Notiser:   Alla (989)   Darkside (177)   Samhälle (193)   Kultur (543)   Internationellt (35)   Shopping (41)

Kultur (sida 1 av 55)

Har du skrivit en bra artikel eller partyrecension? Vet du
om någon nyhet eller händelse som borde belysas här?
Tips på material mottages med tacksamhet, kontakta oss

Kultur 31 jan 15:10 av David

Tom of Finland - En försiktig skildring av en läderikon och en frihetslängtan

Filmen om läderkulturikonen Touko Laaksonen, a.k.a. Tom of Finland, har biopremiär i vår. Darksides David har sett den och delar med sig av sin upplevelse.

Läs mer »

Kultur 30 jan 09:50 av David

Shibari Sweden - tillskott till Göteborgs repscen

Shibari Sweden är en grupp människor som brinner för den japanska repkonsten kallad Shibari och Kinbaku och har som mål skapa fler mötesplatser för rep i Göteborg. Filosofin är att det inte finns någon absolut sanning i hur rep kan uttryckas. Därför har de som mål att bjuda in utövare och lärare med olika stilar som är passionerade inom rep och som kan dela med sig av kunskap. Genom att erbjuda repträffar, workshops och utlevnadsfester med rep i fokus hoppas de kunna skapa en aktiv och levande repscen i Göteborg - tillsammans med dig! Läs mer på deras profil om du vill hålla dig uppdaterad.

Kultur 27 jan 14:06 av David

Strange love, Hard love, Tainted love på Fraukes Twisted Valentine

Burleskklubben Fröken Frauke Presents ställer till med dekadent kärleksfest i Stockholm den 11 februari inför Alla Hjärtans Dag. Fetischfolk tas emot med ännu öppnare armar än vanligt när temat är Twisted Valentine! Är din kärlek strange, true, tainted, hard, lost, romantic, unanswered, sweet, scary eller TWISTED? Du underhålls bl.a. av The Scarlet Diva of Fetsh Cabaret Marnie Scarlet, extrovert-galna svenska Butcher Queen, DJs och ett spektakulärt (nytt) live band! Allt som är uppklätt, utklätt eller galet är extra välkommet - se officiella inspirationsbilder. Läs mer i kalendariet: FFP Twisted Valentine

Kultur 25 jan 09:04 av David

Trump har gett oss en guldchans att prata om kiss-sex

Kiss i sängen kan vara så mycket mer än många tror. KIT har bett fyra svenskar berätta om sin relation till guldduschar. Läs mer

Kultur 20 jan 16:43 av David

Blodfetisch på Göteborgs filmfestival

Göteborgs filmfestival visar flera filmer med BDSM- och fetischtema. The Monster är en svenskproducerad film om en ung som brottats med att komma till acceptans med sin sexualitet och identitet. Hon upptäckte redan som liten att hon hade en särskild dragning till blod vilket har fått henne att känna sig som ett monster genom hela sin uppväxt. Filmen handlar om hennes resa och om den otroliga lust, ja begär, hon känner efter människoblod. Sen dagen hon första gången drack det är det hennes drog och stora hemlighet. Läs mer om filmen här och se trailern här. Förutom The Monster premiärvisar festivalen även storfilmen Tom of Finland (som Darkside rapporterat om tidigare), kortfilmer om bondage och mer.

Kultur 17 jan 12:24 av David

Internationella fetischdagen 20 januari

På fredag den 20 januari är det internationella fetischdagen. Varför inte denna dag uttrycka din fetisch med lite extra stolthet? Du kan också bära något lila för att markera ditt deltagande. Dagen äger alltid rum den tredje fredagen i januari. Mer

Kultur 12 jan 18:13 av David

Club Abzint ambulerar, Skåne 18 februari

Club Abzint kommer arrangera fester runt om i Sverige i år. De första som drar vinstlott är alla från södra Sverige, när det dräms till med utlevnadsbetonade festen Club Abzint Macro i Skåne den 18 februari. Det finns ett begränsat antal biljetter varav ett tiotal är rabatterade ungdomsbiljetter för de upp till 26 år. Läs mer om festen i kalendariet: Club Abzint Macro. Dress black, play hard, act sharp!

Kultur 10 jan 13:55 av Hedwig

Tom of Finland öppnar GBGs filmfestival

Den stundande premiären av filmen om Tom of Finland kommer närmare. Nu kommer filmen om läderbögikonen att öppna Göteborgs filmfestival. En något historisk dag, där vi får se läderkultur på storfilmsskärmen.

Läs mer »

Kultur 30 dec 2016 av David

Varglyan återuppstår

Efter sex års slummer är det dags att plocka fram ridstövlarna igen; Göteborgska uniformsklubben Varglyan har återuppstått och kallar till samkväm. Den första festen äger rum den 18 februari, där vi "lyssnar vi på jazz och storband, shottar apfelkorn och sätter skärmmössan på svaj". Faller lusten på att komma in under uniformer och strumpeband finns det alltid mörka hörnen att smita iväg till. Läs mer

Kultur 25 dec 2016 av David

BDSM Community Stockholm söker flytthjälp

BDSM Community Stockholm söker frivilliga som vill hjälpa till med utflytten från lokalen i Sätra 26-30 December. Läs mer i deras dagbok här.


« Föregående     Nästa »