Logga inBli medlem

Redaktionella artiklar / Kultur (sida 1 av 65)

Alla (1581)   Darkside (209)   Samhälle (256)   Kultur (722)   Internationellt (35)   Shopping (53)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Kultur 16 aug 12:33 av David

Sommarprat av Robert Fux om glittret i mörka tider

Artisten Robert Fux, känd från bland annat teater, opera och Drag Race Sverige, sommarpratade i Sveriges Radio igår: "Jag pratar om glittrets makt. Om dimridåer och skogsgläntor. Och om fantasin som räddning, om mod som möjlighet och om den eviga konsten att limma lösögonfransar". Hör hela avsnittet på Sveriges Radios webb.

Kultur 10 aug 11:25 av David

Copenhagen's yearly kink extravaganza: Manifest ger massiv festkväll 16 sept

Den 16 september ger Köpenhamnsbaserade klubben Manifest en stor fest, enligt årlig tradition sedan 1995. Arrangörerna utlovar en kväll av spännande uppträdanden, stämningsfull musik, hänförande modershower och kink-genomsyrade lekområden. Manifest fokuserar på extrema sexualitetsuttryck och uppmanar alla deltagare att bidra till stämningen med fantasifulla och vågade outfits.

Läs mer »

Kultur 23 jul 14:09 av David

Glad BDSM-dag 24/7

Den 24 juli är dagen då vi firar och lite extra mycket högtidlighåller BDSM. Att dagen är förlagd till datumet 24/7 anspelar på begreppet "tjugofyra-sju" som antyder att en praktik pågår hela tiden, vilket ibland förekommer i BDSM-relationer i form av maktförskjutning. I kalendariet listas många initiativ dagen till ära:

Landskrona: BDSMkastellet - 24/7 Maktförskjutningens dag
Gnesta: BDSM-Teaterladan firar internationella BDSM dagen
Umeå: Grillning och knytkalas BDSM-dagen
Lund: Internationella BDSM-dagens picknick i Lund

Dessutom har det tagits initiativ till Dagboksbonanza 24/7: "Alla som vill delta skriver ett dagboksinlägg under detta dygn och länkar det sedan i eventet som en kommentar. Fokus denna dag ligger på BDSM; vad är det det för dig, hur viktigt är BDSM i ditt liv, i dina relationer, hur tänker du om din resa inom kink?"

Darkside önskar en skön 24/7!

Kultur 5 jul 09:48 av David

Hälsningar från Wicked Grounds i San Fransisco

I januari i år var catkin_Moon på besök i San Fransisco av helt andra anledningar än kinky, men såklart besökte hon legendariska Wicked Grounds, café och mötesplats för BDSM-utövare i hela Bay area. Här kommer en hälsning från två profiler som engagerar sig i en trygg, välkomnande och queer mötesplats!

Läs mer »

Kultur 12 jun 10:45 av David

BDSM-Teaterladans sommarläger 2023

I trakten kring Gnesta håller BDSM-Teaterladan ett par lägerveckor i juli. Den första fokuserar på miljön och umgänget utan uppstyrt program. Den andra, 10-15 juli, har ett fullspäckat program med workshops och aktiviteter på dagarna och upptåg på kvällarna. Det finns möjlighet att bo i egen stuga, i delad sovplats eller med eget tält. Kolla in lägret och se bilder från tidigare år här: BDSM-Teaterladans läger

Kultur 8 jun 15:28 av David

Abzint Sideshow Circus

Vad gör du lördagen den 17 juni? Du är på Magasinet på Söder Mälarstrand i Stockholm och går på Club Abzints stora fest Sideshow Circus såklart! Uppträder gör bland andra Fröken Frauke, våghalsiga Vira Valkiria och fler. Festens lekområde är möblerat av litauiska BDSM Architecture. Läs mer i kalendariet: Sideshow Circus

Kultur 18 maj 09:16 av David

Sommarens lägerveckor på gården i Bohuslän

Lockas du av sol, varma bad och gött häng med likasinnade? Då ska du kolla in vad som händer på gården i vackra Bohuslän! Sommaren 2023 är späckad med lägerveckor: Femdomlägret Spankåkra, Mandomläger, B&B Pensionat Paradiset, festbetonade Vecka 30-lägret och Shibaricamp. Det finns säkert något som passar dina önskemål. Häng med! Darkside har gårdens sommarschema.

Läs mer »

Kultur 16 maj 12:41 av David

Ageplay: Pjäs om livets temporalitet på Konträr

Ageplay är en omogen pjäs och ett utforskande av ålderslekar. På scenen ser vi Lisen Rosell och Amanda Apetrea som spelar cello och tvärflöjt, de huffar och puffar, de suger, dreglar, slickar, de stretar och drar. Ibland måste de ta på sig sparkdräkt och gråta över spilld mjölk och ibland måste de hänge sig åt seniorgympa. Pjäsen ges på Konträr på Södermalm i Stockholm den 17-26 maj. Läs mer

Kultur 10 maj 15:49 av David

Stor festvecka i Stockholm: Fester och KinkBash 17-20 maj

Den 17-20 maj ger föreningarna Dekadance, Club Abzint, SLM och Club Wish en festvecka som riktar sig till kinkykulturen; fylld av fester, marknaden KinkBash, föreläsningar och kinkstermingel. Darkside har schemat!

Läs mer »

Kultur 24 apr 21:02 av David

AKB åter regelbunden torsdagsklubb

Stockholmska AKB, Another Kinky Bar, blir åter en regelbunden torsdagsklubb efter skärtorsdagens återuppståndelse. På torsdagar framöver, med start 4 maj, blir AKB vid Midsommarkransen "ett vardagsrum för Kinkyfamiljen" – "Ibland pub, ibland klubb, ibland något mittemellan". Kommande evenemang kan du se här.


« Föregående     Nästa »