Redaktionella artiklar:   Alla (1165)   Darkside (180)   Samhälle (203)   Kultur (601)   Internationellt (35)   Shopping (46)

Samhälle 22 nov 2016 av David

BDSM Community Stockholm utsatt för attacker, verksamheten lagd på is

BDSM Community Stockholm har utsatts för eskalerande attacker, från inbrott med skadegörelsesyfte till polisanmälda hatbrott. Föreningen har bedömt det omöjligt att fortsätta i en miljö som blir alltmer hotfull och har ställt in verksamheten tills vidare.

BDSM Community Stockholm har den senaste tiden utsatts för attacker. Dessa har varit riktade just mot föreningen p.g.a. den sexuella minoritet som den utgör en frizon för. Förutom hotelser och att besökare utsatts för obehag när de tagit sig till och från lokalen har attackerna varierat från inbrott med skadegörelsesyfte till polisanmälda hatbrott. De grövre attackerna började komma efter att det under en längre tid upplevts att miljön kring lokalen i sydvästra Stockholm blivit alltmer hotfull och osäker. Trots att så många eldsjälar under så lång tid lagt ner stor mängd ideellt arbete och att så mycket investerats på att bygga upp lokalen har styrelsen gjort bedömningen att verksamheten inte kunde fortsätta i en miljö som blir alltmer hotfull och farlig. Föreningen har därför sagt upp kontraktet och söker aktivt efter ett nytt hem. Vissa inplanerade tillställningar har kunnat flyttas över till andra lokaler och andra aktörer men i övrigt är all verksamhet inställd tills vidare. Förespråkare för BDSM Community Stockholm vill inte gå in på exakta detaljer kring de polisanmälda händelserna men tar upp frågeställningen varför BDSM-kulturen attackeras just nu, 2016 när toleransen borde ha kommit längre: Är det för att vi har börjat synas? Läs mer i BDSM Community Stockholms dagbok.
David
22 nov 2016

Bookmark and Share


Citera gärna men glöm inte att ange källa.   Direktlänk till denna text: http://www.darkside.se/?news=993