Redaktionella artiklar / Kultur (sida 1 av 60)

Alla (1143)   Darkside (179)   Samhälle (203)   Kultur (598)   Internationellt (35)   Shopping (46)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Kultur 8 apr 13:38 av David

Göteborg S/M Weekend: Mässa & fester 10-12 maj

I Göteborg har det tagits initiativ till en weekend med mässa och fester. Göteborg S/M Weekend arrangeras över långhelgen den 10 - 12 maj. Weekenden invigs på torsdag med en fetischfest av och med frEak sociEty och FCK. På fredagen ges en mässa med butiker, hantverk och allehanda workshops. Lördagkvällen bjuder på en renodlad S/M-fest. Läs mer i kalendariet: Göteborg S/M Weekend

Kultur 4 apr 10:12 av David

ManiFest-bussen tar dig t/r från Sverige till fest

Förberedelserna inför legendariska klubben Manifests 20-årsfest fortskrider, senast med en egen busslinje! Nu kan du hoppa på Manifests egna festbuss i Sverige och enkelt och lätt låta festen närma sig, och sedan bli transporterad tillbaka igen. Kolla in Buss ToR till ManiFest! (Uppdatering 2018-04-09: Bussen är inställd.)

Kultur 28 mar 17:18 av David

För att de ville det: Poetiskt om sadomasochisten i oss alla

Kajsa Sundins För att de ville det är en nyutkommen svensk roman som ar sig den sexuella dominansens och underkastelsens mekanismer, en undersökning av nya gränser för friheten. Dagens nyheter sammanfattar den med "poetiskt om sadomasochisten i oss alla". Den som är sugen på en D/s-roman i påsk kan promendera direkt till bokhandeln där den bör ha kommit in alldeles nyligen. Läs recensioner här: DN, SVT, Expressen,

Kultur 23 mar 10:21 av David

KK intervjuar: Club Abzint och Club Sade

BDSM- och fetischfestivalområdet Kinkykvarteret peppar inför sommarens festival. I en intervjuserie presenterar de delarrangörerna. Häromveckan intervjuades Christer från Club sade, idag har turen kommit till Club Abzint och dess eldsjälar Kent och Tina. Läs och låten eder peppas!

Kultur 21 mar 15:44 av David

Kinkykvarteret intervjuar Club Sade

BDSM- och fetischfestivalområdet Kinkykvarteret peppar inför sommarens festival och har intervjuat Christer från föreningen Club Sade. Intervjun är den första i en serie presentationer av delarrangörerna. Ta del av tankarna kring Club Sade och sommarens Kinkykvarter här.

Kultur 13 mar 09:35 av David

Stockholm Fetish Weekend 30-31 mars - Darkside är din guide till allt som händer!

UPPDATERAD 21 MARS  Är det inte typiskt påskigt med flagellation, och vad lämpar sig då bättre än en weekend av s.k. kors-fest? Under påskhelgen äger Stockholm Fetish Weekend rum. Mässan Fetish Fair är på långfredagen den 30 mars och ger dig möjlighet till shoppingfynd, workshops, filmvisning, prova-på, mingel och mer. Samma kväll ges den stora BDSM-festen Club Abzint Mega och kvällen efter finalar weekenden med Dekadance Fetish Party. Darkside är din guide till allt som händer! (Uppdateras löpande)

Läs mer »

Kultur 12 mar 10:41 av David

Manifest fyller 20, firar stort 14 april

Legendariska Köpenhamsbaserade klubben Manifest har i vår 20 goda skäl att fira. För så många år sedan föddes idén att starta en varannan-månatlig fetischklubb. 50 personer kom till invigningen på Blue Note, den närmast elektriskt lustfyllda atmosfären bebådade att tanken landat rätt. 20 år senare är Manifest en av nordeuropas största fetischfester där en trygg, kärleksfull och lekfull miljö är rotad. För att fira bjuds DU in till 20-årsbalen den 14 april, belägen i charmigt råa och rymliga industrilokalen Halvandet. Arrangörerna meddelar att man kan förvänta sig "a big birthday bang with local and international performances and DJ’s. Nostalgic installations, a hard hitting dancefloor, playrooms and the best of ManiFest memories". Läs mer

Kultur 26 feb 15:03 av David

Klubb Naket premiärade med ideologisk fetischtechno och kulturkritik, kyrkor upprörda

Nya Klubb Naket riktar sig till queer- och fetischscenen och har med buller och bång ställt sig upp för radikal personlig frihet och rätten att uttrycka sig fritt.

Läs mer »

Kultur 23 feb 16:14 av David

Fever Ray om BDSM

Hur blev Fever Rays nya alter ego en skallig BDSM-fantast? I en intervju med Svenska Dagbladet menar Karin Drejer att det i BDSM-världen finns extremt mycket att hämta, men att det normativa samhället förtrycker folks sexualitet så fort den inte följer gängse normer. Läs hela intervjun här.

Kultur 14 feb 12:14 av David

B-klubben ger dig mer Technobastu

Drivaren bakom fjolårets hype Technobastun, Stockholms technoställe för den kinky och queera undergroundpubliken, återkommer med B-klubben. B-klubben ser nattens ljus för första gången ikväll när den intar Klubb Blå vid Fridhemsplan. Arrangören utlovar "lagom kinky" och skriver:

Vi har bjudit in Sindra Afrodite Liebe att spela dagen till ära, Tony Lundström från Berlin och Meeon från PLX. Resident kör sen hårt och avslutar i tryckare. Sveriges hetaste författare Tone och Eliz läser kärleksdikter. Atlasgruppen stylar hela lokalen som ett lusthus. Olydia visar senaste visuals från båsen. Paula Slav simmar runt i ett hav av blått och Harry Star är bortsprungen.
/../
På Technobastun var det allt från råbögar till gamla tanter som ville testa något nytt. Hoppas vi kan få en liknande öppenhet på onsdag, att alla olika människor ska kunna känna sig välkomna.


Läs mer i kalendariet: Hjärta Kinky Queer - Blue Valentine


« Föregående     Nästa »