Redaktionella artiklar / Kultur (sida 1 av 59)

Alla (1098)   Darkside (174)   Samhälle (200)   Kultur (583)   Internationellt (35)   Shopping (46)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Kultur 17 nov 10:18 av SkymningsKiwi

Ett besök på Prague Fetish Weekend

Fetish Weekends poppar upp lite överallt i Europa. I oktober var det dags för Prague Fetish Weekend i Tjeckien. Darksides Skymningskiwi var där och recenserar.

Läs mer »

Kultur 7 nov 09:45 av David

Rawmotions - a kinbaku experience

WIP konsthall i Stockholm ger fredagen den 24 november vernissage och performance under namnet Rawmotions - a kinbaku experience. Rawmotions är främst en poetisk tolkning av repbondagevarianten kinbaku som konstnärerna Andy och Joakim har samarbetat kring över ett år. De har tillsammans skapat porträtt av emotionella och konstnärliga element i kinbaku. Samtidigt som kinbaku i hög grad är en subkultur i Japan, har den populariserats i Europa och utövas numera i en mängd sammanhang – akrobatiska, meditativa, konstnärliga, sexuella, terapeutiska, rituella, och lekfulla. Kinbaku kan upplevas som våldsam och brutal, men också mjuk och kärleksfull. Läs mer i kalendariet.

Kultur 25 okt 14:28 av David

Abzint: Code Black pionjärar "public disgrace"

Tillhör du de som någon gång har funderat på hur det skulle kännas att vara utlämnad eller bli förnedrad inför främmande människor eller har du och någon partner pratat om hur det skulle kännas att göra något mer extremt inför publik? På Abzints fest Code Black (Stockholm 4 nov) ges möjligheten till detta under kontrollerade former. Festens dungeon monitors har för kvällen nya uppgifter som gör att de kan se till att anmälda tyngre sessions kan få de specialförutsättningar de kräver. Abzint kallar konceptet "Public disgrace". Kan detta vara fröet till en ny slags utlevnad på fester? Darkside tycker iallafall det låter spännande! Läs mer

Kultur 17 okt 10:39 av David

Populära diskussionskvällar på SubClub

Nystartade diskussionsgrupper på SubClub (Göteborg) har snabbt blivit populära. Regelbundna träffar har hållits på onsdagkvällar ojämna veckor. De har riktat sig till både erfarna och nybörjare och har avhandlat ett BDSM-relaterat ämne per gång - t.ex. dominans/underkastelse, sadism/masochism, aftercare och förnedring. På sistone har de även börjat utökas med workshops. Intresserad? Du hittar dem i kalendariet.

Kultur 13 okt 13:33 av David

Ola Salo-comeback på BDSM-klubb

På söndag lär Ola Salo göra comeback med en musikvideo inspelad på BDSM-klubb i Göteborg. Vilka bekanta får vi se? Håll utkik efter videon till låten "I call your name"! Mer info Uppdatering 2017-10-15: Här är videon.

Kultur 11 okt 20:36 av David

Open Your Eyes: Massiv Wish-weekend i oktober med filmfestival, fester och mer

Höstens Wish Weekend, arrangerat av Stockholmsklubben Wish, har namnet Open Your Eyes. Från torsdagen den 19 oktober till söndag den 22 oktober bjuds bar-förhäng och fest, en filmfestival (!!), workshops, galafest, söndagsbrunch och dagsfest. Under helgen kommer du att få chansen att utveckla nya skills, visa upp dina finaste outfits och hänga med härliga kinksters från hela Europa. Inte dåligt va? Läs mer här.

Kultur 5 okt 18:19 av David

Inbjudan till möte om Kinkykvarter i Göteborg

Som Darkside anat är mycket riktigt ett Kinkykvarter i Göteborg under diskussion. West Pride skriver: "Som vi har förstått finns det en stor efterfrågan att starta upp ett Kinkykvarter liknande det som bedrivs varje år under Stockholm Pride. Därför bjuder nu West Pride in till ett möte där vi kan presentera vilka förutsättningarna är för att medverka med en programpunkt under EuroPride och där vi kan diskutera hur ett kvarter kan skapas, vad det ska innehålla". Alla som har intresse att driva och medverka i skapandet av kvarteret är inbjudna till ett möte den 19 oktober. Klicka här för att läsa mer.

Kultur 3 okt 14:51 av David

Unleashed Stockholm - bara dagar kvar!

Nedräkningen har börjat. Bara 4 dagar kvar till Unleashed Stockholm - höstens stora fest tillsammans med Dekadance! På lördag intas Slakthuset av internationella artister och DJs för att ge dig en natts fetischextravaganza. Darkside har detaljerna!

Läs mer »

Kultur 29 sep 14:42 av David

Amicita: Nya fikaträffar i Göteborg

Amicitia är nystartade fikaträffar i Göteborg för alla under transparaplyet samt kvinnor oavsett läggning. Har du ett intresse av eller är nyfiken på sadomasochism, fetischism, polysexualitet eller någon annan sexuell eller romantisk minoritet så är du välkommen! Syftet är att erbjuda ett tryggt rum med högt i tak gällande frågor om sex, romantik, relationer och sensualitet men även helt vardagliga ämnen. En mötesplats för att kunna prata om allt, umgås avslappnat, träffa vänner och knyta nya band. Träffarna startade den 7 september och kommer att hållas var tredje torsdag på Sesam i Göteborg. Håll utkik efter träffarna i kalendiariet och i nätverket Amicitia.

Kultur 29 sep 14:39 av David

Läder, cigarrer och whisky

Stockholm Cigar Men är ett sällskap som träffas och umgås över en cigarr. Dresscode Läder, Lack, Latex, Uniform, Kostym, Skinhead. Träffarna sker i en mysig röklounge med lugn musik och välutrustad whiskybar. Nästa gång nu på tisdag: Stockholm Cigar Men #3. Sometimes a cigar is just a cigar, eller?


« Föregående     Nästa »