Redaktionella artiklar / Kultur (sida 1 av 58)

Alla (1074)   Darkside (173)   Samhälle (200)   Kultur (572)   Internationellt (35)   Shopping (46)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Kultur 21 sep 15:53 av David

Kinkykvarter-festivalområden i både Sthlm och Gbg nästa år

Nästa år är Sverige värd för det lite större Europride. Både Stockholm och Göteborg delar på värdskapet och nu verkar det som att båda städerna kommer få var sitt Kinkykvarter - BDSM-, fetisch- och läderkultursfestivalområdena där kinkykulturen visar sig från öppna, stolta och inbjudande sidor. I Göteborg blir det första gången och planeringen är redan igång. Föreningar, klubbar, grupper och arrangörer bjuds in till möte den 2 oktober. Läs mer i kalendariet: KK Europride Gbg.

Kultur 21 sep 08:59 av David

4 november: Stockholm goes black

I november rullar mörkret in i Stockholm, när Abzint intar Södermälarstrand för en stor utlevnadsfest där klädkoden är just svart. Performances följs av "public disgrace" för de största exhibitionisterna för att skruva upp stämningen ytterligare ett par snäpp. Det ges inte något dansgolv utan istället används all yta till lek och mingel. För de som är nya i kinkykulturen och nyfikna men inte har knutit så många sociala band ännu erbjuds ett förmingel någon halvtimme innan öppning. Boka in dagen - 4 november - och kolla in Club Abzint Code Black i Darksides kalendarie för mer info!

Kultur 29 aug 09:27 av David

F*CK: Fetish Club for Kinksters

En ny fetischklubb har startats i Göteborg. F*CK, som står för Fetish Club for Kinksters, kommer att fokusera på latex, lack och läder, uniformer och tunga musikstilar som EBM och hardstyle. Events utlovas under 2017. Kolla in och bli vän med klubbens Darksideprofil för mer info: F*CK

Kultur 16 aug 11:39 av David

Underground- och DJ-legend vistar Kink Club

En undergroundlegend vistar Kink Club i Stockholm på fredag. Tom Ass började sin DJ- och festarrangörsbana på 90-talet med fester som Queerpunk och drev Stockholmsklubben Asshole med Makode Linde, startade legendariska Berlinfesterna Gegen och Purge och har DJat på klubbar som Tresor, Kit Kat och Urban Spree. Han är även medförfattare till boken Bögjävlar. Kvällen till ära ger han ett mörkt technoset med influenser från industri och EBM. Läs mer här

Kultur 13 aug 20:13 av David

Malmö Pride 2017 - Latex, Electroplay och kramar

Den tredje augusti startade förberedelserna, Malmö Pride väntade runt hörnet. Nästa dag begav sig Sinatra och slave scarlett till Malmö för att träffa människor, samtala om BDSM och dela med sig av sina galenskaper och erfarenheter. Efter 6 dagars arbete var allting äntligen över...och ordet "UNDERBART!" ekar fortfarande i deras huvuden. Kameran var deras följeslagare under alla dagar och här är resultatet. (Större video)

Kultur 1 aug 17:18 av David

BDSM-events under Malmö Pride 4-10 augusti

Malmö Pride börjar på fredag den 4 augusti. Dess Pride Park har öppet fredag till söndag 12-21. Närvarar gör bl.a. Club Abzint med Kinkytältet där pridebesökare låts prova på rep, klämma och känna på kläder och leksaker och stilla sin nyfikenhet om BDSM och fetischism. Darkside har programpunkterna!

Läs mer »

Kultur 24 jul 18:18 av David

Sthlm Pride med Kinkykvarteret: Detta händer!

UPPDATERAD 4 AUG Stockholm Pride med dess BDSM- och fetischfestivalområde Kinkykvarteret är bara dagar bort. Redan helgen den 29 juli tjuvstartar Prideveckan. Årets tema är "Redo för nästa steg". Från olika källor har Darkside sammanställt en himla massa programpunkter som kan vara av extra intresse för BDSM-, fetisch- och läderkulturen; varav en hel del du inte hittar i officiella program.

Darksides guide till Stockholm Pride 2017


Darksides unika Pride-guide uppdateras löpande. Vill du lägga till programpunkter eller ändra någon information? Kontakta David. Om du har hand om någon programpunkt, lägg in dem i Darksides kalender och få dem länkade!

Kultur 20 jul 18:21 av David

Kinkykvarteret invigs av läderikon

Darkside kan avslöja att årets Kinkykvarter kommer invigas av ingen annan än ikonen Helene Delilah, grundare av legendariska klubben Lash, känd från otaliga läder-MC-sammanhang och författare av bl.a. Stora Sexboken - för tjejer som har sex med tjejer. Hon äntrar scenen inne i Kinkykvarteret för invigningsceremonin klockan 20:30 onsdagen den 2 augusti. Missa det inte!

Kultur 19 jul 17:29 av David

Glad Internationell BDSM-dag 24 juli

När ett BDSM-utövande, fetischuttryck eller någon annan utlevnad smälter ihop med vardagen och pågår mest hela tiden brukar det kallas 24/7, som i 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Internationella BDSM-dagen har passande nog förlagts till datumet 24/7, dvs den 24 juli. Firande sker bl.a. på: Darkside önskar dig en smärtsamt skön 24/7!

Kultur 6 jul 08:37 av David

Förberedelserna för Kinkykvarteret i slutspurten - vad vill du ha med?

BDSM- och fetischfestivalområdet Kinkykvarteret är i år en integrerad del av Stockholm Pride och har öppet i Pride Park den 2-5 augusti. Ett antal programpunkter håller på att schemaläggas men det finns fortfarande plats för mer: Vill du ställa till med något roligt - en träff, uppvisning, workshop, lekstation eller något liknande? Eller har du en halvfärdig idé som vi kan utveckla tillsammans? Hör av dig till Kinkykvarteret.program@stockholmpride.org! Du är även välkommen att höra av dig om du vill vara med på ett hörn och hjälpa till i Kinkykvarteret - att volontära är ett roligt sätt att bidra och lära känna andra. Kolla in Kinkykvarterets sida på Darkside.


« Föregående     Nästa »