Logga inBli medlem
Shibarikurser med JacL och Ms_Kitty   INSTÄLLT
Torsdag 26 maj 2022 — lördag 28 maj 2022, klockan 18:30 — 16:00
📌Lignellsgatan 9, Karlstad  (Värmlands län)  
Föranmälan krävs.
Du måste logga in för att kunna anmäla intresse.
Shibarikurser med JacL och Ms_Kitty

Återigen kommer JacL & Ms_Kitty upp till Karlstad för att hålla kurs i Repkonst Värmlands regi.
Helgens kurser kommer bli uppdelade i flera olika teman och utöver den obligatoriska säkerhetskursen har man möjlighet att välja ut de delar man vill vara med på.

Säkerhetskursen är öppen för alla, övriga kurser är anpassade för singlar och/eller par och en del av kurserna kräver lite förkunskap för att kunna delta.

Anmälan till kurs:
Skicka e-postmeddelande till repkonstvarmland@gmail.com, ange vilken/vilka kurser du/ni vill anmäla er till. Uppge även ditt/era namn och DS-nick.
När du/ni fått bekräftelse att du/ni erhållit plats på kursen, ska kursavgiften betalas in till föreningens BankGiro 5824-6596. Ange namn vid inbetalning. Kursanmälan är giltig när vi mottagit betalningen. Vid avbokning efter 19/5 debiteras halva kursavgiften.

Anmälan till kurserna är först till kvarn. Medlemmar i föreningen har förtur till kurserna t.o.m. torsdag 21/4.
Den som anmäler sig till kurs som singel, deltar som observatör eller knyter på sig själv i den mån det är möjligt.

OBSERVERA, säkerhetskursen 26/5 är obligatorisk för samtliga deltagare, oavsett kunskapsnivå eller deltagande på tidigare säkerhetskurser. Du får EJ delta i övriga kurstillfällen om du inte varit med på säkerhetskursen.

Upplägg:


Safety - OBLIGATORISKT DELTAGANDE
Torsdag 26 maj – kl. 18.30 - ca 2 timmar
Denna kurs är för alla, från nybörjare till erfaren, rigger och bunny. Kursen kommer beröra samtycke, repmaterial, anatomi, wellness-checks som både rigger och bunny kan använda för att identifiera att man inte skadas, “when the shit hit the fan, what do I do”. Vi kommer diskutera situationer vi haft eller varit närvarande vid där det gått snett, hur det hanterades, vad som var bra och vad som var dåligt. Diskussionsforum som fokuserar på både riggers och bunnys perspektiv.

Detaljer: Betalning per person, medlemmar 150 kr, icke medlemmar 250 kr. Max 20 personer


TK Lab
Fredag 27 maj – kl. 10.00 - ca 2 timmar
Denna kurs är för de som kan två-reps TK. Tillsammans kommer vi skapa olika varianter på tre-reps TK. Vi kommer testa oss fram till olika varianter och se hur vi kan variera bindningen. Tanken med denna kurs är att öppna upp er deltagare från att knyta ”recept”, till att förstå funktion och hur ni kan skapa egna mönster.

Detaljer: Singel och paranmälan, betalning per person, medlemmar 200 kr, icke medlemmar 300 kr. Max 10 personer


Defy gravity with easy patterns & The physics behind suspension
Fredag 27 maj – kl. 14.00 - ca 4 timmar
De mest grundläggande regler vi har är våra naturlagar, de är konstanta regler som gäller i hela universum och enda sättet att bryta mot dem är att ställa dem mot varandra. I denna kurs kommer vi lära oss vad som händer när vi använder rep för att suspendera och hur vi genom viss teknik kan trotsa naturlagarna. Vi kommer visa vad som händer i en suspension och ni kommer lära er hur och varför vi gör olika moment. En suspension är aldrig säker, men det går att minimera många risker genom att veta vad man gör och varför. Ni kommer också lära er några ”lätta” mönster som är skonsamma mot bunnyn, TK är nämligen ett av de svåraste mönstren på flera sätt.
Dels innehåller bindningen flertalet tekniska moment, men den stressar också kroppen på den som blir bunden, då den fixerar i en onaturlig position. Vi kommer fokusera på mönster där kroppen ligger naturligt, vilket gör att bunnyn kan vara i bindningen längre. Dessa mönster är därför utmärkta för semi/helsuspension och är bra mönster att börja öva med.
Vi kommer gå igenom säkerhet, olika sätt att knyta uplines, ring vs stock (bambu), vad som händer med bunnyns kropp under suspension, etc.

Detaljer: Singel och paranmälan, betalning per person, medlemmar 200 kr, icke medlemmar 300 kr. Max 10 personer Denna delkurs är för personer som kan knyta några mönster, t.ex. TK.


Connection, intention & flow
Lördag 28 maj – kl. 10.00 - ca 2 timmar
Denna kurs vänder sig till personer som nyligen startat sin resa att bemästra Shibarins ädla konst. Vi fokuserar på mötet mellan individer och hur vi kan förstärka upplevelsen och bandet mellan rigger och bunny. Våra rep används som redskap för att kommunicera och skapa en bredd av känslor så som närhet eller utsatthet. Vi kommer lära ut en bra grund att stå på och med kursens kunskaper kommer ni kunna experimentera vidare och bygga er egen stil. I denna kurs är det bra att ha en partner att knyta på.

Detaljer: Singel och paranmälan, betalning per person, medlemmar 200 kr, icke medlemmar 300 kr. Max 10 personer


Pain and torture
Lördag 28 maj – kl. 14.00 - ca 2 timmar
Denna kurs är för alla, men det är bra om riggern är sadist och bunnyn masochist! Vi kommer i denna kurs visa hur rep kan förvandlas från något mjukt och gosigt till ett riktigt hårt redskap i sadism. I kursen kommer vi titta på olika sätt att binda för att uppnå smärta och hur man kan använda tid till att förstärka sadismen. Tortyr med rep är ett väldigt intimt sätt att praktisera sadism/masochism vilket ger en fantastisk kontakt mellan dom/sub där maktförskjutningen blir total. Det är också extremt enkelt, i princip behöver du inte mer förkunskap än att kunna knyta ett par skor för att göra en session din bunny sent kommer glömma.

Detaljer: Singel och paranmälan, betalning per person, medlemmar 200 kr, icke medlemmar 300 kr. Max 10 personer

JacL presentation


Jag är en rigger från Göteborg som grundat West Coast Kinbaku tillsammans med DerAlte och Mary_Jane, där jag frekvent lär ut olika aspekter av reputlevnad. WestCoast Kinbaku är ett repcommunity i Göteborg som fokuserar mer på utlevnad med rep än teknik, där vi delar med oss av vår kunskap och inspirerar varandra. Rep är min livstilskink, men jag har väldigt sällan sessioner som enbart innebär knytning. Jag älskar den maktförskjutning som rep ger och ser det som en sorts förspel in i ganska hårda sessioner där jag blandar in S/M och sexuell utlevnad. Rep är lika mycket ett verktyg som en fetisch för mig.
Jag fann mitt intresse för rep 2017, och då var det mycket estetiken som lockade. Jag gillar att fotografera och tycker rep kan vara helt underbart vackert. Under resans gång utvecklade även repen mina kinks, då jag upptäckte vilket kraftfullt verktyg de är i övriga aktiviteter, förutom bondage, i BDSM spektrat.
Min utlevnad bygger mycket på edgeplay, vilket gör att jag att jag försöker vara extremt säkerhetsfokuserad kring vad jag gör. Jag älskar att lära ut och inspirera andra med rep, men är väldigt noga med att också lära ut säkerhetstänket man bör ha för att utföra det. Tillsammans med min flickvän Ms_Kitty lär vi ut både från Rigger och Bunnys perspektiv.


Ms_Kitty presentation


Jag introducerades till rep av JacL sent 2019 efter en ds-fika i Borås. Jag tyckte redan innan det att rep kunde vara estetiskt vackert, men jag var också mycket nyfiken på de reaktioner jag såg hos andra bunnys. Det såg ut att vara en så stark upplevelse att bli bunden, men jag förstod inte hur eller varför. Men redan allra första gången jag fick känna rep mot min hud så förstod jag, det är en känsla som är omöjlig att matcha.
Tillsammans med JacL har jag fått chansen att lära känna mig själv i rep. Jag har lärt mig vad som funkar för mig, vad som är potentiellt svårt, och jag har fått utmana mig själv på ett sätt jag aldrig hade förväntat mig. I suspension är futomomo mitt lilla Mount Everest - jag har gjort den tillräckligt många gånger att jag vet hur den behöver sitta, men varje gång har jag hjärtat i halsgropen innan jag kommit på plats. I floorwork är det istället extreme torture jag både längtar efter och bävar inför (den som är nyfiken på det kan läsa mitt dagboksinlägg “Session: West Coast Kinbaku”).
Det jag idag försöker bidra med till scenen är säkerhet. Hur känns det när en nerv blir klämd, innan det är för sent? Vad kan jag som bunny göra för att säkerställa min egen säkerhet? Vad kan min rigger göra och vad måste jag själv ta ansvar för? Det är frågor jag önskar att jag hade vetat svaret på tidigare, och något som jag vill att alla bunnys ska veta. När riggern blir instruerad hur hen ska lägga sitt allra första rep, senast då borde bunnyn introduceras till bunny safety. That is my mission.
Denna händelse är inställd

(Logga in för att se medlemsinfo)   repkonstvarmland@gmail.com   vCalendar export  

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna kommentera.

Himla kul och inspirerande alltså. Hoppas värmlänningarna blir glada att få njuta av ert sällskap och er kunskap!
På grund av för få anmälningar så kommer dessa kurser bli framflyttade till September men inget datum bestämt så håll koll men vi hoppas på bättre anmälningar då.

Välkomna då! :)
  5 maj 2022

Håller tummarna för jämn vecka.

  5 maj 2022

😢 längtar...

Det finns platser kvar på alla kurser för dom som inte har anmält sig än!

Skicka e-postmeddelande till repkonstvarmland@gmail.com, ange vilken/vilka kurser du/ni vill anmäla er till. Uppge även ditt/era namn och DS-nick.
Kursanmälan är giltig när vi mottagit betalningen. Vid avbokning efter 19/5 debiteras halva kursavgiften.

Hoppas vi ses!
Hade mer än gärna deltagit men det är barnhelg för mig, hoppas det blir fler tillfällen!
  29 apr 2022

Synd! Ja det hoppas vi på att det blir! 😊

Ni som har anmält er som deltagare här på eventet i DS, glöm inte att emaila de kurser ni vill gå på till våran email: Repkonstvarmland@gmail.com.
Det finns platser kvar på alla kurser för dom som inte har anmält sig än!
Hoppas vi ses!
⇓ Visa alla ⇓
Ny barnehelg for min del, dessverre.
  20 apr 2022

Trevligt med barnhelg, olyckligt att det sammanfaller med kursen. Nästa gång kanske?

Recensioner

Recensering av denna händelse är inte möjlig, då den ägde rum för alltför länge sedan.

Deltagare
13 deltar
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
57 intresserade
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)

Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2023  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.