Redaktionella artiklar / Kultur (sida 1 av 59)

Alla (1120)   Darkside (177)   Samhälle (201)   Kultur (589)   Internationellt (35)   Shopping (46)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Kultur 14 feb 12:14 av David

B-klubben ger dig mer Technobastu

Drivaren bakom fjolårets hype Technobastun, Stockholms technoställe för den kinky och queera undergroundpubliken, återkommer med B-klubben. B-klubben ser nattens ljus för första gången ikväll när den intar Klubb Blå vid Fridhemsplan. Arrangören utlovar "lagom kinky" och skriver:

Vi har bjudit in Sindra Afrodite Liebe att spela dagen till ära, Tony Lundström från Berlin och Meeon från PLX. Resident kör sen hårt och avslutar i tryckare. Sveriges hetaste författare Tone och Eliz läser kärleksdikter. Atlasgruppen stylar hela lokalen som ett lusthus. Olydia visar senaste visuals från båsen. Paula Slav simmar runt i ett hav av blått och Harry Star är bortsprungen.
/../
På Technobastun var det allt från råbögar till gamla tanter som ville testa något nytt. Hoppas vi kan få en liknande öppenhet på onsdag, att alla olika människor ska kunna känna sig välkomna.


Läs mer i kalendariet: Hjärta Kinky Queer - Blue Valentine

Kultur 22 jan 21:47 av David

Svensk repkonstkortfilm: The Hangman

Flickan i vitt är fast i sin lägenhet, hon väntar tålmodigt på The Hangman vars plikt det är att binda och frigöra. Shibari som även går under namnet Kinbaku är en gammal japansk repkonstform. Kinbaku betyder "att binda med en intention". Två repkonstnärer från den svenska BDSM-communityn bjuder med en ny kortfilm in dig på en rytmisk resa in i bondagen. Kortfilmen The Hangman ser du på Vimeo (trailer här).

Kultur 22 jan 21:19 av David

Inget kinkykvarter i Göteborg

Det ideella nätverk som föresatt sig att arrangera ett kinkykvarter under årets Euro Pride-delfestival i Göteborg har lagt ner planerna. De menar att West Prides krav på att hela festivalområdet ska vara tillgängligt för alla åldrar gör det svårt att genomdriva arrangemanget. Nätverket skriver: "Vi har ingen vana av att hantera upprörda föräldrar och eventuella kulturkrockar som vårt tält kan ge upphov till. /../ Vi i ledningsgruppen kommer att ha ett möte under februari för att diskutera eventuella andra lösningar. Vi hoppas fortfarande på att någon form av samarbete med West Pride ska kunna ske". För mer information, se Darkside-profilen KK-Göteborg.

Kultur 9 jan 14:32 av David

Glad International Fetish Day 19 januari

Fredagen den 19 januari är International Fetish Day, en dag för att vara öppen och stolt över ens uttryck. Kommer du också gå till jobbet i hel-latexdräkten eller favoritlädret? Om du föredrar att manifestera stolthet och sympati på ett mer diskretare vis kan du hänga på sloganen "Perverts Wear Purple" och iklä dig något lila. Har du möjlighet att åka till Göteborg, varför inte joina nya klubben F*CKs premiärkväll tillika firande av International Fetish Day fredagen den 19e och F*CKs större fetischfest dagen efter. Fetischdagen ska inte förväxlas med fettisdagen, men ät gärna en fetischdagsbulle ändå. Hur firar du dagen? Dela med dig här!

Kultur 9 dec 2017 av David

Lack och läder men ingen lokal

"BDSM-utövare har precis som alla andra behov av mötesplatser men lokalfrågan är allt annat än lätt. Föreningar och festarrangörer möter både fördomar och säkerhetsproblem". Så börjar en helsidesartikel i tidskriften Ottars senaste nummer som belyser BDSM-utövares och fetischisters svårigheter med att hitta lokaler för sina verksamheter. Representanter för BDSM Community Stockholm, Quid Pro Quo och Dekadance intervjuas. Läs artikeln här

Kultur 8 dec 2017 av David

Årets Eldsjäl: Trans, BDSM, fetischism

RFSL Stockholm har tilldelat Kimpe priset Årets Eldsjäl 2017. Motiveringen är Kimpes långa engagemang i transfrågor, BDSM och fetischism. Grattis! Bild och dagboksinlägg

Kultur 17 nov 2017 av SkymningsKiwi

Ett besök på Prague Fetish Weekend

Fetish Weekends poppar upp lite överallt i Europa. I oktober var det dags för Prague Fetish Weekend i Tjeckien. Darksides Skymningskiwi var där och recenserar.

Läs mer »

Kultur 7 nov 2017 av David

Rawmotions - a kinbaku experience

WIP konsthall i Stockholm ger fredagen den 24 november vernissage och performance under namnet Rawmotions - a kinbaku experience. Rawmotions är främst en poetisk tolkning av repbondagevarianten kinbaku som konstnärerna Andy och Joakim har samarbetat kring över ett år. De har tillsammans skapat porträtt av emotionella och konstnärliga element i kinbaku. Samtidigt som kinbaku i hög grad är en subkultur i Japan, har den populariserats i Europa och utövas numera i en mängd sammanhang – akrobatiska, meditativa, konstnärliga, sexuella, terapeutiska, rituella, och lekfulla. Kinbaku kan upplevas som våldsam och brutal, men också mjuk och kärleksfull. Läs mer i kalendariet.

Kultur 25 okt 2017 av David

Abzint: Code Black pionjärar "public disgrace"

Tillhör du de som någon gång har funderat på hur det skulle kännas att vara utlämnad eller bli förnedrad inför främmande människor eller har du och någon partner pratat om hur det skulle kännas att göra något mer extremt inför publik? På Abzints fest Code Black (Stockholm 4 nov) ges möjligheten till detta under kontrollerade former. Festens dungeon monitors har för kvällen nya uppgifter som gör att de kan se till att anmälda tyngre sessions kan få de specialförutsättningar de kräver. Abzint kallar konceptet "Public disgrace". Kan detta vara fröet till en ny slags utlevnad på fester? Darkside tycker iallafall det låter spännande! Läs mer

Kultur 17 okt 2017 av David

Populära diskussionskvällar på SubClub

Nystartade diskussionsgrupper på SubClub (Göteborg) har snabbt blivit populära. Regelbundna träffar har hållits på onsdagkvällar ojämna veckor. De har riktat sig till både erfarna och nybörjare och har avhandlat ett BDSM-relaterat ämne per gång - t.ex. dominans/underkastelse, sadism/masochism, aftercare och förnedring. På sistone har de även börjat utökas med workshops. Intresserad? Du hittar dem i kalendariet.


« Föregående     Nästa »