Utställare i fokus: Club Sade
Under våren kommer vi i KK-redaktionen att intervjua alla fantastiska utställare som är helt klara för Kinkykvarteret 2018! Adda oss som vän här så får du även de kommande avsnitten i ditt flöde. Först ut i denna serie är Club Sade, och vi har fått en pratstund med Christer som varit med och grundat föreningen.

Vad är Club Sade?
Club Sade är en ideell förening med inriktning mot BDSM, vars syfte är att skapa möjligheter att träffa likasinnade. Föreningen startades just för att ge möjlighet till utlevnad och för att våra medlemmar ska kunna träffa andra med samma intresse. Diskretion och ömsesidig respekt är en hederssak och en förutsättning för vår verksamhet.

Hur länge har ni funnits? Vilka vänder ni er till?
Föreningen startades under Stockholmsgruppen i dåvarande Club Sunrise nätverk redan 1983. 1998 bytte vi namn till Club Sade och blev en fristående förening. Vi vänder oss till alla som har fyllt 18 år och är intresserade av BDSM, oavsett könsidentitet eller sexuell läggning.

Berätta lite om vad besökarna kommer att kunna uppleva hos er på årets Kinkykvarter, och kommer ni att satsa på något speciellt med anledning av Europride?
Club Sade kommer att hålla i prova-på smisk, något vi gjort sedan starten 2014. Med andra ord blir det femte året i rad som vi gör detta inom ramen för Kinkykvarteret, och det är något av en tradition inom föreningen och verksamheten i stort. Vi vill vi ge besökarna kunskap om vad BDSM är genom samtal i prova på-området, men även göra det möjligt för besökare att fysiskt känna på hur det känns att få smisk under ordnade former med trygga och kunniga kinksters. Det finaste för oss är när någon skeptisk person provar på för första gången och blir riktigt biten!

Eftersom vår verksamhet främst är baserad i Sverige ser vi verkligen fram emot att det kommer att komma mycket besökare från andra delar av Europa i år som vi kan knyta kontakter med, och föra en dialog om hur BDSM-klimatet ser ut hos dem.

Christer, hur föddes ditt intresse för BDSM?
Jag har så länge jag kan minnas alltid varit intresserad av bondage, långt innan jag kände till begreppet eller termer som BDSM. Intresset utvecklades senare till att omfatta även andra grenar inom BDSM. Det är det som är så häftigt, att det är ett jättestort område där det ständigt går att lära sig mer och utvecklas som människa. BDSM är inte bara ett intresse – hela mitt liv kretsar kring detta!

Har du något särskilt minne som du vill dela med dig av?
Det finns så många fantastiska stunder i mitt BDSM-liv att reflektera över, men en som jag ofta tänker på utspelade sig på ett öppensinnat disco i mitten av 90-talet. Min vana trogen kom jag i full mundering, det vill säga läderklädd med några rep, ett par bojor och ett halsband hängandes i mitt skärp. Fram kommer en kvinna och frågar mig vad min utrustning är till för. Jag svarar att det är svårt att förklara men att jag alltid kan visa. Hon tycker att det låter spännande och säger ja.

Jag sätter på henne halsbandet. Hon undrar vad det är för speciellt med att bära ett halsband som det bara är att ta av sig. För att visa henne sätter jag ett koppel i öglan på halsbandet och rycker till lite lätt. Då händer det. Hennes blick ändrar karaktär, den blir bedjande och det är som om hon förvandlas till en annan person. Det är något jag fortfarande tycker så mycket om att se, speciellt när det gäller människor som inte vet om att de har en dominant eller undergiven sida i sig. Plötsligt kommer den fram och de överraskar sig själva.

Hur ser er verksamhet ut när det inte är Kinkykvarter i Pride Park?
Club Sade har tre olika verksamheter. Dels anordnar vi picknickar. En av dem äger rum på författaren Markis de Sades födelsedag den 2a juni. Det är han som gett sadismen sitt namn, och varifrån föreningens namn kommer är nog inte svårt att gissa. En av de Sades romaner, De 120 dagarna i Sodom, har faktiskt nyligen blivit utnämnd till nationalskatt i hans hemland Frankrike.

Pride firandet inleder vi sedan med en picknick lördagen den 21 juli. Vi kommer att hålla till i Hagaparken under träden framför Koppartälten. Du hittar oss genom att hålla utkik efter BDSM-flaggan som vi hänger upp väl synligt i grenverket. Det är ett gyllene tillfälle att träffa likasinnade under enkla former. Fetischklädsel välkomnas men är absolut inget krav. På denna picknick har vi heller inte någon åldersgräns. Betänk dock att samtalen ofta kretsar kring sexuella praktiker, så mindre barn kan vara olämpliga.

Förutom picknickar driver vi introduktionskurser i BDSM med teman som BDSM ur ett historiskt perspektiv, vad klubbetikett och klädkod innebär, hur man hanterar stoppord och hur olika praktiker utövas. Dessa kurser inriktar sig främst till nybörjaren, men alla är välkomna.

Vi anordnar även utlevnadsfester några gånger under sommarhalvåret. Festerna äger rum i en medeltidsstuga i Judarskogen, i närheten av Bromma i Stockholm. Utanför stugan har vi en stor fast monterad grill med bänkar kring där de som vill kan laga sin mat och umgås. När det börjar mörkna går vi in i stugan, tänder brasan och levande ljus som tillsammans utgör den enda belysningen. De som vill har möjlighet till utlevnad. Det finns fina takbjälkar att knyta i och vi har lekmöbler på plats. Det finns bänkar och bord att sitta vid för den som vill titta på eller samtala med likasinnade. Vi har också enklare servering med läsk, kaffe och kakor. Däremot har vi ingen musik på våra fester annat än den taktfasta ljudmatta som våra gäster skapar tillsammans i sin utlevnad.

Var vänder sig den som är nyfiken på att veta mer om Club Sade?
Vi finns på darkside under användarnamnet “ClubSade”. Du som är nyfiken på att veta mer får gärna bli vän med oss eller skicka ett meddelande. Våra evenemang finns upplagda på profilen samt i kalendariet. Du kan också maila oss på info@clubsade.se
Mer information om årets Kinkykvarter med program hittar du här (kräver inte inloggning för externa besökare
Mer om Kinkykvarteret hittar du här: http://www.darkside.se/kinkykvarteret (kräver inloggning för externa besökare)

Författarens egna ord om alstret:
Kinkykvarteret intervjuar (Foto: James_Bondage)

Print  Alster ID 21261  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2022  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.