Log inRegister
Editorial articles:   All (1644)   DS (222)   Society (266)   Culture (738)   International (35)   Shopping (55)

Culture 5 jul 2023 by David

Hälsningar från Wicked Grounds i San Fransisco

I januari i år var catkin_Moon på besök i San Fransisco av helt andra anledningar än kinky, men såklart besökte hon legendariska Wicked Grounds, café och mötesplats för BDSM-utövare i hela Bay area. Här kommer en hälsning från två profiler som engagerar sig i en trygg, välkomnande och queer mötesplats!

Vi träffar först Avery som arbetar med lite av varje i verksamheten. Hen gör homepartys med de verktyg och sexleksaker som säljs i caféets lilla butik, är barista, agerar entrévärd vid event och sköter bokningar. Avery beskriver Wicked grounds som en hybridverksamhet men huvudfokus ligger på att vara en alkohol- porr- och drogfri, queer mötesplats för kinksters och andra queera grupper. Under veckan som catkin var på besök var det en mängd olika aktiviteter i huset, bland annat repträff för män, en munch för puppies, en after work för häxor och wiccautövare och ett spank lab. Alla är välkomna och priserna på inträde och fika är låga för att öka tillgängligheten och det finns också oftast några gratisbiljetter att ansöka om till varje tillställning eller utbildningsevent.

Utbildning är en central del i Wicked Grounds verksamhet och det innebär att det finns många möjligheter för nya utövare att börja utforska BDSM på ett säkert sätt. Det finns även en hel del böcker i butiken som introducerar allt ifrån repkonst till hur du flätar piskor. Konsten på väggarna är lokalt skapad av en kinkster och det mesta av hantverket som säljs i butiken är från lokala pysslare. En hörna av caféet belamras av en anslagstavla där aktivism, säkert sex och normkritik propageras och förklaras. Helt klart känns hela rummet som en öppen plats och trots att San Fransisco är en stor stad är Wicked Grounds den enda platsen i sitt slag där det går att prisvärt arrangera tillställningar och utbildningar för alla. Det går att ta en kaffe och njuta av det sköna i att sitta i en tandläkarstol och titta på konst skapad av floggers, eller så känner du på alla olika redskap som finns i butiken för att hitta din nya leksak. Den varma äppeljuicen med grädde var en oväntat bra kombination!

Arabear kommer till caféet för att förbereda kvällens repträff för enbart män. Han berättar om utmaningar som vi känner igen även i Sverige där bland annat svårigheterna att hitta en lokal som både känns trygg och accepteras av grannarna är ständigt närvarande. Han påpekar att Wicked Grounds snart är den enda platsen där sådana som vi kan mötas och den blir så viktig eftersom vårt community bygger på möten där vi utan skam eller stigma ska kunna vara oss själva. Det är också en unik plats i det att de flesta subgrupper inom BDSM deltar och samexisterar i en salig blandning. Rivalitet och splittringar mellan dessa grupper finns i hela USA men inte här, menar han, och det är tack vare en mötesplats med tydlig agenda.
"It’s empowering to be able to be yourself 100%, not just sexually but also emotionally. It's so important!"
Arabear, arrangör av repträffar för män på Wicked grounds

Ett besök på Wicked Grounds rekommenderas varmt om du råkar ha vägarna förbi San Fransisco, helt klart!

catkin_Moon


https://cc5.darkside.se/pres/newsbilder_manual/20230705_wickedgrounds_20230112_181156.jpg

https://cc5.darkside.se/pres/newsbilder_manual/20230705_wickedgrounds_20230112_185524.jpg

https://cc5.darkside.se/pres/newsbilder_manual/20230705_wickedgrounds_20230112_192743.jpg

https://cc5.darkside.se/pres/newsbilder_manual/20230705_wickedgrounds_20230112_194218.jpg

https://cc5.darkside.se/pres/newsbilder_manual/20230705_wickedgrounds_20230112_205555.jpg

Reportage, text och foto av catkin_Moon
David
5 jul 2023