Notiser:   Alla (966)   Darkside (163)   Samhälle (192)   Kultur (535)   Internationellt (35)   Shopping (41)

Kultur (sida 1 av 54)

Har du skrivit en bra artikel eller partyrecension? Vet du
om någon nyhet eller händelse som borde belysas här?
Tips på material mottages med tacksamhet, kontakta oss

Kultur 10 jan 13:55 av Hedwig

Tom of Finland öppnar GBGs filmfestival

Den stundande premiären av filmen om Tom of Finland kommer närmare. Nu kommer filmen om läderbögikonen att öppna Göteborgs filmfestival. En något historisk dag, där vi får se läderkultur på storfilmsskärmen.

Läs mer »

Kultur 30 dec 2016 av David

Varglyan återuppstår

Efter sex års slummer är det dags att plocka fram ridstövlarna igen; Göteborgska uniformsklubben Varglyan har återuppstått och kallar till samkväm. Den första festen äger rum den 18 februari, där vi "lyssnar vi på jazz och storband, shottar apfelkorn och sätter skärmmössan på svaj". Faller lusten på att komma in under uniformer och strumpeband finns det alltid mörka hörnen att smita iväg till. Läs mer

Kultur 25 dec 2016 av David

BDSM Community Stockholm söker flytthjälp

BDSM Community Stockholm söker frivilliga som vill hjälpa till med utflytten från lokalen i Sätra 26-30 December. Läs mer i deras dagbok här.

Kultur 19 dec 2016 av David

Julträffar, kinky-julbord, säsongens fester

Julen närmar sig? Fear not! På många ställen runtom i landet kan du få en break från grisfötter eller bli kompensationsbestraffad om snällhets-pepparkakorna inte hjälpt. Här hittar du fester, julfikor, kinky-julbord och mellandags- och nyårsfester.

Läs mer »

Kultur 15 dec 2016 av David

Ny klubb i Göteborg: Club Sunset

Club Sunset vill bli din nya bästa vän på Göteborgs BDSM-scen. Din egen trygga frizon där du kan leva ut dina allra hemligaste fantasier. Fester kommer bestå av två delar: Först en workshop i något BDSM-relaterat ämne och direkt efteråt en fest med ett tema som speglar workshopens ämne. Dessutom kommer andra gemensamma aktiviteter arrangeras såsom grillträffar, firande av BDSM-dagen 24/7, biobesök, Pride-tågsdeltagande och byggande av BDSM-möbler. Namnet Club Sunset är taget efter den gamla rikstäckande föreningen Club Sunrise som samlade Sveriges BDSM-människor från 80-talet. Läs mer på klubbens egen Darkside-profil: ClubSunset.

Kultur 7 dec 2016 av David

Nominera Kinkykvarteret till QX-galan

Tidningen QX har en årlig gala där priser delas ut till händelser och personer som varit betydelsefulla för HBTQ-scenen under året. Bland dessa har BDSM- och fetischfestivalområdet Kinkykvarteret utgjort ett av de kinkykulturbetonade arrangemangen. Ett initiativ för att nominera Kinkykvarteret i kategorin årets "Keep up the good work" har tagits. Hjälp gärna till med din röst genom att nominera här.

Kultur 28 nov 2016 av David

Kinky Bar Bizarre: Stockholms hetaste kinkyscenhäng

Kinky Bar Bizarre har blivit ett populärt häng för Stockholms kinkyscen. Ibland pub, ibland klubb, ibland något mittemellan. Utlevnad såväl som chosefritt umgänge. Darkside har pratat med MarlboroMan, en av de drivande bakom den bisarra baren, om tillkomsten och framtidsplanerna.

Läs mer »

Kultur 26 nov 2016 av David

PLAY - Dames of Deconstruction

I början av december äger Dames of Deconstruction rum, en fest som arrangeras av PLAY och är centrerad kring feminint maktuttryck och underkastelse inför det. Darksideredaktionen fick i en soffa i Vasastan i Stockholm ställa några frågor till arrangörerna.

Läs mer »

Kultur 26 nov 2016 av David

Club Abzint: Festweekend i Norrköping i höst!

I höst bjuder Club Abzint in till en festweekend i Norrköping, på reseavstånd från många syd- och mellansvenska orter. Helgen den 25-26 november ges både pubkväll, fetischloppis och peakar med en rejäl fest på lördagen: Club Abzint Midi – "Not an ordinary breakfast club" – blir en föreställning där du är en del!

Läs mer »


« Föregående     Nästa »