Logga inBli medlem
Redaktionella artiklar:   Alla (1541)   Darkside (209)   Samhälle (249)   Kultur (709)   Internationellt (35)   Shopping (53)

Darkside 1 apr 2022 av

Undergivnas rättigheter stärks i nytt internationellt projekt

Det har varit på gång i många år nu, redan sedan innan pandemin höjdes röster för att på riktigt arbeta med säkerheten och rimligheten på BDSM-scenen. Framför allt handlar det om rimligare krav på tillgänglighet och lydnad, avskaffandet av hälsovådliga normer samt möjligheten att vara ledig, s.k. 24/6-kontrakt.

Projektledaren dandy_pandy kommenterar projektet:

– Vi ser ju att vanliga regler som att gå utan underkläder eller sitta på knä medför risker för den undergivna, självklara risker som UVI och ledvärk, men det finns ju ingen är klaga till. Och vem skulle hjälpa dig om du vill ha ledigt, jag menar alla har ju rätt att vara lediga ibland, varför inte undergivna?

Dandy_pandy arbetar just nu för fullt med att samla in feedback (klagomål) från undergivna över hela världen för att få en uppfattning om problemets olika ansikten. Undergivna som vägras ett hälsosamt antal orgasmer per månad verkar oroväckande stort i hela världen medan brister i arbetsmiljö (t.ex. icke-ekologisk tvål för munnen och dåliga möjligheter till kafferep) verkar begränsat till de nordiska länderna. Andra allvarliga och orimliga normer som uppmärksammas i Sverige är begränsningar i skärmtid och underliga sovtider. "Vi tror att det beror på att de fortfarande ställer om mellan sommar- och vintertid men självklart ska vi ändå göra en fullständig analys", lovar dandy_pandy. För den som vill läsa mer finns hela projektet här.

Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2023  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.