BDSM - Politik, makt och erotik

Tisdag 17 september 2019, klockan 17:30 — 18:30  Sergels Torg, under fontänen, Stockholm  (Stockholms län)  

Sexualpolitiskt evenemang   (Logga in för att se medlemsinfo)  

https://kulturhusetstadsteatern.se/ForumDebatt/Evenemang/2019/BDSM---Politik-makt-och-erotik/    

Det är allas ansvar att minska spridningen av covid-19. Läs gärna aktuella råd från Folkhälsomyndigheten.
Du måste logga in för att kunna anmäla intresse.
BDSM utmålas ofta i populärkultur och media som ett avvikande, våldsamt och perverst uttryck för en alternativ sexualitet. I ett spännande samtal om våra erotiska drifter diskuterar vi hur politik, makt och våra dagliga erfarenheter påverkar det erotiska jaget - särskilt när det som ger oss njutning får oss att känna skam.

BDSM är en förkortning som innefattar flera sexuella uttryck:

Bondage (B)
Disciplin (D)
Dominans och underkastelse (Domination and submission, DS)
Sadism och masochism (eller sadomasochism) (SM)
Medan BDSM:s kritiker hävdar att BDSM normaliserar sexuellt våld menar dess utövare istället att grunderna i BDSM är kommunikation och samtycke och helt förenliga med feministiska principer.

Kulturhuset Stadsteatern sätter fingret på brännpunkten och välkomnar till ett samtal med den prisbelönade författaren och skribenten Saskia Vogel. Under ledning av Jenny Nordlander diskuterar Saskia Vogel tillsammans med Cissi Wallin och Carl-Michael Edenborg om hur vi kan förhålla oss till de maktstrukturer som formar våra fantasier och erotiska liv. Går det att vara feminist och BDSM-utövare? Är det en förenkling att påstå att BDSM främjar våld mot kvinnor? Hur ska vi lära oss att prata om sex och begär utan att väja undan för det grumliga och obekväma?​

Medverkande:

Jenny Nordlander; journalist och författare, redaktör och programledare på SVT kulturnyheterna.

Saskia Vogel; journalist, författare, skribent.

Cissi Wallin; aktivist och debattör.

Carl-Michael Edenborg; författare, förläggare och idéhistoriker.

Berlinbaserade Saskia Vogel är aktuell med boken ”Älskarna”, där det feministiska perspektivet och den sexuella underkastelsen inte ställs i konflikt med varandra utan snarare bildar en nyskapande och befriande röst i samtalet om BDSM:s, sexualitetens och feminismens plastiska natur, och som blivit omnämnd i bland annat New York Times Book Review.

Kolumnisten och journalisten Cissi Wallin har med sin femisistiska aktivism varit en drivande kraft i den svenska #metoo-debatten.

Författaren och förläggaren Carl-Michael Edenborg är aktuell med den erotiska novellsamlingen "Långt över gränsen: erotiska berättelser om begär och skräck".

Datum: 2019-09-17
Tid: 17:30–18:30
Plats: Under Fontänen, Kulturhuset Stadsteatern

Plats: Under Fontänen, Kulturhuset Stadsteatern
Samtalet livesänds via Kulturhuset Stadsteaterns Facebook-sida.

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna kommentera.

Cissi kändes som ett bra exempel på hur de som uppfyller normer inte ser dem. Förutom diskriminering som Vogel berättade om så kan också avsaknaden av berättelser och allmänna referensramar till bdsm vara ett problem. Särskilt om man upptäcker att man inte uppfyller vaniljnormerna tidigt i livet. Och hon tycker att alla som går igång på våldtäktslekar ska fråga sig varför. Det är säkert bra och ganska vanligt att man gör men på samma sätt borde alla som uppfyller sexuella normer fråga sig varför de gör det.

20 oktober klockan 14 kommer den erotiska bokklubben att diskutera älskarna av Saskia Vogel så häng med då om någon är intresserade. Spana in eventet i kalendern!
Cissi Wallin är en pajas som använder sig av översitteri och samma sorts retorik som anti-hbtq snubbar använder. Att hon, helt utan tolkningsföreträde eller ens insyn, får sitta i en sådan här debatt enbart för sin b-kändis-status är fan pinsamt.
Cissi Wallin drog många skratt, men på bekostnad av debatten. Hon sa att hon var där för att hon "ville slippa sina barn i två timmar". Alltså... må får välja sina tillfällen. Jag tycker att hon raljerade på ett sätt som gjorde hela situationen obekväm och pinsam.
Fel tillfälle att komma med plumpa skämt. Tycker jag.
  17 sep 2019

Instämmer helt och fullt. Inte ens kul.

  17 sep 2019

Håller helt med. Jättetrist attityd rent generellt, rentav förolämpande mot de som faktiskt var där och ville ta del av en seriös och relevant diskussion om ett ämne som ligger en nära om hjärtat. Undrar om hon fattade att många av skratten var vända mot henne och inte med?

  17 sep 2019

I datorn lät det som om skrattar var mest "med", tyvärr. Men å andra sidan såg man inte publiken alls eftersom kameran var fast riktad mot scenen.

  17 sep 2019

Plus att hennes "så du tycker du har tolkningsföreträde" mot en kille som ställde en fråga kändes väldigt märklig.

  17 sep 2019

+1 till Inskolaren. Jaha, så hur mycket TF har då Cissi när hon inte ens verkar ha det själv, så mycket fördomar hon sprider och reproducerar.
Och hennes sätt att recensera frågorna som felställda.

  17 sep 2019

Är det bara jag eller är det typ samma person som skrattar varje gång? 🤷🏼‍♂️

  17 sep 2019

Samma två personer som jag märkte

  19 sep 2019

Cissi använder sig av en härskarteknik i form av att förminska någon. Ur perspektivet att den inte ska ha TF. Fräscht!

Bara hålla med skribenten här...

www.aftonbladet.se/kultur/a/BRdby9/gar-det…
  18 sep 2019

Mycket bra artikel!

  18 sep 2019

Mycket bra

  18 sep 2019

Jag är förvånad att skribenten fick ut så mycket av den här övningen. Men har gjort bra observationer.

  18 sep 2019

Mycket bra sammanfattande artikel! Tack Ares!

  18 sep 2019

Bra sammanfattat! 👍

  19 sep 2019

Tack.

Panelsamtalet gick tydligen exakt som förväntat. Å ena sidan två sadomasochister som berättar om sin sexualitet och om den kinkofobi de utsätts för i samhället. (Med kinkofobi avser jag fördomar bigotteri och diskriminering mot sadomasochister och fetischister - motsvarar homofobi.) Å andra sidan en sexnegativ radikalfeminist som indirekt fastslår dels att de ljuger om vad de själva och andra varit utsatta för, och dels att de bara är hjärntvättade små offer respektive lögnaktiga förövare. Gäsp.

Tycker det var lite trist att ingen riktigt gav svar på tal när Cissi påstod att bdsm-utövare inte var utsatta i samhället på något vis och därför inte har rätt att slänga upp sina rättigheter i ansiktet på någon eller kunna använda sig av uttryck som kinkshaming osv.
  18 sep 2019

Fast på det svarade faktiskt Vogel om hur det vid skilsmässotvister i USA används som argument mot vårdnad av barn, Wallin svarade inte på det och en stund senare sa hon samma sak.

  18 sep 2019

Okej, måste missat det svaret. Men tycker det kunde förtydligars mer än det gjorde.

  18 sep 2019

Ja det var kass helt enkelt, ingen bra diskussion alls. Wallins "problematiserande" var väl mest att förneka. För som sagt, efter att hon ifrågasatt om det öht fanns fördomar och Vogel gett ett bra exempel svarade hon aldrig på det utan upprepade samma sak vid ett annat tillfälle senare. Mycket konstigt!

  18 sep 2019

Som att prata med en vägg. Hon brukar vara skarpare i diskussioner. men dels så insåg hon kanske själv att hon inget vet om ämnet och gick till rent självförsvar, en vet även att hon har mycket annat runt sig just nu så fokus har väl helt enkelt inte legat här. Vilket blir lite bortkastat för resterande i debatten..

⇓ Visa alla ⇓
Jag ligger och läser på Cissi Wallins Instagram och det är precis lika onyanserat där.
Jag tyckte att det var lite skojigt då förläggaren sa att det var 30.000 medlemmar på Darkside då det är 233.0000. Det blir aldrig bra då en panel kan mindre än publiken.
  18 sep 2019

Det kommer nog från DS informationssidor:
"Idag, sommaren 2009, har Darkside över 30,000 medlemmar av alla kön, åldrar och samhällsgrupper."

Dags att uppdatera informationen kanske…

  18 sep 2019

😄

”De flesta toppar är omskolade undergivna.” ...? Va?
  17 sep 2019

Urk.

  17 sep 2019

Öh, va?

  17 sep 2019

Så märkligt...

  18 sep 2019

Dom flesta paneldeltagare är före detta morötter.
Det hade du nog aldrig gissat, eller?!

  18 sep 2019

Kanske inte "de flesta", men en relativt stor del skulle jag endå vilja påstå.

  18 sep 2019

Sant eller inte, frågan är hur relevant det är om samtalet ska utgå från hur ens utövande påverkas av (vad jag förstår) samhällets relativt fasta maktstrukturer (läs: patriarkatet).

Förvirrad debatt där deltagarna pratade förbi varandra. Mycket okunnigt och fördomsfullt från Cissi, som tydligen baserade sin bild av män på vad hon läser i kommentarer på sociala medier, och sin bild av BDSM på vad hon hört i andra hand från olika kvinnor.

Det hade kunnat bli en intressant debatt men blev istället ett helt bortkastat tillfälle.
  17 sep 2019

Helt enig. Jag är evinnerligt trött på det klassiska ”jag har pratat med många kvinnor som tagit sig ur BDSM”. Jaha? Sedan när är BDSM en sekt? Och vi kvinnor (och män och könsöverskridare) som är kvar eftersom vi utövar BDSM av rätt anledningar med rätt personer och på ett sätt som fungerar alldeles toppen? Har de någonsin pratat med någon av oss?

  18 sep 2019

Ibland undrar jag om det inte vore bättre om vi räknades som en sekt och inte som sexuellt beteende.

  18 sep 2019

BosseP, vi skulle kunna bli religion om vi registrerar oss.

  18 sep 2019

Jag pratade så sent som förra månaden med en kvinna som tagit sig ur vanilj.

Tänk om man en dag fick se en vettig diskussion om BDSM som livsstil inte en sexuell böjelse.
Här finns programmet
www.facebook.com/kulturhusetstadsteatern/v…
Jag har gått på sådana här event flertal gånger.
Rent logistiskt, så är det ett fåtal personer som sitter på poidiet och får majoiriteten av tiden att tycka.
Ofta lämnar det åskådarna med stora reaktioner att det bara blir 2-3 åskådare som får frågor på slutet.
Speciellt när det gäller ett sådan komplext ämne som BDSM, så är det inte konstruktivt om det är fiktivt utvalda personer som ska tala för kulturen.
Spceillt inte när inga av dom har någon verklig förankring eller verifiering av ett mångtal av personer i vår kultur.

Jag föredrar att sitta med ett fåtal BDSM personer så att alla kan lyssna och lära av varandra.
Kom tyvärr inte ifrån jobbet så det fick bli Facebook – jag kommenterade där också, men kan lika gärna vädra det även här; det var alldeles häpnadsväckande hur endimensionellt, onyanserat och naivt det kändes när deltagarna, ingen av dem utövare, helt tvärsäkert uttalade sig om ”hur BDSM är”, hur gemenskaperna fungerar, etc.

Det hela kändes illa förberett och oengagerat.
Suck, och så reproducerandet av BDSM som en sexuell utlevnad, något folk gör ”i sängen”. Kom igen! För en del är det en sexualitet, för andra inte alls, för en del i vissa delar. Det finns gott om exempel på BDSM-utlevnad som inte har ett dyft med sex att göra. Jag har i alla fall inte sett någon av mina livsstils-/24/7-utövare som knullar dygnet runt.
  17 sep 2019

Förslag till ett framtida panelsamtalsämne: Folk som kryddar BDSM med sex.

Jag tycker det var en riktigt dålig debatt, blev besviken. Varför bjuda in en person till en debatt om BDSM och politik som inte tycker att sex har med politik att göra och som bara ser negativa aspekter på utövandet? Hade blivit en bättre debatt med mer nyanserade och insatta personer. Jag tyckte att Edenborg sade en del bra saker men tyvärr litet för lågmält och ironiserande för att kunna matcha Walllin.
Jag måste vara dum i huvudet men vad hade den här diskussionen med BDSM, politik, nakt eller sex att göra?
Tycker det hela lät som en dålig parodi på snillen spekulerar.
Vänta lite här. Menar man att det är ”maktstrukturerna” som formar våra fantasier och erotiska liv? Är det inte snarare tvärtom så att det är våra fantasier och erotiska liv (och läggningar och personligheter) som formar de maktstrukturer vi har i våra relationer och BDSM-utövanden?
  9 sep 2019

Jag vet inte vad de menar, men våra fantasier och hur vi lever ut dem kommer ifrån och sker i en kulturellt kontext, så rimligtvis är samhällets maktstrukturer något som åtminstone kan inspirera oss.

  9 sep 2019

Att samhällets maktstrukturer kan ha en roll i inspirationen till våra utlevnader tror jag säkerligen. Samtidigt vågar jag hävda att medfödda egenskaper spelar en betydligt större roll i våra erotiska liv i praktiken än vad samhällsstrukturer gör. Jag har svårt att tro att det är "patriarkatet" i sig (om det är vad de menar med "maktstrukturer") som avgör vilka handlingar, föremål och personer vi tänder på och lever ut (med). Som inspiration - absolut! Som läggningsskapare - definitivt inte.

  9 sep 2019

Jag lutar åt att det är ett samspel av flera faktorer, dels det du är inne på men även kanske strukturer.
Och eftersom jag väljer att tolka dem välvilligt så hoppas jag att det är just detta de kommer diskutera, hur och om det överhuvudtaget påverkar oss.

  9 sep 2019

Sen har ju folk inom sektvänstern ofta en ganska kosmologisk bild av vad "strukturer" innebär. Klass, kön eller hudfärg upphöjs till en nivå som är rent religiös, ja rent av apokalyptisk. Din sexualitet (eller whatever) beror på att djävulen/patriarkatet viskar i ditt öra, och om du lyssnar så äro du en fallen syndare.

  17 sep 2019

Maktstrukturerna finns före oss, innan vi föds in i dem. Jag tror de påverkar mer som start. Sedan skapar vi relationer efter det. Olika samhällen på jorden har ju studerats rätt intensivt, och det påverkar en hel del i vilket samhälle man föds in i. Bourdieu har skrivit en hel del om det.

Pratade med producenten efteråt och hon hade redan fångat upp att några av oss var besvikna. Vi bytte telefonnummer så att Kulturhuset ska ha åtminstone en ingång på scenen. (Som om de inte skulle kunna regga konto här ...) Vill nån föra fram kritik kan jag förmedla, men känslan efter att ha varit där är väl mest att ha bevittnat oinitierad kritik som vi väl redan visste fanns. Men en liten eloge alltså till producenten som är villig att bli bättre.
Såg livesändningen och är jättebesviken. Vilket antiklimax när man kämpat med tekniken för att se det!
Nå, vad tyckte ni som tittade eller var på plats??

Vore intressant med lite tankar nu efteråt
  17 sep 2019

Själv kände jag att Wallin drog ner, Vogel intressant och saklig. Edenborg kändes kunnig men kanske inte rätt forum för honom, eller flöt diskussionen aldrig i hans domäner riktigt.

Mest förbryllad av diskussionen kring fördomar, efter Vogel förklarat hur rättsväsendet i USA använder detta som juridiskt skäl mot föräldrar vid tvist tänkte jag att vi skulle slippa frågan OM det finns fördomar men sen nämndes det igen

  17 sep 2019

Kollade på liven, var ju rena skämtet.

Är detta ett skämt eller? Har dom förberett sig det minsta inför denna panel eller? Grattis till er som är där och har betalat pengar för smörjan.
Det står förvissa om man klickar på länken, men det hade ändå varit bra om det i texten här nämns att inträde kostar 60:- (eller är jag blind? Jag ser det iaf inte) Det finns en länk till biljettköp, vet inte om man måste köpa i förväg eller om man kan göra det på plats.
  17 sep 2019

Det har jag missat... Äsch, det blir att åka hem istället.

Nämen hörni, det här känns ju inte alls som en problematisk ingång/vinkel. Så skönt!🎉
  10 sep 2019

Hahaha. Bara frågeställningarna: "Går det att vara feminist och BDSM-utövare? Är det en förenkling att påstå att BDSM främjar våld mot kvinnor?" antyder ju 'någons' inställning.
I bästa fall är det ett försök att förstå, i sämsta: att svartmåla.

  10 sep 2019

Alltså i ett panelsamtal sätts deltagarna ihop utifrån att de tycker olika, annars blir det inte intressant.
Så ja ni kan nog räkna med att någon deltagare inte tycker "rätt".

  10 sep 2019

Dopebitch: Det är väl inte riktigt där skon skaver. Tänk dig ett seminarium kallat "kan man vara både feminist och medmänniska?" med Cissi Wallin och två anti-feminister som spottar ut den ena förolämpningen efter den andra. Det skulle med rätta betraktas mer som en örfil på alla feminister än en seriös debatt.

  12 sep 2019

Jag tänker att man får vänta tills man hört en debatt innan man dissar den.

  13 sep 2019

Sant, och jag får erkänna att jag nog inte borde sagt något. Jag missade helt att alla tre deltagarna är insatta i feminismen och kommer, gissar jag, diskutera BDSM från ett feministiskt idéperspektiv, vilket kan bli väldigt intressant.

  16 sep 2019

Vad skulle kunna gå fel, liksom...

  17 sep 2019

Därför är det viktigt att delta, så man kan grilla de i frågestunden. Att vi diskuterar här på DS för inte att våra tankar kommer ut.

Är det bara jag eller är det inte lite komiskt att detta evenemang utspelar sig 'under fontänen'?
/kvällshumoristen
  16 sep 2019

🤦🏻‍♀️
#detborengöteborgareiossalla

  16 sep 2019

Inte första ggn du säger det, måste rannsaka mig själv tror jag 😂

Kommer detta att spelas in?
Facebook sändning ja men se detta senare?
Det står att det livesänds på Stadsteaterns sida på Facebook.. Vet någon om livesändningen även kommer att sparas så man kan kolla senare? :)
  12 sep 2019

Ingen aning, tänkte inte ens så långt utan snarare att jag måste passa in den tiden. Hade ju vart kanon för de som inte kan 👍

Vill men kan inte gå😨
Rapportera gärna hur det var🙏
Frågeställningen: "Är det en förenkling att påstå att BDSM främjar våld mot kvinnor?" avslöjar, i mina öron, en åsikt om ugisens könstillhörighet. Förenkling?? Hur tänker de där?
Bara den frågan gör det hela intressant.
Bra att så många aktiva BDSM-utövare kommer att vara på plats. Kanske kommer publiken få deltaga aktivt i samtalet för att ge rimligare perspektiv på frågeställningarna. Annars räcker det med applåder, skratt, tystnad och andra publikreaktioner för att förmedla att många inte håller med vinkeln i inbjudan.
Tvi vale vad eventets presentation är kinkofobisk. Nedvärderande, skambeläggande, misstänkliggörande. Ni som går dit och lyssnar får gärna berätta efteråt om hur det gick. Och om debattörerna för samma slemmiga diskurs som presentationen så är det bra om någon kan artigt framföra lite kritiska frågor.
  9 sep 2019

🙌

Nu vill jag uppmana alla att ta sig en funderare på ett hypotetiskt event som presenteras nedan. Verkar eventet vettigt? Verkar det respektfullt?

(Och om någon känner en impuls att leka polis om att man minsann inte får jämföra äkta och värdefulla minoriteter som homosexuella med äckliga och värdelösa minoriteter som oss sadomasochister, vänligen stoppa i så fall upp denna kritik någonstans där solen inte skiner - och om du dessutom själv är sadomasochist, ta dig i så fall en funderare över ditt osunda självhat.)

***

"Bögsex utmålas ofta i populärkultur och media som ett avvikande, våldsamt och perverst uttryck för en alternativ sexualitet. I ett spännande samtal om våra erotiska drifter diskuterar vi hur politik, makt och våra dagliga erfarenheter påverkar det erotiska jaget - särskilt när det som ger oss njutning får oss att känna skam.Medan bögsexets kritiker hävdar att bögsex normaliserar sexuellt överförda infektioner menar dess utövare istället att grunderna i bögsex är kommunikation och samtycke och helt förenliga med kristna principer.

Kulturhuset Stadsteatern sätter fingret på brännpunkten och välkomnar till ett samtal med den prisbelönade författaren och skribenten Saskia Vogel. Under ledning av Jenny Nordlander diskuterar Saskia Vogel tillsammans med Cissi Wallin och Carl-Michael Edenborg om hur vi kan förhålla oss till de maktstrukturer som formar våra fantasier och erotiska liv. Går det att vara kristen och bögsex-utövare? Är det en förenkling att påstå att bögsex främjar smittspridning, i förlängningen mot kvinnor? Hur ska vi lära oss att prata om sex och begär utan att väja undan för det grumliga och obekväma?"
  9 sep 2019

🙌

Tråkigt bara att man alltid utgår från att kvinnan alltid är undergiven i en bdsm-relation. Hade varit intressant att diskutera den Dominanta kvinnan och hennes roll inom feminismen. Och då pratar jag inte om den politiska aktivisten utan den 'vanliga' kvinnan och hennes plats i vardagen som förälder, partner och medarbetare kontra Dominant i session
Passade på att köpa Edenborgs bok också. Trots tvivelaktiga recensioner.
  31 aug 2019

"Långt över gränsen" eller vilken köpte du?

  31 aug 2019

Ja den.

  31 aug 2019

Jag har läst några av novellerna, lite ojämn. Beror nog mer på att jag uppskattar temat i vissa av dem men inte i andra, än att några är dåliga. Så att säga 😊

  31 aug 2019

Erotica får ju per definition dåliga recensioner, men den här kändes iallafall bitvis läsvärd.

  31 aug 2019

Edenborg kan ju dessutom skriva. Hans tidiga verk (Gunnar Blå) kan rekommenderas.

  31 aug 2019

Ok tack.

  31 aug 2019

Lugnt. Läs hårt 😊
Å syns kanske där då.

Recensioner

Moderatorn borde varit mer påläst. Vogel försökte få igång ett seriöst samtal,med en motpart som Cissi Wallin var det inte genomförbart. Cissi Wallin var raljant, och mkt. motsägelsefull. på ett sätt som bara nymoralistiska kulturmarxister kommer undan med..

Cissi Wallin visade bara upp okunnighet och fördomar och de båda andra och moderatorn kunde inte matcha henne. När hon dessutom klämmer ur sig dumheter som "det finns kvinnor som tyvärr tänder på män" framstod hon närmast som en dålig karikatyr av en feminist.

Tyvärr verkade han killen i mitten helt borta. De hade behövt nån som hade koll på bdsm-communityt här i sverige som motpol till cissi för att få en intressant debatt. Cissi är fett smart o rolig, godkänt från mig pga det.

Varför gick ni dit?

Lagom tisdagsunderhållning. Får väl omvärdera betyget om jag mot förmodan lyckas värka fram något att störa mig på.

Det mest förvirrade, osammanhängande samtalet jag hört på länge. Jag håller med om att Vogel i alla fall försökte, och kunde ge en rätt nyanserad bild av communityt. Tyvärr präglas samtalet för mycket av de fördomar ”vi” är trötta på att höra och behöva försvara oss ifrån (nej, vi självskadar inte. Nej, vi gör inte detta pga barndomstrauman. Nej, vi gör det inte för att kompensera förlorade familjemedlemmar. Nej, det finns gott om undergivna och masochistiska män och dominanta och sadistiska kvinnor också. Jo, kinkshaming är ett verkligt problem som du Cissi själv reproducerar i det här samtalet.

Wallin var dryg och ingen av dem verkade ha någon särskild koll på vad de pratade om. Tröttsamt.

Förvirrat, okunnigt, fördomsfullt och bortkastat

Dålig kännedom om den svenska scenen gjorde att diskussionen inte kändes så förankrad i vad som sker i realiteten och de problem som faktiskt finns. Några saker som sades var intressanta, men på det stora hela, inget nytt.

Extremt platt och dåligt förberett. Cissi är stark och då måste resten av panelen kunna matcha och utmana, vilket inte skedde. De intressanta frågorna kom sent och då var tiden slut.

Väldigt generellt hållet och dålig kännedom om den svenska scenen men intressant

Svamligt, oförberedd panel. Vogel och Edenborg försökte, men jag tror att kombinationen med Cissi Wallin på tredje stolen var ingen höjdare, hennes inlägg dissade ideligen det som kunde blivit intressant.


Medianbetyg 2

Recensering av denna händelse är inte möjlig, då den ägde rum för alltför länge sedan.

28 deltar
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
56 intresserade
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)
(Logga in för att se medlemsinfo)

Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2020
Darkside är internationellt känt som Fetopia.