Log inRegister
Editorial articles:   All (1646)   DS (223)   Society (266)   Culture (739)   International (35)   Shopping (55)

Culture 10 aug 2023 by David

Copenhagen's yearly kink extravaganza: Manifest ger massiv festkväll 16 sept

Den 16 september ger Köpenhamnsbaserade klubben Manifest en stor fest, enligt årlig tradition sedan 1995. Arrangörerna utlovar en kväll av spännande uppträdanden, stämningsfull musik, hänförande modershower och kink-genomsyrade lekområden. Manifest fokuserar på extrema sexualitetsuttryck och uppmanar alla deltagare att bidra till stämningen med fantasifulla och vågade outfits.

Modeuppvisningarna eldas på av Liquid Disco (NL) och Homoware (DK) som hänför med latexkreationer och extravagant maskulinitet. Njut av den internationella shibarikonstnären Andrea Ropes (IT) och den gravitationstrotsande akrobatikern The Deanna (CA). Bli en del av The Barons (FI) sideshow-cirkusnummer och njut av perversionerna från The Boys från Homoware (DK). Vågar du vandra in i utlevnadszonerna med Vacuum Lounge, BDSM-områden, darkrooms och redrooms? Utöver allt detta tillkommer heta dansgolv drivna av DJs Mike Sheridan (DK), DJ Núria (DE) och DJ Kenneth Bager (DK) som tar dig på en resa från hypnotiska ljudlandskap till mörk, pulserande techno.

Festen går under namnet Fetish Fashion Party. Fetischism, i sexualvetenskaplig bemärkelse, handlar om att någon sak, bortom kön, är definierande för attraktion och åtrå. Fetischister är en marginaliserad sexuell minoritet. (Läs mer) Eftersom hela evenemanget är rubricerat som "fetish", behöver man ha en fetischistisk sexualitet för att vara med? Nej. Det kan förefalla att det handlar om en specifik sexuell minoritet men det stämmer inte. Festen bör snarare förstås som att den är allmänt riktad till kinkykulturen. Med "fetish fashion" avses här det kinkykulturella modet: Kläder i företrädelsevis glansiga material som anspelar på subkulturell och extrem erotik.

Dagen innan den stora festkvällen ges en uppvärmningsträff, "Set Sail on The Boat": En kväll där man kan mötas och prata över drinkar under chosefria former.

Åldersgränsen är 18 år. Mer information och biljetter hittar du på http://www.fetishfashionparty.dk

David
10 aug 2023