Redaktionella notiser / Kultur (sida 1 av 56)

Alla (995)   Darkside (171)   Samhälle (195)   Kultur (553)   Internationellt (35)   Shopping (41)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Kultur 10 apr 17:13 av David

Urban Burn: Eclectical Spectacle

Under påskhelgen äger Burning Man-inspirerade festivalen Urban Burn rum i Stockholm. Till årets festival, med namnet Eclectical Spectacle, går det att köpa biljett fram till och med tisdag 11 april. Läs mer i kalendariet: Urban Burn: Eclectical Spectacle

Kultur 4 apr 21:37 av David

Påskfest i Gbg: "Naturens gåvor" 15 april

"Mer utlevnad och sex än mingel och party. Mer lekstationer och edgeplay än dansgolv och alkohol. Mer queer än norm. Fler livsstilsutövare med utlevnadssällskap än nyfikna singlar. En fest för alla som vill kunna utöva BDSM som de gör hemma, ha hårda sessioner eller krävande psykisk Dominans utan dömande eller skrämda blickar, utan att ta hänsyn till eventuella nybörjare eller oinvigda." Så beskriver Göteborgsbaserade Club Sunset sin påskfest Naturens Gåvor den 15 april.

Läs mer »

Kultur 3 apr 11:32 av David

Snart uppståndet: KGB (Kinky Garage Bar), ger Stockholmare välbekant vattenhål

Lämpligt nog ett par veckor efter påsk kan Stockholmare uppleva en alldeles egen halvt religiös återuppståndelse. På Barnängsgatan 9b, i de lokaler som i höstas inrymde populära Kinky Bar Bizarre, kommer klubben KGB (står för Kinky Garage Bar) uppstå. Drivande eldsjälar, stämning och mycket annat kommer säkert kännas välbekant. Förberedelser pågår för fullt. Enligt uppgift siktas det på premiär torsdagen den 27 april. För mer info, kolla in nätverket KGB Sweden.

Kultur 24 mar 08:21 av David

Nocturnia: Creatures Of The Night 29 april

Nocturnia är ännu ett nytillskott till Stockholms klubbliv. Den 29 april drämmer de till med festen Creatures Of The Night på välkända Klubb Blå vid Fridhemsplan. Fetish, kink, bondage, burlesque, steampunk - anything goes är dresscoden för "an evening of warm up entertainment, mingling and dancing." Fabulösa dragdivavärdinnan IMAA QUEEN välkomnar dig. Biljetter har nyss släppts, både vanliga och VIP (fast track access, comfortable seating, table service with drinks). Läs mer i kalendariet: Nocturnia presents - Creatures of the Night Stockholm Party och på Facebook.

Kultur 23 mar 20:50 av David

Undersökning: Stigma hos BDSM-utövare

Till en kandidatuppsats i psykologi vid Stockholms Universitets sker en undersökning om hur det står till med internaliserad stigma bland BDSM-utövare. Är du BDSM-utövare och kan tänka dig att ge ett par minuter åt att besvara en enkät? Klicka då här!

Kultur 21 mar 17:02 av David

KinkClub: Nytt häng i Sthlm

"Ett nytt häng för Kinkyfamiljen", "... i Stockholm med utlevnadsbar & finurligheter, gemytliga träffar med lekrum i all anspråkslöshet". Så beskriver det nystartade KinkClub sig själva. Smygpremiären är torsdagen den 4 maj. Under Stockholm Pride-veckan planeras Pride Fetish Ball. Gå med i nätverket KinkClub för att läsa mer och för att ta det första medlemssteget!

Kultur 17 mar 15:55 av David

Kinkykvarteret återvänder i sommar

Kinkykvarteret, BDSM- och fetischfestivalområdet under Stockholm Pride, blir av även i år! Stockholm Pride äger i år rum mellan den 31 juli och 6 augusti och i år har Kinkykvarteret blivit en mer integrerad del av Pridefirandet. Det kommer vara öppet de dagar som Pride Park har öppet, möjligtvis onsdag till söndag.

Kultur 7 mar 18:57 av David

Ny Stockholmklubb på onsdagar varje vecka

Är du Stockholmare och saknar en regelbunden umgängesplats? Club Abzints Micro är ditt nya vattenhål! På onsdagar från och med nästa vecka (den 15 mars) bjuder den nya medlemsklubben in till att träffa nya och gamla bekanta och hitta nya vägar in i gemenskap med likasinnade. Det finns inga dresscodekrav men för den som vill finns det möjlighet att klä upp och leva ut under trygga former utifrån Club Abzints värdegrund (det kommer finnas lekområden). Klubben, som äger rum på Hornsgatan 62, kommer ha öppet 19-24 med fullständiga rättigheter. Entrén är 80:- inkl moms och garderob, kort accepteras. Medlem blir du först på clubabzint.se. Om uppslutningen visar sig vara god efter de första fyra veckorna rullar klubben på framöver, så ta tillfället i akt! Kolla in premiärkvällen här: Club Abzint Micro 15 mars

Kultur 7 mar 14:42 av David

Hur kinkykulturen hanterar och upprätthåller stigma och avvikelse

Vid Stockholms universitets socialantropologiska institution har det publicerats ett arbete om BDSM-kulturen. Syftet är att undersöka uppfattningar om stigma och avvikande och hur dessa upprätthålls och reproduceras. Läs det här: "Your kink is not my kink, but that's OK" - Deconstructing Sexual Deviance and the Stigma on BDSM.

Kultur 26 feb 15:38 av David

Föreningen Framsidan Fyller Fem, Firar Fint

Föreningen Framsidan i Göteborg fyller 5 år på lördag. Det ställs bland annat till med Kinky Banquet där det utöver ordinarie dresscode uppmuntras till bal- och aftonklänningar, smoking, kostymer, uniformer, glitter och glamour för att fira lite extra. Läs mer om evenemanget här. Ett stort grattis på 5-årsdagen önskar Darkside!


« Föregående     Nästa »