole chapter on BDSM.

På lördagen kl 18:30 firas detta på Kinkykvarterets scen med bl.a. Svein Skeid från organisationen ReviseF65, eldsjälar som varit inblandade i den svenska kampen, m.fl. Missa inte!

Lör 4 aug 19:00 - 20:00 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Euro Pride Park
Yonicasting i teori och praktik
Av och med: Ylva Maria Thompson (läs intervjun med Ylva Maria här) I de flesta samhällen betraktas Yonin som en privat kroppsdel som bör döljas, många känner att den är både skamlig och hemlig. Jag tror att det är viktigt att hitta möjligheter att visa hur olika Yonis ser ut, av flera anledningar; den främsta är att det kan höja självkänslan. Den här workshopen ger möjligheten att lära sig hur man gjuter av sin egen Yoni, eller en väns Yoni om man inte har en egen.

Lör 4 aug 19:00 - 19:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
Performance in rope
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i KinkyKvarteret. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Lör 4 aug 20:00 - 20:45 på Kinkyscenen i Kinkykvarteret, Pride Park
James Lorien MacDonald standup
James Lorien MacDonald är en komiker som berättar historier om de tillfällen när kinky aktiviteter inte riktigt går som de var tänkta. Många människor tror att sessioner med och utan smärtlekar är väldigt seriösa, men enligt James så har han haft sitt livs största skratt när sessioner tagit en riktning som från början inte var tänkt. James skämtar om kinkighet, querness, trans upplevelser i sina uppträdanden. Han har uppträtt i Norden, Tyskland, Kanada och så långt bort som Singapore.

Lör 4 aug 20:15 - 21:30 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Euro Pride Park
Aspekter på rottingen
Föreläsning om rottingens roll i BDSM-sammanhang. Teknik, säkerhet, variationer, olika typer av "canes", lämpliga positioner, hur man bygger upp en rottingsession, sensuell rotting-aga och mycket mer. Anders Wallin, BDSM-utövare sedan 1970-talet, sexualpolitiskt engagerad (tidigare projektledare för RFSU STHLMs BDSM & Fetischistgrupp,en av initiativtagarna till BDSM-marschen under PRIDE), prova-på-värd i KinkyKvarteret sedan starten. Samt Alexandra Forsberg, Spanking Enthusiast, stilfetischist, retrostylist

Lör 4 aug 21:00 - 21:15 på scenen i Kinkykvarteret
Black! Burlesque from the dark side
The Royal Roses Burlesque Troupe presenterar stolt: Black! Burlesk från den mörka sidan. I två akter.

Lör 4 aug 21:15 - 22:00 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Euro Pride Park
Gay Läder–Fetisch-historia från 1950-talet till idag
Historisk exposé (med Power Point) över hur bögarnas läderkultur startade i 50-talets England och USA och utvecklades fram till dagens internationella och svenska gay fetisch-scen inklusive SLM Stockholms historia (grundad 1975). Johan Falk, aktivist inom gayrörelsen och veteran inom SLM Stockholm. Medlem av SLM:s ADH-grupp (Arkiv, dokumentation och historia) tillika sektionsansvarig. Johan Falk, former activist in the Swedish gay libertion movement and veteran of SLM Stockholm.

Lör 4 aug 22:00 - 22:45 i Kinkysalen i Kinkykvarteret, Euro Pride Park
Fråga doktorn (sån't du aldrig vågat fråga förr)
Gayläkare från Venhälsan på Södersjukhuset (klinik för män som har sex med män) svarar på frågor, berättar om vad man skall tänka på och risker, inklusive bdsm-aktiviteter. (Kvinnor är sjävklart välkomna, men dessa doktorer är dock specialiserade på hs mäns sexualitet.) Medverkande: Överläkare från Venhälsan + Johan F. Medverkande Presentation: MD (chief physician) at "Venhälsan" at Stockholm South General Hospital. & Johan F, aktivist och veteran i SLM Stockholm, activist and veteran in SLM Stockholm.

Lör 4 aug 22:00 - 03:00 hos SLM Stockholm, Wollmar Yxkullsgatan 18
EuroPride Club Berlin XXL
Prideveckans tuffaste kväll för dig som gillar läder eller gummi och njuter när stämningen är på topp! Grundklädseln är läder och gummi. Självklart behöver du inte ha läder eller gummi från topp till tå utan du kan ha en vanlig pikétröja till dina läderbrallor om du känner för det. Entré 50 kr. Garderob 20 kr. Medlemskap krävs.

Lör 4 aug 22:00 - 04:00 på Söder Mälarstrand 25
Dekadance Euro Perv Pride
Euro Pride, Stockholm Pride, Perv Pride och förhoppningsvis svensk varm sommar. Vi välkomnar kinksters att med regnbågsflaggan i topp ta sig an en natt med fokus på fetisch, mingel, dans, intimitet och show! Vi arbetar med detaljerna kring Open Fetish Stage. Scenen kommer välkomna dig eller er som längtat efter en chans att visa er bästa show på tema kinky, fetisch, bdsm eller närliggande. Detta är kvällen då vi uttrycker hur stolta vi är över vilka vi är och vad vi gör. Vi är stolta över att vara en queerförening, vi är stolta över hur långt vi har kommit i kampen för större acceptans för fetischism och BDSM i samhället, vi är stolta över att samla så många fantastiska människor med så många olika läggningar, fetischer, könsidentiteter och sexualiteter i en och samma öppensinnade gemenskap. Vi är Pride! Som vanligt blir det dansgolv med spännande musik från tre DJs, det finns lekutrymmen, darkroom och blandade shower för er underhållning! Dekadance vanliga dresscode gäller (www.dekadance.se). Ni får gärna välja era färggladaste fetischkläder dagen till ära så det blir en färgsprakande fest! Om du är osäker på om din klädsel är godkänd, skicka en bild till dresscode@dekadance.se i god tid innan festen. Har du vanligtvis bara svarta fetischkläder? Komplettera gärna med regnbågar, glitter eller något annat som lyser upp.
Datum: 4 augusti 2018. Tid: 22:00 - 04:00 Insläppet stänger vid midnatt. Plats: Söder Mälarstrand 25. (T) Mariatorget eller (T) Slussen. Ålder: 18+. ID krävs för alla i dörren. Pris: 350 kr. Biljetter: www.dekadance.se. Inga biljetter säljs i dörren.
Läs mer

Lör 4 aug 00:30 - 08:00
ФОМО underground Pride
Techno gay & fetish friendly underground music society Sthlm -- Vi kör en afterhour Pride techno party i hemlig lokal. När alla andra klubbar stängt, dansar vi vidare.
Läs merSÖNDAG 5 AUGUSTI

Sön 5 aug 20:00 - 02:00 hos SLM Stockholm, Wollmar Yxkullsgatan 18
EuroPride Closing Pub Night
Avsluta Stockholmsveckan av EuroPride med en avslappnad pubkväll! Ordinarie sektionsträff utgår. söndag 20:00 - 02:00. Inträde: Fritt. Dress code: Alla SLM:s klädkoder.

Författarens egna ord om alstret:
Från många olika källor sammanställs programpunkter som kan vara av extra intresse för Darksiders. Innehåller även sådant du inte hittar i det officiella programmet! Uppdateras löpande.

Print  Alster ID 21366  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.