Föreläsare i fokus: Nicklas erfaren rådgivare på RFSL
Kinkykvarteret består av en mix av enskilda individer, föreningar, olika företag och organisationer som alla bidrar till de upplevelser och kunskaper du som besökare får under de fyra dagarna i Pride Park. KK-redaktionen har denna gång pratat med Nicklas på RFSL Stockholm som ska föreläsa i Kinkykvarteret.

Vem är du?
Jag heter Nicklas Dennermalm, är 42 och jobbar på RFSL Stockholm med hivprevention, sexhälsa och politik.

RFSL har de nog de flesta hört talas om, men vad är det, och vad jobbar RFSL för?
RFSL Stockholm är Stockholmavdelningen av Riksförbundet för HBTQ-personers rättigheter. Jag har arbetat där på kansliet i 14 år... det har blivit några år. Jag har jobbat med frågor som sexhälsa på flera olika sätt. BDSMf har varit en självklar del i arbetet under alla år. Vi ser till att det finns kondomer och glidmedel på SLM Stockholm, våra informatörer jobbar både på SLM-klubben men även på tex Baltic Battle. Vi testar för hiv och syfilis på Statuspuben. Alla våra informatörer är utbildade i grundläggande BDSMf gällande njutning, säkerhet, samtycke och allt annat relevant.

Går det att se en förändring sedan du började?
Jag vet inte om det varit en förändring, men vårt samarbete med BDSMf-communityt är nog djupare idag än det var tidigare. Vet inte varför det är så... men vi är jätteglada att samarbetet går så bra! Nytt för i år är att vi kommer att erbjuda föreläsningar på SLM-klubben vilket vi inte gjort tidigare.

Vad handlar din föreläsning om?
Jag kör en repris från förra året då jag pratade om chemsex och PrEP i två separata föreläsningar då de var väldigt uppskattade. I chemsexföreläsningen så berättar jag om chemsex-kulturen och om droger i relation till sex. Att droger används av vårt community är inte något nytt men vi ser samtidigt att användandet ökar. Så frågor som jag lyfter är vilken roll drogerna spelar i livet och hur kan vi adressera hälsa, risken för överdoser och säkerhet. I PrEP-föreläsningen så berättar jag lite djupare om vad PrEP är, förutom att det är en daglig förebyggande behandling mot hiv. Jag kommer lyfta PrEP i relation till njutning, kondom och de frågeställningar som brukar komma gällande PrEP inom ramen för Sexperterna och Testpoint.

Det är Europride i år, och det kommer både fler besökare och fler människor från andra länder än vanligt, hur känns det?
Att stora arrangemang som Europride finns sida vid sida med mindre lokala arrangemang är oerhört viktigt i tider av konservativa, rasistiska, homo- och transfobiska krafter runt om i Europa och resten av världen.

Hur kom det sig att du började jobba på RFSL?
Det var inte självklart att jag skulle börja på RFSL, jag kom från en radikalare politisk miljö genom tex den numera nedlagda festivalen SHAME. Men jag hade jobbat med en dokumentärfilm om hiv i Ryssland tillsammans med bland andra Hans Rosling och så dök den här tjänsten upp och jag sökte och sen blev jag kvar i 14 år... Mycket för att jag fått möjlighet att hitta på nya verksamheter, tex mitt arbete med sexarbetares hälsa.

Om en har frågor eller vill ha mer information, var hittar en det då?
Har du frågor om BDSMf kan du maila Sexperterna som är en verksamhet inom RFSL. Du hittar oss på Qruiser, Facebook och via e-post sexperterna@rfsl.se. Har du frågor om vårt arbete kan du maila nicklas@rfslstockholm.se. Eller komma på våra programpunkter i Kinkykvarteret!

Redaktionen tackar Nicklas för den fina pratstunden och ser fram emot föreläsningarna.
Mer om RFSL kan du också läsa på: https://www.rfsl.se
Mer information om årets Kinkykvarter med program hittar du här (kräver inte inloggning för externa besökare
Mer om Kinkykvarteret hittar du här: http://www.darkside.se/kinkykvarteret (kräver inloggning för externa besökare)

Författarens egna ord om alstret:
Kinkykvarteret intervjuar (Foto: Filip Garcia)

Print  Alster ID 21268  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2022  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.